Dziela zwiazane z Harrym Potterem
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dziela zwiazane z Harrym Potterem
eNoPe |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zobaczcie jakie już powstały książki o
Harrym Potterze.
Podstawowo wymienie bez opisów: Harry Potter i Kamień Filozoficzny Harry Potter i Komnata Tajemnic Harry Potter i Więzień Azkabanu Harry Potter i Czara Ognia Harry Potter i Zakon Feniksa Wszystkie oczywiście są dziełem J.K. Rowling. A tu zamieszczam dziełą innych pisarzy: Jak powstał Harry Potter - Lindsey Fraser. Opis: Harry Potter objawił mi się w pociągu, którym wracałam z Manchesteru do Londynu. Nigdy w życiu nie czułam takiej fali podniecenia. Od samego początku wiedziałam, że to będzie wielka frajda pisać o Harrym. To, jak i gdzie narodził się pomysł na napisanie książki o Harrym, wiedzą już zapewne zagorzali fani jego przygód. Ale na pewno warto jest też przeczytać o samej autorce, która doskonale rozumie, co bliskie jest dzieciom. Harry Potter. Nauka i Magia - Roger Highfield Opis: Za sprawą J. K. Rowling nasz świat ponownie zapełnił się smokami, latającymi miotłami, magicznymi zaklęciami, cudownymi eliksirami, no i czarodziejami. Ta książka powinna znaleźć się na półce każdego miłośnika magicznego świata Harry'ego Pottera, bo czyż nie zasługuje na uwagę to, że: wyczyny miotły Nimbus 2000 zaczynają być bardziej zrozumiałe, skoro uczeni próbują "wyłączać" siłę ciążenia. peleryna-niewidka Harry'ego może okazać się tkaniną z cienkich włókien światłowodów - czymś, z czym zaczynają sobie radzić nawet mugole. gryfy przypominają do złudzenia zwierzęta, których szczątki znajdujemy na pustyni Gobi. trójgłowy pies Puszek i wierzba bijąca mogą wkrótce znaleźć się na liście stworzeń, powoływanych do życia przez inżynierię genetyczną. czarownice i czarodzieje zostali zmuszeni do ukrycia się przed mugolami za sprawą małej epoki lodowcowej. badania zaginionej cywilizacji Majów wskazują, że w quidditcha nie zawsze grywano w powietrzu. jesteśmy o krok od poznania tajemnicy fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta Mój Przyjaciel Harry Potter - Antoine Guillemain Opis: Szczegółowa analiza czterech tomów powieści napisanej przez J.K.Rowling. Ta książka jest również podstawowym vademecum dla mugoli, którzy znajdą w niej karty osobowe postaci wraz z komentarzem, słownik terminów czarodziejskich i formuł magicznych, dane statystyczne oraz wiele innych informacji A tutaj inne gadżety związane z Harry'm Potter'em: Zakładki Harry Potter -.. Opis: Zbierz zakładki z wizerunkami wszystkich ulubionych bohaterów książek o przygodach Harry'ego Pottera: "Harry Potter i kamień filozoficzny" "Harry Potter i komnata tajemnic" "Harry Potter i więzień z Azkabanu" Harry Potter. Hogwart - .. Opis: Wspaniała rozrywka dla miłośników Harry'ego Pottera. Trójwymiarowa, ruchoma makieta zamku Hogwart na czterech planszach oraz figurki bohaterów pozwolą raz jeszcze odtworzyć przygody Harry'ego i jego przyjaciół lub stworzyć własną wersję wydarzeń! -------------------- ;] wiadomo 24
|
herbelt |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 10.02.2004 ![]() |
A co z książką "Fantastyczne
zwierzęta i jak je znaleźć" ,aytor to Newt Skamander ?????????
![]() |
eNoPe |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiesz nie szukalem konkretnych ksiazek
tylko te ktore znalazlem... sam nie wiedzialem ze niektore istnieja w ogole.
-------------------- ;] wiadomo 24
|
Karolinka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 09.02.2004 Skąd: Wrocław ![]() |
no i jeszcze świetna ksiażka
"Magiczne światy Harry'ego Pottera" Davida Colberta. Mi ta
książka przypadła do gustu, pokazuje związek pomiędzi książką HP a mitami,
legendami itp...
![]() -------------------- Lękliwy stokroć umiera przed śmiercią
Mężny kosztuje jej tylko raz jeden. Cowards die many tiems before their deaths The valiant never taste of death but once. Shakespeare |
kathy |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 09.02.2004 ![]() |
Mysle ze zapomniales jeszcze o dwoch dosc
waznych pozycjach
- magiczne zwierzeta i jak je znalezc (nie wiem czy tytul jest dookladnie taki) - quidditch przez wieki (moja ulubiona ![]() co do reszty to musze sie przyznac ze nie czytalam zadnej... moze to ze wzgledu na ich dosc spory koszt?? a moze dlatego ze dla mnie harry jest niepowtarzalny i wcale nie wiem czy chcialabym czytac psychologiczne wywody na temat poszczegolnych jego bohaterow... co do jak powstawal harry to widzialam(mam zreszta nagrany ![]() a jesli chodzi o harry potter nauka i magia to chyba nie przeczytam tej ksiazki bo... eee... nie iwem jak to napisac ale to jest cos w rodzaju...eee... "odmagicznienia" magicznych rzeczy - wlasnie typu ze " gryfy przypominają do złudzenia zwierzęta, których szczątki znajdujemy na pustyni Gobi. "itd... ale to tylko moje zdanko wiec nie wiem.... -------------------- "Oh God, help me hold my breath as I wish for death.
Oh please God help me Darkness imprisoning me all that i see Absolute horror I cannot live I cannot die Trapped in myself Body my holding cell" "One" by Metallica |
Pottero |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Rybnik ![]() |
Brakło dwóch dzieł bardzo związanych z
Harrym - w końcu sam je czytał! Chodzi oczywiście o „Quidditch
przez wieki” (superksiążka!) oraz „Fantastyczne zwierzęta i
jak je znaleźć”. Bądź co bądź książki te też napisane zostały przez
J.K. Rowling.
-------------------- „Jeden, dwa - Freddy idzie po ciebie.
Trzy, cztery - zarygluj dokładnie drzwi. Pięć, śześć - krucyfiks w rękę weź. Siedem, osiem - czuwaj do późna w noc. Dziewięć, dziesięć - nie zaśniesz nigdy już!” |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i oczywiście zabrakło 'Magiczne
Światy Harry'ego Pottera' Davida Colberta , oraz 'Księgi wiedzy
czarodziejskiej' autorstwa Allana Zolę i Elizabeth Kronzek.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
eNoPe |
![]()
|
Bede pamientac na przyszlosc!
![]() -------------------- ;] wiadomo 24
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 00:27 |