Wycieczka do ZOO, czyli mała
improwizacja... :)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wycieczka do ZOO, czyli mała
improwizacja... :)
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
To była improwizacja... I totalnie nie w
moim stylu... Cóż... czytajcie sami...
![]() Proszę patrzeć na lewo - tam wolność się ciągnie na złamanych nogach ma szarą sukienkę z cekinowym kwiatem. O. Widzą państwo - inwencja. Ta klatka tutaj cienka - więc proszę uważć, żeby jakieś rozbestwione pomysły nie wkradły się w świetą szarość rozumu. Tam w bok trochę, o tu tutaj tuż za parkanem, stoi samotnie na jednej nodze orginalność i głowę w dół pochyla. Ma tak śmiesznie wygiętą szyję jak kondor albo sęp i ramiona narzucone na zbytnią nieśmiałośc. Marny okaz, naprawdę. Podobno w przeszłości było tego więcej i lepsze trafiały się cuda. Ten tu - aż dziw, że przeżył, chuchro. Tu z prawej, proszę spojrzeć uważniej, tu z prawej natchnienie leży na trawie. Myśli zapewne o niebieskich migdałach i o wielkiej improwizacji pod koniec wieku nad grobem Agamemnona. Lenidło straszne i ciągle nie chce sprzątać, nawet oglądać tego nie warto. Prosze tu za mną... do wyjścia, prędzej póki słońce jeszcze na niebie póki duchy jeszcze nie wstały w powietrzu suchym. Ten post był edytowany przez Sihaja: 14.02.2004 00:49 -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Sihaja, kochanie-nie jest w twoim stylu,
ale bardzo badzo fajne. Podoba mi się!
Popraw tylko to "puki" na ó =) Jakoś potrafiłaś ubrać słowami , że wyobraziłam sobie wszystko. A tytuł-świetny. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wiedziałam, że coś mi nie pasuje... Ach ta
moja ortografia...
![]() Cieszę się, że ci się podoba, zamieszczałam go tu z mieszanymi uczuciami ![]() Dziękuję za otuchę. :* -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
o ja...
ja bym napisala 'puki' (myslalam, ze to jakis wyjatek ^^') ale zajrzalam do slownika i bach... 'póki' Sihaja, wiersz mi sie niesamowicie podoba... tytuł raczej nie zachecał, ale zaskoczyłas mnie pozytywnie... wiesz co w Tobie podziwiam? ja juz wiem, ale dopiero po tym wierszu tak wyraznie to zobaczyłam... umiesz z balanego i oklepanego swiata zrobic Twoj oryginalny swiatek... przez Twoje wiersze moge inaczej spojrzec dookoła... moge patrzec Twoimi oczami i poczuc sie na chwilke jak ktos inny... wlasnie tego szukam w wierszach - pokazania czegos, co jest oczywiste, w sposob oryginalny i jedyny w swoim rodzaju jestes takim powszechnym wyjatkiem, ktory zyje w tym samym swiecie co inni, a mimo to widzi go inaczej w Twoich wierszach nie ma bezgłośnych krzyków, nie ma krzykliwych szeptów... Twoje wiersze nie krwawia żalem nawet nie wiesz, jak Cie za to podziwiam... z czystym sercem gratuluje =* -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Powialiło mnie.
Piekne po prostu. A temat... bardzo oryginalny. Świetne po prostu. Ciekawie, torszke jak opowiadanie ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
pieknie.. swietnie ujete, swietne
metafory..
spodziewałam sie czegos innego patrzac na temat. ale mile sie zaskoczylam. ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Sih, głupi ćwoku, to jest
ŚWIETNE!
Ef. Zaraz mi do głowy życiorys Słowackiego zapukał. Norwid też się jakoś przypomniał. I Mistrz Miron. Ef. No wszyscy po prostu=) I kocham tą ironię. To uważne spojrzenie na świat, tą spostrzegawczość, która zawsze kojarzy mi się z genialnymi dziećmi. Ef. A idę stąd=P Zazdroszczę Ci, i tyle=P PS. A jednak się doczepię=P Popracuj trochę nad formą. Jakoś mi to bardziej na prozę poetycką zakrawa niż na wiersz. A może by tak założyć kącik właśnie na prozę poetycką...? -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
![]() Szczena mi opadła. Autentycznie nie jestem w stanie napisać żadnej konstruktywnej krytyki. Podoba mi się Podoba mi się Podoba mi się Bardzo mi się podoba. ^ Ja to napisałam? ^ Czuje się jak dziecko, które nie potrafi wyrazić swoich mysli. Świetne -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Jak zobaczyłam tytuł, to spodziewałam się
czegoś zupełnie innego.
Ale Twój wiersz jest cudowny. Bardzo trafnie porusza wyobraźnię. Akurat tam, gdzie trzeba. -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
Sihaja |
![]()
|
Łał... aż mnie zatkło....
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 06:04 |