Patronusy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Patronusy
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
QUOTE(hazel @ 13.01.2006 23:10) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do gier zespołowych... Jak myślicie, jeśli kilka osób (dajmy na to 3) wyczaruje patronusa to czy będą one działać razem, czy każdy będzie bronił swojego "właściciela"? -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Wydaje mi się, że mogą działać razem, nie tylko w obronie. Rowling na swojej stronce pisała, że członkowie Zakonu Feniksa kontaktują się za pomocą patronusów, więc pewnie zależy to od poleceń, jakie wyda mag.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(hazel @ 13.01.2006 23:14) Dobra, to jak już mamy ustalone jaki łosoś będzie patronusem Katona, to bym się bardzo chciała dowiedzieć jak ryba będzie walczyć z dementorami... ![]() Ech, ludzie małej wyobraźni. Ja się tam nie obrażam, tylko się zatrważam. Waszą indolencją w dziedzinie wizualizowania se ryb utkanych ze srebrnej mgiełki. Jakkolwiek faktycznie, wyobrażam sobie takiego ewentualnego patronusa jako ławicę. |
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(hazel @ 14.01.2006 00:19) Wydaje mi się, że mogą działać razem, nie tylko w obronie. Rowling na swojej stronce pisała, że członkowie Zakonu Feniksa kontaktują się za pomocą patronusów, więc pewnie zależy to od poleceń, jakie wyda mag. w V Harry powiedzial sojemu patronusowi, zeby "poszedl za nim"czy cos takiego... nie chce mi sie isc po ksiazke |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Akurat tego, żeby patronus
QUOTE "poszedl za nim" sobie nie przypominam, pamiętam natomiast, że w kulminacyjnej scenie HPiWA, jak Harry wyczarował patronusa na drugiej stronie jeziora, rozkazał mu atakować dementorów i on dopiero wtedy na nich natarł.Katon, z moją wyobraźnią jak narazie wszystko w porządku, nie odczuwam dyskomfortu na myśl, że jakoś mi się w głowie nie mieszczą fruwające łososie (zresztą już się mieszczą, to wymagało głębszej analizy ![]() Ta szeroko omawiana ławica zastanawia mnie jednym: Czy to możliwe, żeby czarodziej wyczarował więcej niż jednego patronusa w danym okresie czasu? (nawet nie jest to kwestia tej ławicy, bo ją można na upartego traktować jako całość, choć z drugiej strony ktoś mógłby sobie wyczarować stado bizonów...)? -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Patronus Katona będzie działał tylko we wodzie
![]() ![]() EDIT: Oj nie zauwazyłem, że tu jest jeszcze nowa strona ![]() Jeśli jeden patronus ma być całą ławicą łososi, to nspewno taką ławice możńa zrobił. ALe kilka piesków już raczej nie. Ten post był edytowany przez Ronald: 14.01.2006 18:35 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
hazel |
![]()
|
Może ja nietutejsza, ale polski język znam. Powiedz mi, Ronald, co to znaczy "zrobić motylka"
![]() ![]() QUOTE Jeśli jeden patronus ma być całą ławicą łososi, to nspewno taką ławice możńa zrobił. ALe kilka piesków już raczej nie. I tu właśnie pies pogrzebany (albo łosoś ![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Zrobić motylka" to znaczy tak szybko zamachać rzęsami
![]() TYLKO NIE PIES!! Przeciez to ma byc mój patronus ![]() Myślę, ze raczej nie w stopniu skomplikowania budowy tuch zwierząt. Wg mnie Zalezy jką fromę przybierze patronu. Bo uważam, ze można wyczarowac tylko jednego, ale może on przybrać formę np. ławicy łososiów, albo zaprzęgu piesków. Ten post był edytowany przez Ronald: 14.01.2006 19:19 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moj bylby tygrysem, lampardemalbo gepardem
|
hazel |
![]()
|
No tak, pewnie nie mogą działać wtedy niezależnie, tylko jak jeden organizm (pełna synchronizacja)...to jest myśl
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie wiem w czym bardziej nieskuteczne miałyby być ryby od hermionowej wydry (chyba, żeby mi wydra zjadła ryby).
|
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
QUOTE(Katon @ 16.01.2006 12:40) Nie wiem w czym bardziej nieskuteczne miałyby być ryby od hermionowej wydry (chyba, żeby mi wydra zjadła ryby). Taaa... A mój tygrys zje wydrę i będziemy mieć całkiem fajny łańcuch pokarmowy ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
hazel |
![]()
|
Hehe, nie słyszałam, żeby patronusy ze sobą walczyły, ale to jest myśl - kolejna brutalna dyscyplina sportu w czarodziejskim świecie. Ja tam bym jednak pieniędzy na łososie nie postawiła...
![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Ronald |
![]()
|
Ja też bym na ryby nei postawił kasy. Prędzej ne pieski
![]() ![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Katon |
![]()
|
Macie szczęście, że nie istnieją żadne Patronusy i ich walki bo przegralibyście grubą kasę...
|
Wrona |
![]()
|
Czemu mielibyśmy przegrać?
![]() ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Ronald |
![]()
|
No włąśnie. Dlaczego. jkabysmy nei postawili na ryby, to chyba nie ma już patronusów na bardziej przegranej pozycji???
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
Katon |
![]()
|
Przegralibyście mentalnie. Nie obstawiając ryb ich przebicie by wzrastało, gdyż uważane by były za patronusa nie mającego szans. Np. za jedną postawioną złotywkę trzysta, jeżeli wygrają. No a oczywiście by wygrały. I ten kto by postawił pieniądze na ryby pływałby w kasie w wy nie.
|
hazel |
![]()
|
Pomimo twojego wywodu, drogi Katonie
Katon |
![]()
|
Szkoda z wami dyskutować, ichtiofoby jedne. Zresztą siła patronusa przecież nie wynika z jego postaci ani z jej walki z dementorem tylko z siły samego zaklęcia. I jeśli nawet czyimś patronusem są pchły, to jeśli umie rzucić dobrze zaklęcie i ma 'wewnętrzny pałer' to zaklęcie się powiedzie i pchły pokonają dementora. Proste.
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Więc podsumujmy:
1. Siła patronusa nie zależy od postaci,którą przyjmuje, ale od siły zaklęcia. OK. ![]() Ale ludzie, o czym Wy mówicie- walki patronusów?? ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Wrona |
![]()
|
QUOTE(harolcia @ 21.01.2006 14:58) Bo myślę, że taką rozrywkę można by porównać do rzucania Zaklęć Niewybaczalnych - kto dłużej wytrzyma ból..;p Dobry pomysł ![]() (a te zawody jakbyś nie wiedziała to na żarty ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
hazel |
![]()
|
Oj Wrona, jestem za. To jak, szukamy ochotników na ofia...zawodników? Proszę o podawanie swoich ofert (wymagane ubezpieczenie NNW)
![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Wrona |
![]()
|
Taaa... Ja mogę "zaofiarować" całą moją klasę... (z paroma wyjątkami) [naprawdę nie wiem za jakie grzechy do nich trafiłam... Fajni są, owszem, ale ich ekhm... (jakby to ująć) poziom inteligencji czasami mnie powala]
Ps. I tak ich kocham za ich humor (rzekłabym "niewybredny") -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
hazel |
![]()
|
To ja dorzucę parę osób z mojej grupy i już wystarczy na niezły początek.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 26.06.2025 11:46 |