Patronusy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Patronusy
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hito
Kicz przede wszystkim równa się sprowadzaniu wszystkiego do "lepszego" wyglądu ![]() Katon Aha ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 28.06.2006 14:37 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mmm... To nawet nie problem Britney. Widzisz, niech za przykład posłuży fantasy, którego nie znosisz. Wśród gier rpg mamy na rynku rynsztokowo-mroczno-straceńczego Warhamera, pełnego przemocy i prostackiego zła, ale i takiego twardego, szorstkiego, przybłoconego heroizmu, mamy Monastyr, poslki system fantasy, ale w realiach 'płaszcza i szpady' - podstarzali, przegrani, byli bohaterowie starają się obronić resztki honoru, oraz D&D - dzielni, ślniący bohaterowie pogrupowani na krasnolud - wojownik/niziołek - złodziej/elf - mag/człowiek - kapłan zdobywają kolejne poziomy doświadczenia i zbroje ze smoczyk łusek+5 i stają się coraz bardziej ślniący i potężni - coś jestem dziwnie spokojny, że Hito uwielbia D&D =P
|
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon>>chcesz w łeb za to słodkie i kolorowe? Przytocz mi cytat, gdzie coś takiego napisałem. Jak nie znajdziesz, to poproś Estieja o pomoc w seppuku. (jak przedkładanie realizmu nad Picassa odnosi się do słodkiego i kolorowego, to nie mam pojęcia).
EDIT - fanartów? Szlag, nie pamiętam. Zniechęciłeś mnie do dalszej rozmowy na temat romantyzmu i w ogóle. Gratuluję. Owczarnia>>definicja ,,kiczu'' mi zwisa. Lubię smoki. I tyle. W sumie dobrze, że sobie odpuszczasz, bo znowu byśmy do porozumienia nie doszli. Ten post był edytowany przez Hito: 28.06.2006 14:44 -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Katon @ 28.06.2006 14:42) Mmm... To nawet nie problem Britney. Widzisz, niech za przykład posłuży fantasy, którego nie znosisz. Wśród gier rpg mamy na rynku rynsztokowo-mroczno-straceńczego Warhamera, pełnego przemocy i prostackiego zła, ale i takiego twardego, szorstkiego, przybłoconego heroizmu, mamy Monastyr, poslki system fantasy, ale w realiach 'płaszcza i szpady' - podstarzali, przegrani, byli bohaterowie starają się obronić resztki honoru, oraz D&D - dzielni, ślniący bohaterowie pogrupowani na krasnolud - wojownik/niziołek - złodziej/elf - mag/człowiek - kapłan zdobywają kolejne poziomy doświadczenia i zbroje ze smoczyk łusek+5 i stają się coraz bardziej ślniący i potężni - coś jestem dziwnie spokojny, że Hito uwielbia D&D =P ![]() ![]() ![]() To D&D to cuś mocno mi przypomina Heroes of Might and Magic (moje dziecko posiada takową grę, i nawet - ![]() ![]() ![]() Osobiście nade wszystko w świecie sobie cenię takową szorstkość i przybłoconość, ale i poczucie humoru, im bardziej absurdalne, tym lepiej. A temu ostatniemu niestety jakby w fantasy ktoś palce przytrzasnął, bo ani na lekarstwo ![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Tak łatwo się nie wycofasz - i nie bierz takich dyskusji tak do siebie, mam wrażenie, że my tu sobie z Owczarnią sympatycznie kpimy, oczekujemy tego samego a Ty się trochę unosisz.
A w dyskusji nie chodziło o przedkładanie realizmu nad Picassa. Chodziło o przedkładanie nad niego realizmu ala Harry z Hermioną biegną roześmiani po plaży, a rozbryzgująca się woda opryskuje ich sbose stopy, etc. etc. Wyszydziłem swego czasu delikatnie artową poetykę i spodziewałem się odpowiedzi w stylu; faktycznie kicz nad kicze, ale lubimy się trochę w takim kiczu popławić dla zabawy - i to by było zrozumiałe. Ale otrzymałem poważną polemikę... |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Tak łatwo się nie wycofasz Nie? Nawet nie wiesz, jakie to proste - wystarczy, że przestanę odpowiadać w tym temacie. I już. Dobre, nie? Drugie akapitu nie komentuję, chyba, że znajdziesz mi art Stefy, w którym Harry i Hermiona biegną roześmiani po plaży. I już dwa razy to pisałem - zwisa mi i powiewa słowo ,,kicz''. Nie będę się trzeci raz powtarzał. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Katon |
![]()
|
No cóż, trudno. Wycofałeś się. Ok. Art taki był na pewno i jak mi się zachce to poszukam. Nie wiem czy Sfery. Nie wyznaję się specjalnie nawet nawet na impresjonistach - mistrzowie fanartowego ołówka interesują mnie jeszcze trochę mniej... Zresztą ten akurat art (samo słowo art w tym kontekście jest jakieś takie..., no ale to temat na inną dyskusję) był tylko pewnym przykładem w jakiej konwencji te miłostkowe zwykle bywają utrzymane...
A Pratchetta obywatelka Owca czytała? A choćby i naszego Sapkowskiego, tak apropos poczucia humoru w fantasy... P.S.niech będzie i to - nie szukałem przykładu, żeby się kompletnie pastwić (a są ich w temacie setki), tylko takiego gdzie autor(ka) umie rysować, jakkolwiek jest niebywałą wręcz kiczmenką - takie ala Brama Floriańska. Ten post był edytowany przez Katon: 28.06.2006 15:10 |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mój patronus na pewno byłby milutkim czekoladowym labradorem
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
No dobra, Pratchett, chociaż to jakby co innego trochę, ale niech będzie. Za to Sapkowskim, przyznaję się bez bicia, się nie skalałam (poza pobieżnym przejrzeniem)
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Katon |
![]()
|
Skalaj się. Ale opowiadaniami.
|
gucha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: opole Płeć: Kobieta ![]() |
Mój zamieniłby się w świnkę morską... ale taką wypasioooną! Z zębolami jak krokodyl i pazurami jak lampard ^^
-------------------- „- Aaaaaaach!
Błysnęło i pokój wypełnił się krzykami: wszystkich obudził wrzask Rona. Harry w panice odrzucił 'Eliksiry dla zaawansowanych'. Ron wisiał w powietrzu głową w dół, jakby jakaś niewidzialna pętla poderwała go w górę za kostkę u nogi. - Wybacz! - krzyknął Harry, podczas gdy Dean i Seamus zanosili się śmiechem, a Neville podnosił się z podłogi, na którą wypadł z łóżka. - Zaczekaj... zaraz cię ściągnę... [...] Znowu błysnęło i Ron bezwładnie zwalił się na swoje łóżko. - Przepraszam - wymamrotał Harry, podczas gdy Dean i Seamus wciąż ryczeli ze śmiechu. - Jutro - powiedział Ron stłumionym głosem - nastaw po prostu budzik.” [Harry Potter i Książę Półkrwi] --- ![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
To nie byłaby świka morska! To pzecież byłby...hmm...mutacja szablozębnej świnki oceanicznej !! ^^
![]() ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, model niesamowity...
![]() Mój patronus to byłby chyba koziorożec, świeciłby na fiolrtowo niebiesko a rogi byłyby z iskrzącego się srebrnego pyłu. Co prawda nie wiem czy patronus może być kolorowy ale... ![]() -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
Katon |
![]()
|
A ja zmieniam. Moim byłby transformers. Zamieniałby się w TIRa.
Albo w TIRówkę. Zależnie od potrzeby. /es Ten post był edytowany przez estiej: 29.07.2006 00:34 |
Halcyon |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 14.08.2006 ![]() |
Witam, mój pierwszy post.
Mój patronus, przybrałby jak sądzę postać wilka albo niedźwiedzia. Może dlatego że nie lubię małych i słodkich zwierząt tylko bardziej te duże i silne o_O |
Atrevor Iumentus |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 15.08.2006 ![]() |
Mój patronus zamieniłby się w konia/delfina/tygrysa/sowę(niepotrzebne skreślić)
-------------------- [I][B]Gil-galad pośród elfów był przesławnym królem,
O którym bajarze powiadają z bólem: Ostatni,co władał szczęśliwie ziemiami, Między morzem szarym a pysznymi górami. |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
To znaczy taki patronus;połączenie tych wszystkich zwierząt?? Nie mam zielonego pojęcia, co by z tego wyszło...
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Katon |
![]()
|
Więc skreśl niepotrzebne, za radą daną powyżej.
|
Flamme |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 19.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ja chyba bym miała łasiczkę, albo coś w podobie...
-------------------- ![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
No...teraz coś powoli wychodzi w głowie...
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
Alice |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 09.12.2006 Skąd: GRYFINDOR Płeć: Kobieta ![]() |
Mój patronus był by lwem
![]() |
Fanka HP z Elbląga |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 27.11.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja chciałabym, żeby mój patronus był wilkiem
![]() ![]() |
Zakohana w książkach |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Ja myślę... nie, ja to CZUJĘ... że to byłby lew. Wielki, ogromniasty lew ze wzorowym uzębieniem, i wielkimi łapami. Taki jak Aslan z "Opowieści z Narnii".
Ehh... pewnie i tak nigdy się nie dowiem, czy to prawda ![]() ![]() ![]() -------------------- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Voldemort ma i jakiego? (nie w centymetrach) Po przeczytaniu tego musiałam raz jeszcze spojrzeć na jakim ja jestem temacie ![]() QUOTE - Voldemort ma i jakiego? (nie w centymetrach) - czy patronus może przybierać postać dementora (ew. administratora forum) Nie ma. Patronus jest przecież projekcją dobrych wspomnień i uczuć. A Voldemort nie ma uczuć... -------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Z tego co pamietam, to nie dobrych, ale najszczęśliwszych. A Voldemort szczęśliwy bywał podejrzewam, chociaż watpię, żeby uszczęśliwiało go to, co przeciętnego człowieka.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 02:13 |