Miłość
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Miłość
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Powiedzcie mi co to jest kiedy:
- nawet kiedy nie widzisz tej osoby, wnętrzności ci skaczą na skakance i podskakują do gardła - kiedy ją widzisz, trzęsiesz sie jak po trzymaniu młota pneumatycznego (wnętrzności tańczą kankana XD) - myślisz o niej przed zasnieciem i zaraz po obudzeniu - chodzi do tej samej szkoły, zna cie ale nie gadaliscie na zywo (gaduuu;P) - raz sie przypadkowo spotkaliście - na łeb na szyje szukasz kontaktu z tą osobą/ale jednoczesnie go unikasz _^_ gupie nie? to nie jest miłość, co nie? Ten post był edytowany przez Neonai: 18.09.2004 16:39 |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Powiedzcie mi co to jest kiedy:... .... - chodzi do tej samej szkoły, zna cie ale nie gadaliscie na zywo (gaduuu;P).... .... - na łeb na szyje szukasz kontaktu z tą osobą... Ej no to sie wyklucza jezeli szukas z nia kontaktu to chyba samo gg nie wystarczy i w szkole tez pownnas z nim gadac. QUOTE to nie jest miłość, co nie? Moze... poczekaj i zobacz jak to bedzie pozniej -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Omen niestety jestem bardzo nieśmiała ;P
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale pragnienie i ambicje masz
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
oj nie przewalaj oczami XP to nie rozmowa na forum XPPP chcialam tylko znac wasze zdanie.
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE - nawet kiedy nie widzisz tej osoby, wnętrzności ci skaczą na skakance i podskakują do gardła - kiedy ją widzisz, trzęsiesz sie jak po trzymaniu młota pneumatycznego (wnętrzności tańczą kankana XD) Bez wątpienia grypa ![]() -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Neonai @ 18.09.2004 10:08) oj tam oj tam ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Ciaptak |
![]()
|
blaa blaaa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: underground-pod stolem :D ![]() |
nie wiem ile masz lat....
bo te reakcje sie z wiekiem zmieniaja. zalezy tez od czlowieka. bo jeden zobaczy fajna laske i sie jara robi czerwony i wogle, a grudi podejdzie luzno do tej sprawy.... a moze to pozadanie?? -------------------- oto cały Ciaptak :D
Aneta(14-06-2004 17:14) Kiedy pan odkrył w sobie gwiazdę? Ciaptak (14-06-2004 17:16) od razu wiedziałem, że mam piekielnie dopracowany talent, i charyzme, i wyglad, i charakter, i nie bede sie przechwalal bo to nie ładnie przecież jest. ta, to jest fragment wywiadu :) http://ciaptaczek.friendtest.com czy mnie znasz?? , zlbo czy masz szcescie :D |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no..niestety czasami "milosc" albo po prossut zauroczenie jest tylko i wylacznie pozadaniem...
ale nie mowie ze w Twoim przypadku koniecznie=) i znam to... teraz to zauroczenie...ale...staraj sie.. mysle ze watrto tylko lepioej: nic na sile! -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Muaha :]
Zacznij snuć plany, intrygi! a na koniec go zdobędziesz :> W kazdym razie ja tak zawsze robie i mam 90% skuteczności :] Tylko no właśnie trzeba też trochę pewności siebie :/ ale to można wyrobić ;p A co do wymienionych objawów a konkretniej dwóch pierwszych - ja tak mam kiedy pomyślę o wódce na kacu... No ale powaga - Fucktycznie ci sie ten misiek podoba i nie wiesz co z tym zrobić dalej ;] Ja bym olał - i wiem że to łatwe nie jest, chociaż możliwe jak najabrdziej ;] Jeżeli obiekt nie wykazuje zainteresowania (mówię o sytuacji kiedy się już poznaliście) to chyba nie ma sensu ;] A jeżeli wy się ciągle tylko mijacie na korytarzu to hmm... znajdz jakąś znajomą/znajomego która/y tego człeka zna i załatw sobie że cię z nim zapoznają ;p Koniec porad ;p A z dziennika - wczoraj miałem okazję spotkać się z moją wakacyjną miłością ;] pomimo tego iż zawsze dementowałem pogłoski o moim związku na odległość to jednak coś w tym jest ;p Tyle że to jest wolny związek - mam wolne ręce i jeżeli znajdzie mi się dziewczyna bliżej niż 300 km na północ to mogę się za nią śmiało brać ;] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Neonai @ 18.09.2004 09:47) Powiedzcie mi co to jest kiedy: - nawet kiedy nie widzisz tej osoby, wnętrzności ci skaczą na skakance i podskakują do gardła - kiedy ją widzisz, trzęsiesz sie jak po trzymaniu młota pneumatycznego (wnętrzności tańczą kankana XD) - myślisz o niej przed zasnieciem i zaraz po obudzeniu - chodzi do tej samej szkoły, zna cie ale nie gadaliscie na zywo (gaduuu;P) - raz sie przypadkowo spotkaliście - na łeb na szyje szukasz kontaktu z tą osobą/ale jednoczesnie go unikasz _^_ gupie nie? to nie jest miłość, co nie? chyba nie. raczej zakochanie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
E, Neon, on jest taki jakis dziwny szarpidrut XD
No jak nie gadaliscie jak gadaliscie. Powiedzial ci czesc przy glanach XD -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE jeżeli znajdzie mi się dziewczyna bliżej niż 300 km na północ to mogę się za nią śmiało brać ;] 299km QUOTE No jak nie gadaliscie jak gadaliscie. Powiedzial ci czesc przy glanach XD Romantic jak cholera -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
jak taki kanał Romantica!!!!!!!!!
<rozpieprzam poważną dyskusję> -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE <rozpieprzam poważną dyskusję> Nie wstyd ci? Tutaj rozmawia sie o 'milosci'. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
miłosc się przeżywa, a nie o niej rozmawia.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Neonai: Opisalas tak typowo ksiazkowy
przyklad beznadziejnej milostki dziewczyny do chlopaka widzianego w szkole,
ze szok. GaduGadu codziennie, a na przerwach - o jezu, ide sie zabic, on
gada z tamta z IIIB a nie ze mna! AAA!
ah, ta mlodziez dzisiejsza. Kira: Przepiekne slowa. Czyje? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Tim, gadasz jakbys byl nie wiem jak doswiadczonym i starym habilitowanym doktorem psychologii =P
Pierwsza milosc z wiatrem gna, z niepokoju drzy moi mili i nic na to poradzic nie mozna (szczegolnie na skaczace wnetrznosci). Ja tez nie potrafie opanowac drzenia rak od czasu do czasu i nie jest to objaw mojego poglebiajacego sie alkoholizmu. -------------------- |
Kira |
![]()
|
a ja w dalszym ciągu twierdzę, że to co
większośc nazywa miłością, pierwszą miłością itd., to po prostu zakochanie.
nie chce mi się po raz tysięczny pisac tego samego, więc skopiuję czyjąś
wypowiedź z tawerny.
QUOTE wielu ludzi myli miłość z zakochaniem
Zakochanie to jest uczucie. Bardzo pięne uczucie. W pewnych sytuajach dobrze jest je pielęgnować (ale nie budować związków wyłącznie na nim!), czaem trzeba je zwalczyć. Miłość jest decyzją. Decyzją czynienia dla kogoś tego, co jest dla niego dobre, nawet jeśli wiąże się to z ponoszeniem ofiar. Kochać dobrze jest wszystkich, ale zależnie od sytuacji miłość należy okazywać inaczej. Inaczej wygląda miłość do matki, inaczej do żony, inaczej do kolegi. Zakochany mówi (jeśli daje się rządzić uczuciom, czego nie polecam): Chcę być zawsze z Tobą!" Kochający mówi: "Jeśli tak bedzie dla Ciebie lepiej, będę z Tobą, jeśli nie, będę z dala od Ciebie" Z tymże jako dobro dla czyjejś osoby nie rozumiem wyłącznie zapewnienie jej godziwego bytu, ale dobro w rozumieniu moralnym. Taka prawdziwa miłość powinna posiadać wszystkie cechy wymienione w Hymnie o miłości. Uczucia przemijają same, prawdziwą miłóść można rozwijać albo z niej zrezygnować. Związek na uczuciach jest nietrwały, ale uczucia mogą związke bardzo wzbogacić. Decyzja o podjęciu miłośc typu "on-ona" może częściowo zależeć od uczuć, ale powinna yć też gruntowqnie przemyślana (czy nasze poglądy są wystarczająco zbieżne, byśmy mogli być razem? czy tak na pewno będzie dla partnera najlepiej?) podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami. Timmy - Krishanamurtii [Jiddu]? nie pamiętam. niestety. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
Kwestja nazewnictwa. Ja dziele po prostu milosc na dojrzala i ta mniej. Dlatego, jesli czuje, ze uczucie zalicza sie bardziej do tej 2 kategorii to dlugo sie zastanawiam, zanim powiem lub pomysle 'kocham go' (czy moc tego slowa jest odpowiednia dla zaurocznia?)
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Elvaralinde @ 25.09.2004
12:02) Stary nie jestem. Choc czuje sie zmeczony. Doktorem psychologii nie jestem. Doswiadczony? Skadze. Ale smiesza mnie takie sytuacje. I zenuja troche rozmowy panienek: - Zuzia, on z tamta! - Nie, on jej nie zna! - Jak to nie, on z nia jest! - Nie on jest z tamta! - A ona mowi, ze go nie zna! - A on, ze z nia chodzi! - Ta, naprawde, ale wypas. - Nooo, a tamten z 3C jest taki slodki! - Nooo, i ma dlugie wlosy!! I tak nie jest tylko u mnie. Jest u wielu ludzi w wielu szkolach. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Eva |
![]()
|
Ale one maja po parenascie lat, a nie 30. Maja prawo.
I moze przezywaja to, ze ich obiekt zainteresowan nie rozmawia z nimi, tylko z jakas bosko piekna lala. Bo dopiero poznaja uczucia. -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
a ja jęczę i piszczę i sobie wzdycham bo tak i już i chuj mnie obchodzi co sądzą o tym osoby postronne, bo nie wiem skąd niby miałyby wiedzieć, co czuję i jeszcze to oceniać.
przynajmniej nie tłumię w sobie uczuć [no, poniekąd] i nie staję sie później zgorzkaniałą oraz wiecznie niezadowoloną z życia jędzą, gardzącą dziewczynami, które cieszą się drobnymi miłostkami. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
QUOTE(TimmY @ 25.09.2004 13:50) Stary nie jestem. Choc czuje sie zmeczony. Doktorem psychologii nie jestem. Doswiadczony? Skadze. Ale smiesza mnie takie sytuacje. I zenuja troche rozmowy panienek: - Zuzia, on z tamta! - Nie, on jej nie zna! - Jak to nie, on z nia jest! - Nie on jest z tamta! - A ona mowi, ze go nie zna! - A on, ze z nia chodzi! - Ta, naprawde, ale wypas. - Nooo, a tamten z 3C jest taki slodki! - Nooo, i ma dlugie wlosy!! I tak nie jest tylko u mnie. Jest u wielu ludzi w wielu szkolach. kazdy ma swoj wiek mlodzienczy i mosi przeprowadzic mase takich glupich rozmow.. zreszta te emocje sa takie wspaniale. Moze teraz smieje sie z tego co robilam 2 lata temu ale wtedy "chlopiec z 3c" byl najwazniejszy na swiecie.. to naprawde nie jest zle. trzeba przezyc wszystko. to taka prawidlowosc |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE a ja jęczę i piszczę i sobie wzdycham bo tak i już i chuj mnie obchodzi co sądzą o tym osoby postronne, bo nie wiem skąd niby miałyby wiedzieć, co czuję i jeszcze to oceniać. Bo wy to robiscie tak publicznie. My conajwyzej uwazni przypatrujemy sie danej dziewoi a pozniej we wlasnym gronie nastepuje ocenianie. A czesem nie trzeba z kims oceniac tylko samemu wiesz czego chcesz(cholera to zabrzmialo jak reklama jakiegos batonika) -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 02:39 |