Voldemort a dementorzy, czyli
najgorsze wspomnienie Voldzia
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Voldemort a dementorzy, czyli
najgorsze wspomnienie Voldzia
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mają te same "interesy" -
szerzenie strachu i trwogi [fobos daimos och XDD].
A tak naprawde to: Vold potrzebuje armii która by szerzyła terror w swiatach czarodzieji i mugoli Dementorzy potrzebuja emocji by... żyć [?] a przy okazji beda szerzyć terror. -------------------- ...
|
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
To znaczy że albo jedzą emocje albo
umierają (heh jeśli moga umrzeć)/takie uzależnienie?
-------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie całkiem tak. Wydaje mi sie ze
Dementorzy potrzebuja emocji by istniec w naszym świecie. Kiedy zabraknie
emocji ich egzystencja u nas stanie sie niepotrzebna i znikną...
-------------------- ...
|
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 ![]() |
Czyli mamy stać się bezduszni, żeby
oni się od nas odwalili, co???? To jest awykonalne
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
kubik |
![]()
|
A wiec wystarczy utworzyc bariere ciszy
emocjonalnej wokół Dementora by sie go pozbyc. Pytanie tylko jaki swiatły
umysł wynajdzie te zaklęcie?... Hermiona? XDD
-------------------- ...
|
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
A właśnie, jak już mówimy o wynalezieniu
nowego zaklęcia, to jak oni to robią?
![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
Zapewne jest jakaś formuła która wypowiada
się nad różczką... tak by ona rozpoznawała zaklecie np:
"Ranke tego i owego kiedy kogut zapieje i zaklecie te usłyszysz [tu wstawic nazwe] rzecze taka masz wykonac [tu wstawic co]" XDDDD -------------------- ...
|
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 ![]() |
Do stworzenia zaklęcia trzeba się przygotować. Długie
chwile medytacji i modlitwy przygotuja cie do tego. No i jeszcze musisz
odprawić specjalny rytuał, zwany Rytuałem Smoka. Na pewno sie z tym
spotkałes, w koncu wy, magowie robicie to niemalże
codziennie
Kurczę, chyba dam to do ficka..... Ten post był edytowany przez Kasandra Black: 28.02.2004 15:22 -------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
Khamul |
![]()
|
skąd to wzięłaś?
Modlitwa ---> Jakoś nie zauważyłem (poza kilkoma "O Boże" Hermiony) żeby ktoś odwoływał się do Góry w HP. -------------------- |
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
Skąd to wzięłam???????
Wymyśliłam......
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
wiecie co... z tymi zakleciami to
cos jest pogmatwane... Hermiona wymyslila zaklecie 4 stron swiata? to niech
Harry wymysli ze jak np. powie rozdzce "kevada adavra" to wtedy
ona zabije na 100% Voldzia... ehs... cos mi to tlumaczenie nie wyszlo..
![]() HURRA!!! a tak poza tym zmienili mi z TŁUCZEK NA KAFEL... nawet sie nie spodziewałam ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Motorolcia: 28.02.2004 16:23 -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
Hermiona nie wymyśliła tego zaklęcia,
po prostu gdzieś o nim przeczytała, tak przynajmniej brzmi moje zdanie.
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
no to juz brzmi bardziej przekonujaco...
ale problem zaklec nadal jest...... no bo co za debil by wymyslil zaklecie
usmiercajace?
![]() -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
kubik |
![]()
|
jest napisnae ze wymysliła/wynalazła to
wymysliła...
a do tego by wymislic zaklecie zabijajace trzeba naprawde wielkiej mocy... jedynie dumble i vold maja tą moc. a tak btw kto wymyslł zaklecia niewybaczalne? topic był poruszany w temacie o trelawney http://www.harrypotter.org.pl/board/index....?showtopic=23 92 -------------------- ...
|
Khamul |
![]()
|
A może wynalazła w bibliotece?
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
Ja myślę, że zrobił to ktoś dawno,
bardzo dawno, a Voldi znalazł to w Dziale Książek zakazanych....
emilka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 27.02.2004 ![]() |
Słyszałam że dementorzy mają przejść na
stronę Sam-Wiesz-Kogo.
To prawda? |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Pewnie tak , bo co im Knot może zaoferować?
Phi..pilnowanie Azkabanu . Voldemort dałby im dużo większe możliwości .
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niezly temat
![]() Tak na dobra sprawe to on jest taki sam jak dementorzy wiec jak : swoj swego nie wykonczy no nie?? ![]() -------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Taaa... Voldemort pasuje do Dementorów... oni chcą czegoś więcej niż pilnowania zapyziałego Azkabanu w którym już są wszyscy bez duszy, więc czym mają się teraz ci dementorzy żywić jak już wszystko wyssali?? Ja tak do tematu: myśle, że najgorszym wspomnieniem Voldemorta jest pobyt w sierocińcu i jak nie udało mu się ukatrupić Harry'ego.
Jebak185 |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mysle ze takim wspomnieniem moze byc chwiala kiedy Voldi chcial zbaic Harry'ego i stracil cala moc na 13 lat............. Straszne
![]() ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mysle ze jego najgorszym wspomnieniem jest ja sie zblaznil przed smierciozercami i nie potrafil zabic malego chlopca ...
Mimo wszystko uwazam ze dementorzy nie odgrywaja na Voldemorcie zadnej presji... -------------------- |
mastablasta |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 09.10.2004 Skąd: Niewiadomo skad ![]() |
QUOTE(Jebak185 @ 08.10.2004 22:18) Mysle ze takim wspomnieniem moze byc chwiala kiedy Voldi chcial zbaic Harry'ego i stracil cala moc na 13 lat............. Straszne ![]() ![]() Zgodze sie z Jebakiem. Wydaje mi sie ze najgorszym wspomnieniem Voldemotra moze byc moment w ktorym traci moc....... -------------------- ![]() *** "There's nothing you can do, Harry... nothing... he's gone..." - Remus Lupin "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej , wiedząc , że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." "Duma, jedna z cech, ktorymi ludzie sie szczyca, jedna z cech, przez ktore gina ..." *** ![]() *** |
Trish |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 23.09.2004 ![]() |
Uważam że Dementorzy kierują swoją mocą i potrafią ograniczyć
ten zły wpływ który wywierają na ludzi np. gdy rozmawiają z ministrem magii albo inną osobą której rozkazy wykonują (ciekawe czy rzeczywiście potrafią mówić). Mają trochę inteligencji i jakąś hierarchię bo działają wspólnie i chyba wspólnie zdecydowały o przyłączeniu się do Voldemorta. Teraz nie będą chciały zabierać szczęśliwych wspomnień właśnie jemu i śmierciożercom skoro mają tyle innych możliwości. Zresztą Voldemort nie jest na tyle głupi by zawrzeć sojusz z istotami przed którymi nie potrafi się obronić (chociaż kto wie Ministerstwo właśnie taki błąd popełniło). Myślę jednak że oklumencja broni go przed ich wpływem. A jego najgorsze wspomnienie. Powiedział że gdy nieudało mu się zdobyć kamienia filozoficznego i wrócił do swojej kryjówki bał się że już nigdy nie odzyska mocy, stracił już wtedy wszelką nadzieję. Nazwał to najczarniejszą godziną swojego życia. -------------------- W osobliwych czasach, tak samo jak w zwykłych, wiadomo co się godzi. Dobro i zło nie zmienia się z biegiem lat.
|
Nati |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 09.08.2004 Skąd: Pszów (woj.śląskie) ![]() |
Myśle, ze dementorzy przyłączą się do Voldzia.
Oni lubią być źli i, a Voldemort daje im ofiary żeby mogli wysysać z nich życie -------------------- Harry Potter wywrócił moje życie do góry nogami ale w takiej pozycji jest ono o wiele cikawsze :P
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:31 |