List
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
List
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
I znowu piszę w tym nastroju...
Nie ma Ciebie kilka chwil zaledwie zasłuchanych w turkot serca na patyku. I cóż? Swiat się nie zmienił, nie uciekły mi usta rozkochane w Tobie, nie zatonęły oczy w bezmiarze tęsknoty. Wszystko jest jak dawniej, poukładane w strzępkach dni jak len suchych i prostych. Siedzę taka sama, jaką byłam, gdy spękaną myślą dotknąłeś mnie ostatni raz. Nie zmieniłam się. Drzewa tak samo szumią, osypując szare, brudnie tchnienie wiosny. Trawnik tak samo leży połatany eterycznym śniegiem i nic za Tobą nie tęskni, nic nie wzdycha. Mogę się wydawać trochę sztywna, nieobecna, zasłuchana w niecny szept żywiołów w szybkie słowa wiatru: "Widziałem go, omiotłem spojrzenie błękitne i dłonie i kark i uśmiech wykwitły chorobliwie na wargach". Taka sama jak pamiętasz, identyczna z naturalną składam dłonie na podołku nudnych chwil. Mówiłeś: "Aniele", lecz skrzydła zostawiłam gdzieś przy Tobie, za zakrętem, na zachłanną pamiątkę. I tylko bolesny szept w mej głowie: "Czymże jest anioł bez skrzydeł?" -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Czymże?
Tęsknotą. Goryczą. Żalem. Bólem. Cierpieniem. Wiem. Przyszedł mi do głowy wiersz Marty Fox "Wszystkie poranki świata". A jeśli mi przychodzą do głowy inne wiersze, to znaczy, że trafiłaś w sedno. Pięknie, boleśnie, prawdziwie. I jeszcze mały cytacik dla Ciebie specjalnie: "Mogliśmy nie spotkać się w słowie nie znaleźć górskiego kryształu i nie być dla siebie tak jak teraz w pomarańczach motylach i świecie który byłby przeciwko nam gdybyśmy nie uwierzyli że to my możemy być przeciwko niemu" Zrozumiesz. =* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Pewnie, że rozumiem. :') Dziękuję :*
-------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ładne...
ciezkie i 'napełnione' ale mniej mi sie podoba niz Twoje poprzednie dokonania... mimo ze tresci jest duzo, niewielka jej czesc dotarła do mnie czekam na kolejne dokonania =* -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ładne i sprawne. Słuchasz może Heya?
|
Sihaja |
![]()
|
Czasem mi się zdarza, ale żadko.
![]() Mell - wiem, mi się też wydaje ten wiersz taki... dziwny. Ale bardziej mi chodziło o "wygadanie się" niż o.... formę. Bardzo jest we mnie ten wiersz, mimo, że nie taki dobry. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 08:28 |