Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
Martyna |
![]() ![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 24.02.2004 ![]() |
Na stronie internetowej pojawił się
kiedyś news o nazwiskuLilli - Evans. W drugiej części HP Lord Voldemort
zrobił sztuczkę ze swoim nazwiskim, przestawiając literki. Gdybyśmy zrobili
to z imieniem i nazwiskiem: Severus Snape - wyszłoby: Perseus Evans. Czy
Snape zminił swoje nazwisko? Czy jest spokrewniony z Lilli Potter? A jeśli
tak, toczy też z Harry'm?
|
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
o moj boze... moze to i nawet jest
jakis pomysl
![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Motorolcia: 28.02.2004 23:10 -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Podoba mi sie ta opcja
![]() ![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
Ruth |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 18.04.2003 ![]() |
Chciałabym, żeby tak było! To by
miało sens! Po V części bardzo zainteresowałam się Snape'em i dla
mnei byłoby to coś! Ekstra po prostu
-------------------- patrz w przyszłość a zobaczysz, że nic nie wiesz o tym, co cię czeka. Tajemnicze jak nie wiem...
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
- Jezu ze niby co ze niby ten nietoprz jest
moim wujkiem!!!! Mamo cu zem ci uczynił - by Harry
-------------------- ...
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pff...dobrze poszukaj na forum 'Wasze
zdanie' newsa o Marku Evansie i znajdziesz tam 'Perseus Evans'.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Amarna |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 27.02.2004 Skąd: Sczecin ![]() |
No cóż,to też jest jakiś pomysł,ale Snape w
szkole też się tak nazywał,więc kiedy miał zmienić nazwisko??Ale ja nie
doszukuję się takich rewelacji a la Rita Skeeter.Trochę to wybujałe jak dla
mnie...
|
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Uchron nas losie od tego *westchnienie*
|
peggy_brown |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Ach... to by było piękne... Snape wujkiem
Harry'ego... Voldemort jego matką chrzestną... cudowne... rozpływam
się...
![]() |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ale by była zieja - chciałbym zobaczyć
reakcję Harry'ego
![]() -------------------- ![]() |
Trin |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 28.02.2004 ![]() |
Trochę mi nie pasuję no tak właściwie
kiedy Snap miałby zmienić nazwisko w przedszkolu?!
-------------------- Powyższa wypowiedź została napisana przez osobę w pełni władz umysłowych, chyba...
|
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedy przyłączył się do Śmierciożerców
pewnie sobie zmienił papiery.
- Ojcze, widziedzicz mnie! - Chciałbyś - dla ciebie byłaby to przyjemność, Pott... synu znaczy się *szatański uśmieszek* -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Oh, mein Gott
![]() - Tato... ale ja sie nie chcę już uczyć eliksirów... - Zamknij się Pott... mieszaj synku ![]() ![]() -------------------- ![]() |
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no... w gruncie rzeczy mógłby. ale spójrzcie. Severus (Perseusz) gdy się urodził, to rodzice stwierdzili, że nie będzie nosił nazwiska mugolskiego (no bo jak EVANS, to mugolak, jak Lili) więc sami mu nadali inne. albo druga wersja: Severus ma dwa imiona, a nazwisko po ojcu (Snape), lecz jego matka jest Evans. czyli przez matkę jest spokrewniony z Lili. nawet nie koniecznie to musi być brat. -------------------- |
||
Martucha_Granger |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: z Gliwic ![]() |
Wątpie w to szczerze. To jest jedna
wielka bzdura. Przecież Snape jest czystej krwi, bo inaczej nie dostałby się do Slytherinu, a Lily ma za oboje rodziców mugole. Sam Snape nazwał ją szlamą. I on miałby być z nią spokrewniony? To głupie, wybaczcie, ale serio to jest kicz. Przyszedł do szkoły z największą znajomością czarej magii http://sredniowiecze.zdrowo.info.pl/eliksir.html ze wszystkich i miałby być spokrewniony z Petunią i Lily?? Zastanówcie się trochę! Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 13:38 |
Martyna |
![]() ![]()
|
Mogło być tak, że Snape pochodzi
faktycznie z rodu czystej krwi, ale mógł ktoś pobrać się z mugolem tak jak
to było w rodzinie Syriusza.
W najgorszym wspomnieniu Snape'a ojcies Harry'ego nie mówił do Snape'a po imieniu tylko przezywał go różnymi przezwiskami wymyślonymi od imienia, a Severus i Perseus brzmi bardzo podobnie... Ten post był edytowany przez Martyna: 29.02.2004 17:50 |
moniczka |
![]() ![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Syriusz
Black:
1. ta wersja mi sie podoba 2. ale snape musi miec cos wspolnego z harrym, bo nie wierze, ze zywilby taka nienawisc do niego tylko, dlatego, ze jego ojciec uratowa mu zycie watpi w to -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
||
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Nie wydaje mi sie zeby ta teoria byla
prawdziwa.Rowling raz przestawila literki i nic poza tym.Chociaz jest taka
mozliwosc....ze ja sie myle,ale jest nikla
![]() A tak serio to jestem za tym ze to reczej przpadek,ale jezeli znajde jakies przekonujace dowody to zmienie zdanie.... ![]() Ten post był edytowany przez żaba: 29.02.2004 20:26 -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
ale żaba skoro rowling zrobila to raz to
moze zrobic i drugi, prawda?
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
watpie zeby wykozystała ta sama sztuczke
jeszcze raz
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
tak w ogóle to dwa razy coś kombinowała z
tymi literkami. z Voldemortem (Tom Marvolo Riddle = I am Lord Voldemort) i z
tym zwierciadłam Ain Eingarp. możliwe, że i tutaj coś zastoowała związane z
tym.
już mam, co dokładnie z tym Snape`m (przypadkowe inicjały imion i nazwisk) _______________________Z. Evans + K. J. ________________________/_________\ ______________________ _/___________\ ______________________/ _____________\ _________G. Snape + H.Evans________L. Evans + M. G. ____________/____________________/_____________\ ___________/_ ___________________/_______________\ __________/____________________ /_________________ \ ___Severus Snape___James Potter + Lili Evans_______Petunia Evans ____________________________| ____________________________| ______ __________________Harry Potter i wszystko jest możliwe ![]() Ten post był edytowany przez anagda: 29.02.2004 20:51 -------------------- |
Martucha_Granger |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: z Gliwic ![]() |
Moniczko! Snape nie żywił do
Harry'ego nienawiści tylko dlatego, że James go uratował, ale za to, ze
p0rzez całe lata w szkole go po prostu gnoił. Chyba czytałaś 5 tom nie?
-------------------- "The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches... born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies... and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not.. and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.. the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies..."
![]() ![]() |
moniczka |
![]()
|
czytalam, ale nadal nie sadze zeby tylko
dlatego
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]() ![]()
|
Lilli przecież broniła Snape'a w
jego wspomnieniu. Może on po prostu nie chciał się do niej przyznać i nie
przyznaje ale o tym wie także Dambledore.James po prostu znalazł sobie kozła
ofiarnego w Snape'ie i dlatego Severus go znienawidził.
Ten post był edytowany przez Martyna: 29.02.2004 22:41 |
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Anagda ja popieram twoje drzewko
genealogiczne
![]() ![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:40 |