Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eff..wymyślacie już niestworzone historie
, a teraz spójrzmy ładnie i rzeczowo: Nie jednemu psu na imię burek. W całej
Anglii mogłobybyć kilkaset osób o nazwisku Evans , więc to niczego nie
dochodzi.
Pff. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W całej anglii byc moze ale w ksiazce
pottera gdzie nieomal kazdy szczegół cos znaczy i w dodatku nazwisko Evans
jest powiedzmy kontrowersyjnym nazwiskiem. Wiec nie nie wydaje mi sie by był
to przypadek
-------------------- ...
|
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Zgadzam, się gdyby Rowling nie
kombinowałaby coś z tym nazwiskiem na pewno było by ono inne (wszak w Anglii
mase nazwisk jest a nie tylko Evans, Potter czy inne) I od razu powraca
zagadka 10 letniego Marka
![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale czy Rowling kombinowała ? Równie
dobrze można powiedzieć że Dursley też ma jakieś znaczenie. Tylko jakie
?
Bo np. Jeżeli Rowling wplątała w zagadkę 'Evans' tylko Lilly i Marka to Snape nie ma tu znaczenia..Bo czy Rowling miała by coś kombinować z tym nazwiskiem by mozolnie przestawiać litery itp. ? Wątpię. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To z tym snapem jest bardzo ciekawe ale juz
sie wypowiedziałem na ten temat
Nie mozemy byc w 100% pewni co planuje Rowling dlatego tez wszystko co ma jakies znamiona sladów jest brane pod uwage, a wiec Snape'a nie mozna na razie wykluczyc z zagadki "Evans". -------------------- ...
|
Moongirl |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
A czy to nie dzieki Dursley`owi Harry po raz pierwszy "rozmawiał" z wężem? Więc Dursley już swoją rolę odegrał (przynajmniej moim skromnym zdaniem). A co do przestawiania literek to już 2-krotnie się o tym przekonaliśmy, ze Rowling lubi nas tak zaskakiwać, więc dlaczego tym razem nie? Ten post był edytowany przez Moongirl: 01.03.2004 12:39 -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
||
Hefaj |
![]()
|
Ekhem - chodziło mi o istotę nazwiska
Dursley..
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
dursley [podobne do] duress [co znaczy:]
1 uwięzienie - Harry jest uwieziony u Dursleyów przez wakacje 2 przymus - teraz wiemy dlaczego musi tam jeździć --- sie zobaczy co znajdziemy w Longman active study dictionary: duress - under duress as a result of an illegal or unfear pressure. Ex: His promise was made under duress> Petunia jest zmuszona trzymac Harry'ego pod swoim dachem az ukończy 17 lat... Ten post był edytowany przez kubik: 01.03.2004 14:08 -------------------- ...
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No wlasnie Petunia tez moze tu odegrac
jeszcze jakas role, albo Dudley.
Chociaz nie wiem czy Dudley potrafilby cokolwiek zrobic poza pobiciem slabszego od siebie. A moze myslimy nie o tych osobach co trzeba? -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]() ![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 24.02.2004 ![]() |
````````````````````(czarodziej)``````(czarodziejka)
```````````````````` ```EVANS````+````EVANS ``````````````````````````````/``````\ ``` ``````````````````````````/````````\ ``````(czarodzejka)```(czarodzi ej)``````(charłak)````(mugolka) ```````````X```````+``EVANS`````````EVANS ```+```X ```````````````````\````````````````````````/ ````````````````````\``````````````````````/ ``````(czarodziejka)`(czarodziej)``````````(mugol)```(mugolka) `````` ````X`````+```EVANS``````````````EVANS``+```X ```````````````/`````````````````````````````/```````````\ ``````````````/`````````````````````````````/`````````````\ `````````(czarodziej)`````````````(czarodzieje)````````````(mugole) ``````PERSEUS EVANS````JAMES POTTER`+`LILLI`EVANS`PETUNIA`+ VERNON ``````````(Snape)```````````````````/````````````````````\ ```````````````````````````````````/`````````````````````\ ```````````````````````````````HARRY``````````````````DADLEY Tak wg. mnie wyglądała by sytuacja rodzinna Harry'ego. Z tego by wynikało, że Snape jest kuzynem Lilli, a wujkiem Harry'ego. Dziadek Lilli i Petuni mógłby być charłakiem i dlatego rodzice Lilli byli z niej tacy dumni gdy dostała list z Hogwartu, a Petunia stąd mogła wiedzieć co to jest Azkaban. A co do Snape, może on nienawidzi Harry'ego dlatego, że jest synem Jamesa, ale w I cz. próbował go ratować, uchronić przed śmiercią, bo Snape jest jego wujkiem. I jeszcze zmiana imienia. Mógł mieć to imię Perseusz jeszcze będąc śmierciożercą, a potem, gdy Voldi został pokonany, Snape bał się, że Czarny Pan wróci (i miał rocję) i zmienił nazwisko. A ten Mark Evans może być kuzynem Harry'ego. Więc podsumowując, znowu czegoś nie powiedziano Harry'emu... Ten post był edytowany przez Martyna: 01.03.2004 18:55 |
KERIN EIN'KARD |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 01.03.2004 ![]() |
niezłe spostrzerzenie.Hmm brzmi
irytująco "Perseusz Evans"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Martyna |
![]()
|
Jeszcze jedno: to drzewko musi tak
wyglądać bo w najgorszym wspomnieniu Snape mówi do Lilli: "Nie chcę
pomoce od SZLAMY", czyli Lilli musiała mieć rodziców mugoli. I
(ostatnie uderzenie): Snape był w Slitherinie, to prawda.Ale żeby tam być
Snape wcale nie musiał mieć czystej krwi! Na przykład taki Lord
Voldemort też tam był, a przecież ojca miał mugola...
|
Nes |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
hmm, czego miał sie bac i co by mu dała zmiana nazwiska? ![]() ![]() -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
||
moniczka |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
no wlasnie czego sie bal?moze snape ukrywa jakas tajemnice? -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
||
Martyna |
![]()
|
Hmm... coś w tym jest, ale patrząc na to z
innej strony: Snape zmienił nazwisko (może) dlatego, że bał się Volda, po
prostu. A bał się, że on powróci. Wtedy gdyby Voldi dowiedział się, że Snape
zdradził to szukał by Perseusza, a nie Severusa. Nikt nie wiedział by oco
Voldiemu chodzi i ten mógłby się pytać wieki o Evansa.
|
moniczka |
![]()
|
Ale to jest Voldi i na pewno, by sie
dowiedzial, ze Perseusz zmienil dane osobowe
![]() -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]()
|
Może i tak, ale kto wie co ta Rowling
jeszcze wymyśli...
Doszukałam się w jakiejś stronie internetowej, że w VII tomie ma być jakaś wielka rewolucja związana z Lilli Potter. Mi raczej wydaje się że to będzie w VI tomie, bo wprowadzili tego Marka Evansa i podali jej panieńskie nazwisko. Co o tym myślicie??? |
moniczka |
![]()
|
Tak to w koncu jest Rowling:)
Moze, ale moze byc tak, ze okarze sie, ze Lilly nie jest matka Harry'ego. A moze Harry jest synem Petuni i dlatego Dumbl powiedzial jej, ze nie moze go wyzucic z domu? ![]() -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]()
|
Możliwe jest prawie wszystko. Ale tyle
zbiegów okoliczności naraz?...
|
Moongirl |
![]()
|
Jedna z rzecz, w którą nie wierze to
zbieg okoliczności
![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
może jak Perseusz sie urodził, Ojciec
(mugol) dał mu na imię Perseusz Evans (nazwisko po sobie), lecz matka
(czarodziejka) nazwała go po kryjomu Severus Snape. Ojciec porzucł żonę z
niemowlakiem, a chłopak został, tak jak go matka nazwała czyli Severus
Snape.
-------------------- |
Martyna |
![]()
|
Może ale Severus Snape chyba jest od
Perseus Evans. Przestawienie literek Rowling wykorzystała jeż dwa razy, a
przecież "do trzech razy sztuka..."
|
moniczka |
![]()
|
Mozliwe jest wszystko u Rowling:)
To ze Snapem tez:)Ale dlaczego akurat mialaby go nazwac Snape? -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]()
|
Jest też możliwość że po prostu
poprzestawiała literki. Bo wątpię by matka tak se go nazwała a potem
zorientowała się że można z tego ułożyć Perseus Evans.
|
moniczka |
![]()
|
Moze.
Mozliwosci jest duzo i wiele roznych:) Albo moze Rowling tak zrobila przez przypadek i nawet o tym nie wie?I nic z tego nie wynika? -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |