Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lilli Potter, Czy ma coś wspólnego
ze Snape'em?
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Kombinujemy:)Ale u Rowling jak sie juz
przekonalismy nie jeden raz nic nie jest przypadkiem:)
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Martyna |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 24.02.2004 ![]() |
Może okazać się że Snape naprawde jest
wójkiem Harry'ego. Już se wyobrażam jak Dambl mu to
mówi:
-Harry,Snape jest twoim wójkiem. <<Harry- SSSSZOK>> Ale znając Rowling, on dowie się tego przez przypadek. P.S. Polecam poczytać słownik ortograficzny. To bardzo interesujaca książka... pisze się wUjek.... - sir Momo Ten post był edytowany przez Sir Momo Mumencjusz Mum: 02.03.2004 22:36 |
Martyna |
![]()
|
No...
Ale wracając do tematu, jak Snape był jeszcze w szkole ciekawe czy miał na imię jeszcze wtedy Perseus? Co o tym myślicie??? |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Wszystko by było łatwiejsze, gdyby J.P. w
jego wspomnieniach nie wołał na niego "Smarkerus", tylko po
imieniu. Bo Smarkerus pasuje i do Severus i do Perseus, więc nie wiem.
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przezwisko nie pokrywa sie z nazwiskiem
wiec w tym wypadku nie byłby to własciwy trop...
-------------------- ...
|
emilka |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 27.02.2004 ![]() |
Wątpię w to żeby byli rodziną lub
tp.
to chyba zbieg okoliczności. |
Wera:) |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 08.01.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ciekawe co by powiedział na to Malfoy
![]() Nie to by było nie do wytrzymania na lekcjach Sneape mówi do H.P. "SYNKU" okropne ![]() -------------------- "CZAS SIĘ PRZYDAJE, ALE NIE ISTNIEJE..."
"...Jeżeli mnie nie kochacie, to lepiej żeby was tu nie było..." "Wiem, że mnie kochacie!" |
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Czemu od razu "synku"??!! przecież Harry, nie jest jego synem... -------------------- |
||
Martyna |
![]() ![]()
|
A czy nie ciekawi was dlaczego nikt nigdy
nie wspomniał o innej rodzinie Harry'ego np. o dziadkach? No może raz
Harry widział całą swoją rodzinę w tym lustrze Ain Eingharp, ale nikt mu nie
mówił kto ma jak na imię i kim jest dokładnie...
|
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Mam taką malutką propozycje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
Livery |
![]()
|
||||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Rowling wspomniała, że jeszcze się czegoś dowiemy na temat jego dziadków, a w poprzednich tomach nie było nic szczególnego o nich, bo oni nie są potrzebni do fabuły. To znaczy nic nie wnoszą tajemniczego, czegoś co może w jakikolwiek sposób wpłynąć na los Harry'ego.
Ciekawe... bardzo ciekawe... To niewykluczone. Zaginoiny brat bliźniak... z poprzedniego małżeństwa... bardzo możliwe. Nie prawdopodobne, ale możliwe. ![]() Myślę, że powinniśmy to bardzo poważnie przemyśleć. ![]() Swoją drogą myślę, że on skrywa w sobie wiele tajemnic i że stary Snivelus jeszcze nas nieraz zaskoczy. Ten post był edytowany przez Livery: 06.03.2004 21:47 -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
||||
Anuucha |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Łódź ![]() |
Z jednej strony te nasze podejzenia mogą
sie jednak nie zgadzac, może to być zwykły przypadek autorki, choc nie
przecze ze mi sie podoba ten pomysł. A z drugiej strony to własciwie
dlaczego Lily tak broniła Snape'a przed "nudą" Jamesa?
-------------------- "Nigdy nie pozwoliłem na to by szkoła przeszkodziła mi w kształceniu się" Mark Twain
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Anuucha => Lilly broniła Snape'a
jako tego słabszego gnebionego przez silniejszych [przypomina wam to Kogoś i
Cos - cheesu ja sam daje dowody na h/hr <wali sie po głowie>]. Nie
zapominajmy ze była head girl...
--- Ok Anagda specjalnie dla ciebie wersja "goła": Lilly broniła Snape'a jako tego słabszego gnebionego przez silniejszych. Nie zapominajmy tez, ze Lilly była Head Girl co zobowiazuje do okreslonego zachowania Ten post był edytowany przez kubik: 11.03.2004 16:57 -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
yyyyyyy..... chba nie bardzo zrozumiałam
twoje wypowiedzenie kubik....
-------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
ehhh...no w sumie to mysle, ze Snape nie
jest w zaden sposob spokrewniony z Potterami, poniewaz, po piewrsze James
nie znecalby sie (raczej) nad swoim kuzynem, chocby dalekim, a po drugie
Snape by nie odzywal sie tak do Lily.
a i Snape powiedzial do Lily "szlama", czyli jak wnioskuje, sam byl "czystej krwi". wiec chyba nie moze bys w zaden sposob spokrewniony Lily. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Martyna |
![]()
|
Może być spokrewniony z Harry'm (spójrz
na drzewko na 2 stronie).
Może nie lubić Harry'ego tylko dla tego, że jest synem Jamesa.Nie sądzisz? A poza tym to w I tomie Snape chciał Harry'emu pomóc z tą miotłą. |
moniczka |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
na przyklad dam Dudleya. Znecal sie nad Harrym, wiec dlaczego twierdzisz, ze James by tego nie robil? -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
||
matematyka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Jezeli przyjmiemy teorie Perseusa Evansa, to bylby spokrwniony nie z Poterami (James), a Evansami (Lilly) -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
||
anagda |
![]()
|
no tak.... ale porusę jesze sprawę inną.
może był po prostu zazdrosy o siostre/kuzynkę (i nie mówiętutaj o żadnym
romznsie!)? nie mógł znieść myśli, że związała się z takim
przygłupem....
-------------------- |
Kajka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Gliwice ![]() |
ehh nie wydaje Wam sie ze Snape od tyłu to
raczej będze Epans a nie Evans? może się mylę ...
![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Perseus Evans - to wynika z przestawienia
liter w imieniu i nazwisku, nie czytaniu ich od tyłu...
-------------------- |
Kajka |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Gliwice ![]() |
no chyba że tak
![]() ![]() ![]() -------------------- |
Hefaj |
![]()
|
||||
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ekhem..Harry był 'wyrzutkiem' w domu Dursley'ów.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||||
kubik |
![]()
|
chyba raczej "wrzutkiem" Hefaj
XDDDDD
-------------------- ...
|
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Pewnie to nie ma żadnego znaczenia, a
Rowling zrobiła coś takiego świadomie, żebyście mieli się nad czym
zastanawiać
![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Laura_: 15.03.2004 20:13 -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:52 |