Departament Tajemnic, ...miejsce
śmierci i tajemnic...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Departament Tajemnic, ...miejsce
śmierci i tajemnic...
Martyna |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 24.02.2004 ![]() |
A może oni te mózgi po to badają by dojść
do perfecto w magii???
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Moze charlaki na nich trenuja, zeby nie
zrobic krzywde nikomu zywemu? Tylko dlaczego na mozgach?
![]() -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Akurat charłakowi pokazano by mózg. Myślę, że jakby ktoś miał trenować, to wynaleźliby jakiś bardziej praktyczny sposób. Wyobraża sobie ktoś, że podchodzi do ciebie człowiek z mózgiem w ręku i mówi : "masz na nim trenować, bo po to został wyciągnięty z czyjejś głowy". -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
emilka |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 27.02.2004 ![]() |
Tak przyznaję rację temu kto powiedział że
posąg dumbledor ożywił,ale co do mózgów i tej sali nie znam
odpowiedzi.
Właśnie mnie to też ciekawi. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
badanie wpływu imperio na zywy umysł... e
nie XD
A mnie ciekawi jaki wpływ bedzie miało to spotkanie na zachowanie Rona? Myslicie ze może zdobyć jakies moce np. czytanie w myslach lub manipulacja czyims umysłem [bez umiejetnosci legimencji i imperio]? -------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
no ja nie wiem,ale chyba
nie....przynajmniej nie wykryto żadnych zmian w jego osobowosci po tym
zdarzeniu wiec moze nie doznał żadnych usterek
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
peggy_brown |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Ta ochrona została tylko po części
przezwyciężona. Vold może dotknąć Harry'ego, ale poza tym są jeszcze
inne "zabezpieczenia", np. to z domem Dursley'ów.
A ta moc w zamkniętym pokoju DT jest w każdym człowieku, tylko w różnych ilościach. Harry ma jej bardzo dużo, a ją jest bardzo trudno pokonać Voldemortowi. |
Nes |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
uwazam, ze otym kto jest poteziejszym czaradziejem nie decyduje to ile kto kuje zaklec, ale to ile ma wiecej w sobie tej czarodziejskiej mocy - cos w rodzaju ukrytego potencjału, energi ![]() harry let the force will be with you... ![]() hmm nie jestem pewien czy wlasnie ta energia kryje sie za sie za drzwiami w departamenicie tajemnic, ale vold przekazal czesc swojej energii harry'emu, a tym samym wlazl w niezłe g.... ![]() -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Nio to pewnie jest ta siła wewnętrzna
czlowieka,ale czemu Harry ma jej tak duzo? Skoro Voldzio dal mu polowe
swojej mocy to on równiez powinien posiadac taką moc.No ale on jest zły wiec
moze dlatego nie ma jej ogromu?
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
peggy_brown |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Myślęl, że to nie taką moc przekazał Vold
Harry'emu. Dla nie ta moc jest obca, on jej nie rozumie. Poprostu
rodzisz się i aniołki ci przydzielają tą siłę, tyle ile chcą
![]() |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No tak on nie zna tej mocy,ale skoro
wie<???> ze ona chroni Harry'ego to czemu nie chcial sie włamac do
pokoju zamknietego i poznac jej tajemnicy?przeciez to tez by mu poomogło...i
tak własciwie to czemu nikt nie wytlumaczy tego Harry'emu tego co juz
wiedzą o tej mocy...przeciez jemu to tez by sie na pewno sprzydalo w
przyszlosci no nie??
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sorki że będę cytował ale inaczej sie nie
da...
Jak sama powiedziłaś Voldo dał Harry'emu połowę [a tak btw to była znaczna częśc a nie połowa] SWOJEJ mocy. Vold w ogóle nie ma tej mocy.
Najpewnie nie wie gdzie jest ona składowana albo by go to odrazu zabiło
A pewno nic nie wiedzą... to w końcu zapomniana magia... --- A skąd wiemy że ta moca jest miłośc? Równie dobrze może byc to sprawiedliwa zemsta -------------------- ...
|
||||||
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Nim przeczytałam piąty tom, wydawało mi
sie, ze DT to cos w rodzaju skladowni broni i fabryki nowinek technicznych.
Teraz sadze, ze w DT są badane rzeczy zwiazane z smiercia, umyslem ludzkim,
przyszloscia.....
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Niom tam są takie badania,ale są one
ściśle tajne...czy nie powinno być tak,że jesli ktos odkryje cos co moze
ułatwic zycie tysiącom czarodzieji to powinien to ujawnic?I własciwie to
ciekawe czemu DT ma tylko jedną siedzibę...moze jest jeszcze gdzies inny
punkt jego działalności?
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
moge ci odpowiedzec tylko na ostatnie
ren... tu chodzi o to ze akcja dzieje sie na wyspach brytyjskich i wiesz no
lokalny patriotyzm zobowiazuje XD
-------------------- ...
|
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Czy ktos proponuje jedno wielkie państwo
czarodziejów? (to raczej nie do zrobienia)
ps. mam wazne pytanie - dlaczego w walke z Voldl , lub przeciw niemu byli zaplatani w wiekszosci (ogromnej) tylko czarodzieje z Wielkiej Brytanii? -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
z tego co wiadomo to chyba raczej
równiez z innych krajów<taki np Bill=)>...ale to prawda był ich ogrom
z Wielkiej Brytani.Moze dlatego że tam własnie znajdował się Hogwart?Noi
Ministerstwo Magii? O i jest takie jeszcze jedno pytanko...zanim Voldzio
trafił na Potterów i został"pokonany" przez Harry'ego
pustoszył cały świat...czyżby teraz owładnęła nim wola zemsty?że kręci sie
wokół Harry'ego?Przeciez on nie poznał treści przepowiedni wiec nie wie
ze jeden z nich musi zginąć.Czemu on tak bardzo chce go zabic.Z zemsty???I
czemu zawsze pojawia sie blisko Howartu i tylko atakuje tak powaznie w
Wielkiej Brytani a nie gdzies na innym kontynencie?Ciekawe no nie?
|
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
ja może nawiążę to tematu zasłony za
którą zniknął Syriusz.. Jak to jest że niektórzy słyszą te szepty a inni
nie?? I o co z tym wogóle chodzi?? Może Harry zapytał by się Dumbledora co
to właściwie jest, stary Dumbl z pewnością to wie! I może skoro harry
słyszał czyjeś głosy za tą zasłoną to gdyby wszedł do Departamentu ponownie
to usłyszałby głos Syriusza...
![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Nie wiem co i jak jest z tą zasłoną ale
wątpie zeby dosłyszal sie tam głosu Syriusza bo przeciez tam było slychac
tłum głosów i róznych, wiec nie wyróżnilby sie niczym głos
Syriuszka=(
|
Osamotniona |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.03.2004 ![]() |
moc ktora sie kryje w zamknietym pokoju i ta ktora ma Harry to milosc... Dumbledore mowi to Harry'emu nazywajac ta sale Komnatą Miłosci czy jakos tak. nie wiem jak dokladnie ale napewno bylo w tej nazwie cos z miloscia,.. -------------------- Oszalała z bólu dusza, karze ciało kaleczyć serce rękę zmusza by cięła skórę, aby ducha wyleczyć. Niczym jest fizyczny ból z cierpieniem duszy porównany kolejny psychiczny dół zostawia na ręce rany nie radzisz sobie z życiem, ze sobą nie wiesz, o co w tym wszystkim chodzi myślisz, że wszystko złączone jest zmową, kolejne przeciwko tobie plany świat rodzi. Najpierw agresja i złość chcesz zniszczyć wszystko masz tego świata dość uderzasz w byle co, bo było blisko. Potem przychodzi wielki smutek i już wiesz, do czego wrócisz to ma taki zły skutek że pociąć się musisz przynosi ci to ulgę i zarazem kiedy robisz kolejną ranę, myślisz że ktoś zwróci na ciebie uwagę sądzisz, że ktoś poda ci rękę...
|
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
aha dzieki,chyba to pominęłam. No prawda
Harry ma w sercu wiele miłosci ale po co badano by miłosc,co chciano by
wykryc???A poza tym odbbierają mu najbliższe osoby, więc ta miłosc moze
podupaść...
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Osamotniona |
![]() ![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.03.2004 ![]() |
spoko ja czytałam ksiazke 9 razy i dopiero za 3 to wychwyciłam ![]() -------------------- Oszalała z bólu dusza, karze ciało kaleczyć serce rękę zmusza by cięła skórę, aby ducha wyleczyć. Niczym jest fizyczny ból z cierpieniem duszy porównany kolejny psychiczny dół zostawia na ręce rany nie radzisz sobie z życiem, ze sobą nie wiesz, o co w tym wszystkim chodzi myślisz, że wszystko złączone jest zmową, kolejne przeciwko tobie plany świat rodzi. Najpierw agresja i złość chcesz zniszczyć wszystko masz tego świata dość uderzasz w byle co, bo było blisko. Potem przychodzi wielki smutek i już wiesz, do czego wrócisz to ma taki zły skutek że pociąć się musisz przynosi ci to ulgę i zarazem kiedy robisz kolejną ranę, myślisz że ktoś zwróci na ciebie uwagę sądzisz, że ktoś poda ci rękę...
|
||
Livery |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Dumbledore powiedział, że mocy, którą badają
w DT Harry ma bardzo duża, a której Voldemort nie ma w ogóle bo nią gardzi,
Myślę, że to miłość, współczucie czy coś w tym stylu bo napewno nie
starożytna magia. Voldemort napewno nią nie gardzi tylko wtedy o niej
zapomniał. Co do MM to myślę, że tak jak Hogwart każdy kraj ma swoje ministerstwo i swoją szkołe.
To chyba oczywiste! Przecież Voldemort zna pierwszą część przepowiedni. No i chce zabic Harry'ego zanim on zabije jego. Ten post był edytowany przez Livery: 07.03.2004 21:09 -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
||
kubik |
![]()
|
Osamotniona =>Opierasz sie na punkcie
widzenia Dumbledora... ja próbuje patrzec szerzej z punktu widzenia JKR -
ale dobra przyznaje ci racje
![]() -------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Nio tak prawda, ale przeciez Harry na
razie jest jeszcze młodu i nie grozi mu w sumie,A on naraza sie na atak
Dumbledore'a no nie??
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:43 |