Bez tytulu :)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bez tytulu :)
Ciri Black |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 25.08.2003 ![]() |
Oto moja (załosna ;D) próba napisania
wiersza o Syriuszu
Szary grób zalany chwałą i odwagą a na nim białe kwiaty pochylające się ku podeptanej ziemi... To twoi przyjaciele niezatarte ślady zostawili a łzy ich wsiąknęły w twe ciało Syriuszu, pod czarną niezapominajką urodzony pozostań w mym sercu do chwili, gdy spotkają sie nasze spojrzenia... Szary grób zalany miłością i pamięcią a na nim czarne kwiaty wnoszące swe płatki ku niebu... |
Snakebay |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Nekropolice, na ogół w wc publicznym XD ![]() |
![]() (i to nie mialo znaczyc ze to jest zalosne). Ten post był edytowany przez Snakebay: 15.03.2004 18:04 -------------------- Jam Emka, Kłoda z Consilium, Krasnolud Od Spraw Reniferów!...
mahnamahna. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nieźle poradziłaś sobie z formą i stylem.
Tylko mi jedno zgrzyta. Nie zgadzam się z treścią. Łapę, owszem lubiłam
umiarkowanie, ale bohatera w nim nie widzę żadnego. Awanturnik, pieniacz i
warchoł.
Nie wiem doprawdy dlaczego pośmiertnie zapanowała taka moda na niego. |
Ciri Black |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 25.08.2003 ![]() |
No cóż... Ja uwielbiałam Syriusza od
początku i uwielbiam go nadal. Dzieki za pochwale
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Heh ciekawie...
Chociaz wiersz dla postaci z ksiązki nie jest w moim typie. Ładne metafory... Tylko wlasnie to mnie razi... -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
no właśnie, mi też dziwnie komentować
wiersz mówiący o postaci książkowej. wiadomo, że takie uczucia, nawet w
najpiękniejszych słowach, nie będą nigdy tak żywe jak te skierowane do osób
z krwi i kości. dlatego... no, ładnie jest. ale nie dla mnie.
polecam inny temat, Ciriś =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Jak dla mnie swietne... szkoda tylko ze
nie czuje w nim Syriusza...
-------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Zgadzam się z Emily...
Wiersz jest bardzo ładny, ogromnie mi się podoba. Tylko nijak nie mogę go dopasować do Syriusza. On w moim wyobrażeniu jest po prostu zupełnie inny! -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:26 |