Pokochaj
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Pokochaj
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, to znowu ja i moja
"twórczość". Ten wierszyk napisałam jakiś czas temu i w końcu
zdecydowałam się zamieścić.
Wyciągam rękę - i nic serce we mnie drży - przerażone nagłą ciszą, wstrzymanym oddechem pustki. Szukam Twoich bezpiecznych warg opiekuńczych rozdygotanego gorąca Twojej obecności. Nie każ mi czekać, odezwij się ciszą, odezwij się łąką, i powiedz, że ja, ja jedyna i kochaj mnie do zaciśnięcia ust do rozespanych spazmów wspólnych uczuć. Samej - tak mi zimno. -------------------- |
Snakebay |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Nekropolice, na ogół w wc publicznym XD ![]() |
Hm. Wiersz ładny, ale coś mi się w nim nie
podoba. Może te znaki intepunkcyjne które miałyby niby uporządkować to
wszystko i jednoczesny chaos zdaniowy, że się tak wyrażę (boze, gdzie sie
podziala ta mala schizofa Emkastone? XDDDDD). No, tyle.
-------------------- Jam Emka, Kłoda z Consilium, Krasnolud Od Spraw Reniferów!...
mahnamahna. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
"Kochaj mnie, nieprzytomnie, jak
zapalniczka płomień, jak sucha studnia wodę..."
Przypomniało mi się i napadło na śpiewanie (zły omen dla sąsiadów). Generalnie nie lubię miłosnej twórczości. Bo nie jestem zakochana/może nigdy nie byłam/miłość jest banalna/a my mamy łokcie (niepotrzebne skreślić). Jakoś do mnie po prostu nie trafia. Jakkolwiek zdarzają się wyjątki. A Twój wiersz od słów "nie każ mi czekać" jest takim wyjątkiem. Właściwie od tych słów mógłby się zaczynać, bo ten początek mi zgrzyta. Ale pięknie jest i bez byków ortograficznych (; A nie, chwila. Nie podoba mi się jeszcze słowo "spazmów". Muszę Was oduczyć takich wielkich słów. Pozdrawiam =* |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
wiesz, ze idealnie pasuje do moich
obecnych uczuc?
Dokladnie to chialabym powiedziec... Ale trzeba wy3mac... do jutra -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Umiesz stworzyc klimat
Umiesz pisac pieknie a te metafory A ile uczuć. Gratuluje talentu. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Pokochaj... a ja pokochałam Twój wiersz.
Już od pewnego czasu nie mam uwag. Po prostu uważam, że są świetne, takie
jak mają być. I że nie potrzeba żadnych zmian.
A ja jestem za "spazmami" i innymi wielkimi słowami. (: Bo wielkich uczuć często nie da się wyrazić czymś innym. Kocham proste wiersze, zersztą -- umiem pisać też tylko takie proste. Zaś wielkie -- podziwiam. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie podoba mi sie...
hmm... roiło sie tutaj od podobnych kilka miesiecy temu to nie jest tak, ze wiersze o miłości sa od razu skreslane... tylko milosc jest tematem bardzo powszechnym kazdy w wiekszym lub w mniejszym stopniu chyba przezyl cos na wzór miłości i jesli poetycka miłosc, to tylko oryginalna z innej strony... to ciezki temat do napisania dzieła pod innym katem... Ile razy udowadnialas nam, Sih, ze potrafisz widziec inaczej... widziec serduszkiem^^' teraz niestety Ci to nie wyszło... ja jednak jestem dobrej mysli... ;* -------------------- |
Cailith |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Wchodząc tu byłam bardzo sceptycznie
nastawiona. Dalej jestem - generalnie do wierszy o miłości. Zaskoczyło mnie to, co znalazłam w tym wierszu. To jest prawdziwe - szczere, odważne, ciepłe. Nie jakiś wiersz wydumany zakompleksionej nastolatki, ale prawdziwe uczucie, ubrane w słowa. Tia... No właśnie. Słowa. Mogłabyś troszeczkę popracować nad pierwszymi siedmioma wersami, bo takie... z lekka trącą banalnością. Potem świetnie. Właściwie dla mnie wszysko jest w tym fragmencie:
No. Pięknie=] PS. Napisałam to opowiadanie. Przygotowuję się psychicznie na krytykę i zlinczowanie, i zamieszczam na fan fiction. Może nie będzie to ostatnia decyzja, jaką podejmę w życiu ![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
||
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Dziwne.. Za pierwszym razem gdy to
czytalam niezbyt mi sie podobalo. Teraz czytam ponownie i utozsamiam sie z
tym wierszem i widze w nim cos wyjatkowego i pieknego.
-------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Twój wiersz podoba mi się niesamowicie.
Trafił do mnie wprost idealnie.
Kiedyś nie lubiłam tematu miłości. A teraz taka się ze mnie romantyczka zrobiła... -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:52 |