Dla tego jedynego...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dla tego jedynego...
Syriusz_fanka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 01.03.2004 ![]() |
Czekam na Ciebie,
a Ty wciaz nie nadchodzisz. Podpieram biale sciany tesknoty wysokie az do nieba. Otwieram kazde drzwi, a za nimi tylko pustka. Gdzie jestes? Prosze pozwol sie odnazlec! Nie baw sie ze mna w kota, ktory nie moze myszy znalezc. Na stale mieszkasz w moich snach, nawiedzasz mnie w myslach. Widze Cie, a kiedy chce Ci powiedziec, ze Cie kocham Ty znikasz... Pewien poeta napisal: "tak cierpi czlowiek gdy kocha, a nie jest kochany..." Moja syruacja jest identyczna, rozumiesz? Pragne bys byl moj, abysmy mogli w blaskach switu wypijac kufle rosy, a mgla zachwyta splatala nasze wlosy... Lecz Ty jestes daleko, a ja zyje w niepewnosci. Wiem, ze Cie kocham, a nie wiem czy Ty mnie... Z mojego serca wyrywaja sie wciaz slowa: KOCHAM CIE!!! Nie moge zyc bez Ciebie, tak jak nie mozna zyc bez powietrza... Dlatego kazda naca, kazdym dniem marze o Tobie. O Twych ustach, ktore wciaz sie smieja, o Twych oczach, ktore swieca niepowtarzalnym blaskiem i o Twym sercu otwartym dla kazdego. Odliczam dni do dnia, w ktorym bede w siodmym niebie. Odliczam dni do dnia, w ktorym znow ujrze Ciebie. KONIEC Czekam na Wasze komentarze, pozytywne, a takze negatywne jezeli tak wymaga sytuacja. Przypominam, ze w nietkorym miejscu specjalnie nie ma rymow, a co dwie krotkie zwrotki jest jedna dluga... -------------------- Pozdrawiam wszystkich HP-maniakow!!!
"Zdawalo mu sie, ze Syriusz upada jak na zwolnionym filmie. Jego cialo wygielo sie w luk i osunelo do tylu przez posrzepiona zaslone zwisajaca spod luku. I Harry zobaczyl jak na zniszczonej, niegdys przystojnej twarzy jego ojca chrzestnego pojawia sie mieszanina strachu i zaskoczenia...(...)...przeciez Syriusz tylko wpadl za zaslone, zaraz sie pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz sie nie pojawil. -SYRIUSZ!-ryknal Harry-SYRIUSZ! Zbiegl na samo dno, dyszac szybko. Sriusz musi lezec tam za zaslona, a on Harry, zaraz go stamtad wyciagnie... Ale gdy rzycil sie w strone podestu, Lupin zlapal go w biegu i objal ramieniem. -Nic juz nie mozesz zrobic Harry... -Musze go stamtad wyciagnac, on tylko wpadl za zaslone! -Za pozno Harry... -Mozemy go wyciagnac... -Juz nic nie mozesz zrobic Harry...nic...On odszedl..." ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Strasznie to banalne.
Oklepane metafory. Nie podoba mi się... okropne. W ogóle nie wyczouwam zadnych uczuć, dlaczego? Chyba to Twoje początki. Nie widziałam wcześniej wierszy Twojego autorstwa. Pracuj duzo. Powodzenia -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
korniszonek |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 16.03.2004 Skąd: W krainie błazna .... Płeć: Kobieta ![]() |
Za długie to raz.
Po dwa wszystko jak żywe. Po trzy nie podoba mi się. Po cztery pisz dalej. No a po pięć jakieś takie b. dziwne to jest. Taka sobie zwykla historyjka. -------------------- "Kiedy spłonęła pustka, zazieleniły się pola"
|
Syriusz_fanka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 01.03.2004 ![]() |
1. Jestem tu nowa wiec nie widzialas
innych moich wierszy XP
2. Postaram sie wiecej pisac 3. jestem poczatkujaca ![]() -------------------- Pozdrawiam wszystkich HP-maniakow!!!
"Zdawalo mu sie, ze Syriusz upada jak na zwolnionym filmie. Jego cialo wygielo sie w luk i osunelo do tylu przez posrzepiona zaslone zwisajaca spod luku. I Harry zobaczyl jak na zniszczonej, niegdys przystojnej twarzy jego ojca chrzestnego pojawia sie mieszanina strachu i zaskoczenia...(...)...przeciez Syriusz tylko wpadl za zaslone, zaraz sie pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz sie nie pojawil. -SYRIUSZ!-ryknal Harry-SYRIUSZ! Zbiegl na samo dno, dyszac szybko. Sriusz musi lezec tam za zaslona, a on Harry, zaraz go stamtad wyciagnie... Ale gdy rzycil sie w strone podestu, Lupin zlapal go w biegu i objal ramieniem. -Nic juz nie mozesz zrobic Harry... -Musze go stamtad wyciagnac, on tylko wpadl za zaslone! -Za pozno Harry... -Mozemy go wyciagnac... -Juz nic nie mozesz zrobic Harry...nic...On odszedl..." ![]() |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Podobała mi się pierwsza zwrotka.
Tylko... Później coraz gorzej. Banalne, za długie oklepane, sztuczne i długo
bym mogła wymieniać.
Ale pisz dalej. Zobaczymy ![]() -------------------- |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Hm. A więc.
1. Nie wiem ile masz lat, ale po wierszu widać, że za mało by pisać o "tym jedynym" (ba, ja też mam za mało lat..) 2. Za długie. 3. Za proste. Gdzie jakiś wątek co zmusi do myślenia ? Gdzie jakieś niedomówienie, by się zastanawiać ? 4. Banalne. Może chciałaś dobrze, ale ten temat jest trudny dla początkujących poetów... 5. Gdzie są polskie znaki ? Zżarło ? |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
pierwsza zwrotka ciekawa...
chociaz nie za bardzo oryginalna... nio mimo wszystko pierwsza zwrotka jakos sie wbija w glowe reszta niestety nie... zostawilabym samą pierwsza zwrotke... byloby poprawnie -------------------- |
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Zgadzam się z tym, że powinna zostac
sama pierwsza strofa. Wiersz ogólnie za dłłuuuuuuuuugi. Jakoś tak trudno go
sobie przyswoić. No ale cóż. Próbuj dalej. Pozdrawiam.
-------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jakie to dłuuuugie. I powtarzasz wciąż to
samo....
Kilka pomysłów dość dobrych, ale przeważają banały. Temat banalny i forma wypowiedzi banalna - to nie jest dobrze. Ale nie jest też aż tak źle. Pracuj. -------------------- |
Syriusz_fanka |
![]()
|
||
nie mam polskiej klawiatury. -------------------- Pozdrawiam wszystkich HP-maniakow!!!
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:14 |