Legenda
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Legenda
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Ten wiersz miał przedstawić pewną historię. A właściwie jej fragment... Ale też nie do końca. Podoba mi się tak średnio, lubię niektóre zwrotki. No ale...niech będzie.
Chciałabym móc dotknąć Twoich włosów Co podobna lśnią jak ciemne złoto Odgrodzić Cię od wzywających głosów Choć wiem, że nie mam dość sił na to Chciałabym móc zajrzeć Ci w oczy Utopić się w ich głębokiej zieleni Wierzyć, że Dumna Pani swój wyrok odroczy Choć wiem, że Twego losu nikt już nie odmieni Chciałabym móc ujrzeć Twoją bladą twarz I przyrównać ją do dłoni Twoich bieli Dotrzeć aż tam, gdzie się ukrywasz Choć taka wielka przepaść nas dzieli Chciałabym zgadnąć czy prawdą jest, Że w czerń spowity jeździłeś po świecie Pozwólcie mi dać mu chociaż gest! Choć wiem, że wrota przede mną zamkniecie Mówią, że gwiazdy świecą dla Ciebie Lecz dla kogo zaświecą, kiedy Ty zgaśniesz? Mówią, żeś sam gwiazdą na północnym niebie Czy kiedykolwiek w mych ramionach zaśniesz? Piszą, by imię Twe wykreślić z kronik A sami je w kronikach wymieniają Piszą, że zapomnienie świat uchroni Gdzie jesteś gdy lata przemijają? Tęsknię za Tobą, choć Cię nigdy nie znałam Straciłam Cię, choć nigdy mój nie byłeś I może właśnie dlatego tak Cię pokochałam Choć próbowali głosić, że nigdy nie żyłeś Tyś wolał cierpieć niż ugiąć kolana Rzecz godna podziwu, nareszcie to widzę Ty nigdy nad sobą nie chciałeś mieć pana Kocham Cię za to, przeklinam, nienawidzę! -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Jak dla mnie super
![]() Dugie, ale [o dziwo] nie nudne. Chciałam sprawdzić ile masz lat, ale informacji brak... Podoba mi się. Ma coś w sobie. I oddaje uczucia, które tłumiłam w sobie jeszcze niedawno. -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Mi też się bardzo podoba =) Szkoda, że nie
mogłam poznać całej historii. A ten fragment bardzo mi przypasował... Tak,
oddaje to, co mam w sobie teraz =)
Pięknie. -------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Emily, lat mam 16.
![]() Cieszę się, że wam się podoba. Ale całą historię trudno by było zapisać wierszem... -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Siobhan, sorki za offtopa, ale czytałaś
może Dziwny przypadek psa nocną porą?
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Siobhan |
![]()
|
Nie, Atina, nie czytałam. Co to takiego?
-------------------- "So laugh in your loneliness
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Fajne, naprawdę fajne, takie mistyczne,
ale lekko się czyta, a to nielada sztuka napisać coś takiego
chmm...trudnego, aby potem się to lekko czytało
super ![]() -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Acha.... a nie, tak tylko pomyślałam, bo
masz dość oryginalny nick, a jedna z bohaterek książki miała tak na imię.
Oki, kończę offtopa.
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Piękne.. bardzo mi sie podoba. Jest
długie, ale nie oznacza, że nudne. Długo nad tym pracowałaś? Czy mialas wenę
i napisałaś cały od razu?
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Siobhan |
![]()
|
Szczerze mówiąc, to najpierw dość długo
żyłam z tą historią. Na pomysł napisania wiersza wpadłam któregoś wieczoru.
Z pierwotnej wyrzuciłam dwie zwrotki, za to dodałam trzecią. Potem jeszcze
trochę zmieniałam, ale niewiele.
-------------------- "So laugh in your loneliness
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
No, no
![]() Nowy talent na foroom =) Gratuluje... wiersza. Udało Ci sie zgrabnie wyjsc z rymami i tematem. Zgrzyta mi troche 4 od konca zwrotka. Nie jest banalnie. Moglo by byc jeszcze glebiej, ale i tak mi sie podoba. Zapowiadasz sie obiecujaco =D -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:34 |