mundurek
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
mundurek
karolka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: szczecin Płeć: Kobieta ![]() |
Nosicie do szkoły mundurki? Myślicie, że
to głupi czy fany pomysł?
Ja mam mundurek, ale i tak rzedko w nim chodzę, bo nikt na to nie zwraca uwagi. Ale sądzę, że to nawet dobry pomysł, bo jak nie wiem co mam założyć, to ubieram mundurek. Na początku licealiści się z nas śmiali (mam szkołę wspólnie z liceum), ale przeszło im to[na szczęście ![]() -------------------- Jeśli czsem Polka Panu Bogu się uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!"
Henryk Sienkiewicz WEJDŹ KONIECZNIE ! ! ! ![]() |
Lilla |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.01.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie w szkole nie mam mundurkow.
Ale ja osobiscie mogla bym je nosic, gdyby nie przypominaly ubran mojej babci oczywiscie ![]() Niektore mundurki sa spox, oo naprzyklad mi sie bardzo podobaja mundurki harcerskie XD -------------------- |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Eee no mundurki są fajne... jeszcze
zależy jakie. Ale jakby u mnie były to bym chodziła pewnie...
Zreszta wtedy nie byłoby tych kurwiastych panienek z tyłkiem i cyckami na wierzchu i tcyh podziałów według tego co kto nosi. Wiec ja bym była za ![]() -------------------- |
Paris |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
niee, u mnie w szkole nie ma mundurków,
aczkolwiek wg mnie to dobry pomysł. zawsze to popierałam, przynajmniej
wszyscy są ubrani jednakowo i nie różnią się ubiorem. bo skromniej ubranych
pewnie peszy to jak wyglądają inni. aha - i nie ma pseudo metalowców,
skejtów, pustych panienek, punków itd.
-------------------- Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, lecz nikt nie umiał podać rysopisu. - Wiesław Leon Brudziński
|
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
U mnie też nie mam mundurków... Ale ja
jestem za mundurkami... Tylko za takimi prawdziwymi mundurkami.... a nie
jakimś fartuchem i kołnierzem . No bo nie ma podziałów, nikt z nikogo się
nie śmieje no a poza tym to jest takie fajne "intergracyjne"
-------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
u jmnie tez nie ma łeeee
ale trzeba zmieniac obuwie =PP z jednej strony bym chciala bo niektore mundurki sa wyrabane w kosmos i woogle tak fajnie wygladaja ;] ale z drugiej no to nie wem bo ja nie umiem tak szaro życ i nie wiem czy bym chciala ciagle w tym samym, raczej szaroburym, nie mogąc ubrrac nic wesolego, kolorowego czy cos.. =) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
U mnie nie ma mundurków, trochę żałuję że
tak jest. Chociaż z drugeij strony chodzić ciągle w tym samym byłoby nudno.
Mundurki maja swoje dobre i złe strony.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Eden ma super mundurki w szkole =)
Spodniczki w kratke, biale bluzki i krawaty - taki mundurek moglabym nosic
![]() ![]() |
peggy_brown |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Nie koniecznie szaroburym. Moja koleżanka chodzi do szkoły w której są fajne mundurki - czerwone spódnice w kratę ![]() |
||
Natalia Potter |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 31.12.2003 ![]() |
Ja jak wszyscy nie mam mundurków i
nie chciałabym ich nosić. Jakoś nie wiem źle mi się kojarzą
![]() |
Kasandra Black |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 ![]() |
U nas tez się nie nosi. Ale gdyby
trzeba było, to takie jak szaty z Hogwartu. Plus, oczywiście, opaska na
włosy i krawat, ewentualnie muszka.
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
Alexa to Eden ma mundurki??? Spoko ma
![]() Ja bym chciała strasznie takie nosić . W końcu nie miałabym problemu "w co sie dziś ubrać XD" He he he żartuje XD Ale to jest spoko no bo wszyscy mają takie same i już nie rzucają się w oczy little Britnej , albo sexi Szakira albo jeszcze nie wiadomo co.... Niestety my mamy szkołę sportową więc jakby już wpadli na pomysł mundurków to pewnie by nam dali jakieś dresy z napisem ZSS :/ I już wszyscy by wiedzieli że chodze do specjalnejXD No ale może już niedługo wprowadza to do jakiegoś liceum w naszym mieście (najlepiej to od przyszłego roku to mogłabym tam pójść) i było by spoko XD krawaty rulezz -------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
U mnie nie ma niestety mundurków. Niby
jest coś takiego że nie wolno się malować, przesadnie ubierać, nosić
emblematów drużyn sportowych ale to wszystko pic na wode. Dziewuchy chodzą z
tyłkami na wierzchu a chłopaki wszędzie zostawiają naklejki widzewa. Ja bym
mogła nosić mundurek przynajmniej by nie było że ta ma firmowe ciuchy, a ta
to to a ta to tamto. Byleby jakieś ludzkie były te mundurki
![]() -------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Karolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
u mnie w skzole nie ma mundurkow i nie
chaialbym ich nosic...
z kilku powodow chcociazby fakt ze caly czas w spodnicy to niewygodnie -------------------- http://www.walktoremember.prv.pl <--- polska nieoficjalna strona mojego ulubionego filmu
|
Paris |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
apropos, jeśli już miałabym nosić mundurki
to chciałabym mieć minimum 3 komplety: jeden bluzka+spodnie, drugi
bluzka+spódniczka, trzeci jakiś odświętny. fakt, że w spódnicy ciężki
los/nie dziwcie się, ja spódnicę noszę może 2 razy do roku [początek i
koniec roku szkolnego
![]() Ten post był edytowany przez Paris: 21.03.2004 18:08 -------------------- Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, lecz nikt nie umiał podać rysopisu. - Wiesław Leon Brudziński
|
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
U mnie nie ma mundurków, jak ktoś
powiedział to ma swoje złe i dobre strony, z jednej nikt by nikogo nie
wyśmiewał z powodu gorszych ubrań itd, z drugiej ta monotonia, ciągle w tym
samym =P Spódnicie, koszmar... brrr =P Chociaż gdyby
spódnice+koszule+krawaty to jeszcze ujdzie, mam słabość do krawatów =P
Ciekawie by to wyglądało np. czarna spódnica, czarny krawat, biała koszula i
czarno-białe podkolanówki =P
-------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja się dziwię, czemu jeszcze u mnie nie
ma mundurków - w regulaminie jest przecież tyle zakazów a propo subkultur,
przynależności do nich, znaków, symboli itp. W takim wypadku wprowadzenie
mundurków nie byłoby wielkim halo... Ale za to jakie "halo" byloby wśród uczniów! Sam jestem przeciwko takiemu "pseudo-globalizmowi" XP w szkołach. Z drugiej strony ciekawe jakby wyglądał taki uniform w mojej szkółce - patronem jest AK - zatem widzę to jako coś na wzór mundurów oficerskich, a na pagonach stopień odpowiadający klasie hy hy a buty-oficerki na wysoki połysk
Doprawdy? A od kiedy? XPPP -------------------- |
||
Alexa666 |
![]()
|
||
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Marg - no ba XD Eden i mundurek XD - Eden to ta pirsza z lewej XD Child - do mundurka mozna miec buty, jakie sie chce ;] |
||
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a jak ty sobie wyobrażasz taką sytuację -
sandały do zgniłozielonego munduru? XP
a tak - wszyscy mieliby identyczne i no problemo z wystrojem. Totalitaryzm jak nic ![]() chcociaż za takie bucisze jak na zdjeciu to bym sie nie pogniewał ^^ -------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
no... jo tyz XD
A totalitaryzm to my mamy zamiar wprowadzic z kumpela i zawladnac nad swiatem XD Juz nawet opracowalysmy system kar XD |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
W mojej budzie poza gimnazjum znajduję się
jeszcze liceum, technikum, pozawódówka i coś tam jeszcze. Jest to szkoła
mundurowa, więc wszyscy oprócz pozawodówki muszo chodzić w stroju szkolnym.
W technikum i liceum jest to ściśle przestrzegane, 'panowie' [bo so
to w szczególności młodzi mężczyźni, średnio 1 kobieta na klase] paradujo w
garniturkach i krawatach=) W gimnazjum wygloda to nieco inaczej, bo mundurki
zostały wprowadzone w tym roku. Dziwne to wygloda, bowiem część uczniów
[obowiozkowo pierwsze klasy] nosi mundurki, a druga część ma je gdzieś.
Strój szkolny jest mi właściwie obojętny, chociaż ogranicza. Nie zwykłam ubierać się jakoś 'fajnie' do szkoły, toteż nieszczególnie przeszkadza mi konieczność noszenia mundurka. Najgorsze jes tylko to, że czepia się do niego wszystko i szybko sie mechaci. Takie gówaniane szmatki. Alexa - taki strój to bym nawet chętnie nosiła;) -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Taa a moja szkoła jest straszna pod tym
względem^^ Mamy mundurki (jeśli można to tak nazwać) czyli granatowe khem...
koszulki? z kołnierzykiem i herbem szkoły (sztywne i śmierdzą makaronem
nawet po pięćdziesiątym praniu). W sumie to jest strasznie wkurzająca rzecz,
bo tych "koszulek" nie da się nosić tak-o, tylko trzeba na coś
założyć (np. na koszulkę z długim rękawem) a jak jest ciepło, to można
zwariować.
A czy to jest przestrzegane? Cha, cha, nie wpuszczają do szkoły jak się nie ma "szmaty". Z lekcji też wyrzucają wpisując cudowną "enkę" i uwagę. I na nic nie pomagają tłumaczenia, że mundurek jest jeszcze mokry (bo raczej nikt nie ma więcej niż dwie koszulki), albo brudny. Ech. Miłym urozmaiceniem jest to, że mamy do wyboru cztery kolory kołnierzyków, a na zimę możemy ubierać polarki z gigantycznym herbem (których i tak nikt normalny nie nosi, bo się od niego elektryzują włosy i w ogóle obciachowo wygląda). Wiedziałam, że są jakieś mundurki, jak szłam do tej szkoły. Ale chyba nie spodziewałam się tego, co jest. To naprawdę nic fajnego, nudzi się po miesiącu... nie polecam. =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
a ja miałam mundurek w podstawówce ale
tylko na specjalne okazje. I uwierzcie, wiem co mówię- K*rwicy można było z
tym dostać. Bo mundurek był raz że obciachowy a dwa że trzeba było zaawsze
nosić białe rajtki. No way żeby były spodnie, to już odpada. A zresztą to
nie jest wygodne. Wkurzające bardzo.
-------------------- borufki
|
Margot |
![]()
|
Alexa ---> Takie mundurki to ja z
pocałowaniem reki mogę nosić .... zarąbiste,.... zwłaszcza buty... ohh
ahhhhhhhhhhhh eehhhhhhhhhhhh ihhhhhh wzdych i rozmarzenie
Ale jak mówiłam u nas szkoła sportowa więc co najwyżej jakieś dresy :/ -------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja jestem przeciwko mundurkom. Sa one
nieco elegantsze na tle innych ciuchów, więc jakoś nie chciałabym ubierac
się ciagle bardziej elegancko. Poza tym codziennie to samo - bardzo
monotonne. Nie lubię tez spódnic i źle w nich wyglądam. Dlaczego miałabym
nosić coś w czym brzydko wyglądam? A tak zakłam coś, w czym wyglądam
normalnie i jest dobrze. Poza tym mówicie że nie będzie żadnych podziałów
jeśli chodzi strój - nieprawda. Zamiast wyśmiewac się ze zwykłych ciuchów,
to będą się wyśmiewać z tego jak wygląda się w mundurku - lepiej?
Wg mnie dobrze jest jak jest - czyli bez mundurków. -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:29 |