mundurek
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
mundurek
Margot |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD ![]() |
U nas w szkole to tez trzeba zmieniać
obuwie... Hmm dla mnie to jest coś normalnego . Podstawówka ma takie boksy w
szatni XD(takie zakratowane pomieszczenie w którym są wieszaki, każda klasa
ma osobny boks XD), no a gimnazjum ma takie żółto-granatowe szafki XD I tam
zostawiamy kurtki i buty . U nas w szkole to można chodzić w tenisówkach na
niskiej, buałej podeszwie, inaczej Cię spiszą :/ Zresztą sportowcy i tak
tego nie przestrzegają i latają po korytarzach w halówkach albo w adidasach
XD
-------------------- ![]() ![]() "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie trzeba przebierać buty od grudnia
do marca bo wtedy jest błoto. W pozostałych miesiacach nie musimy. Ale w
czasie kiedy zmieniamy musimy miec białe podeszwy. Kutrki nosimy ze sobą bo
w szatniach kradną. Ale za to są inne głupie zakazy takie jak np. Na
studniówce chłopcy nie mogą sciągać marynarki bo to nie kulturalne (według
dyrektorki), jeśli ktoś na studniówke chce przyjść z kimś starszym od siebie
to musi go osobiscie przedstawić dyrektorce, nie mozna przyjśc na studniówke
z kucharzem, żołnierzem i górnikiem (pewnie jakies uprzedzenia dyrektorki)
itp. Cała masa głupich zakazów. Aha- najgłupszy chyba to taki ze nie mozna
chodzić w czerwonych ubraniach do szkoły =/
-------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
u mnie w podstawówce nie można było
dziewczynom nosić rozpuszczonych włosów... w gimnazjum, co poniedziałek jest
"dzień elegancji" i dziewczyny zakładają strój galowy i krawatke z
logo szkoły. Chłopcy równiez strój galowy i krawat z logo... i do tego nie
wpuszczają do szkoły bez identyfikatorów.
![]() ![]() -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
mroffka |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Ale fajne ![]() ![]() -------------------- Członkini KLL
||
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
U mnie nie ma mundurków, ale za to dwa
razy w tygodniu w kucharskim kitlu trzeba łazić (Gastronomik w końcu
![]() ![]() -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedyś mundurki źle się kojarzyły - teraz
wręcz podkreślająa indwyidualność każdej szkoły. W żadnej z moich szkół ich
nie było więc trudno mi powiedzieć jak wygląda to w praktyce.
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
esz, a ja bym bardzo bardzo chciała
mundurki. Nareszcie w mojej głupiej szkole skończyła by się mania na małe
zbuntowane dziewczynki ( lat 11, styl Arvil Lavincoś tam ^^") i może
skończyłoby się też ubieranie za wszelką cenę w markowych sklepach...
Dreams, sweet dreams...
U nas nie trzeba zmieniać butów. Za to szatnie są obowiązkowe, dla każdej klasy osobny boks, teoretycznie zamykany na kłódkę - u nas akurat takowej nigdy nie ma, bo ktoś ma zabawę i nam zabiera ___^______" -------------------- ![]() yeah. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Motorolcia -> a u mnie trzeba nosić
identyfikatory przez cały dzień. tzn. niby 'trzeba'. praktycznie to
jest tak, że pilnuje tego dyrektor, ale jak ktoś widzi go na drugim końcu
korytarza to zawraca. śmiesznie to wygląda- kiedy nagle wszyscy znikają z
zatłoczonego korytarza. dodatkowo większość ma na wierzchu identyfikatory na
lekcjach muzyki, bo uczy w/w pan dyrektor. a na pierwszej lekcji w tym roku
wyrzucił tych, którzy nie mieli. więc na następnej nie miał nikt, ale
zmienił już decyzję i nas wpuścił ^^'
a co do butów to nikt tego nie pilnuje, sporadycznie ktoś się czepnie. właściwie taka zasada jest, ale tylko żeby była. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Luthien |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: Kraina Zero Płeć: Kobieta ![]() |
W mojej szkole nie ma mundurków.
Natomiast musimy nosić kołnierze [śliniaczki XD] z logo szkoły na każdy
apel, a chłopcy mają takie krawaty. Wszystko jest koloru granatowego i nawet
dobrze to wygląda, ale ja wolałabym, aby dziewczyny też nosiły krawaty. W
tych marynarskich kołnierzach dziwnie się czuję...
Za to jesteśmy sprawdzani, gdy jest ważna uroczystość, czy wszyscy mają te badziewia. Inaczej - albo się "leci" do domu po kołnierz/krawat, albo pożycza się z sekretariatu, gdzie jest tego pod dostatkiem. A co do mundurków: podobają mi się one, chętnie bym w nich chodziła. Ale wtedy nie wchodziłby w grę WF i po 8 lekcji dziennie - ześwrować możnaby było. Identyfikatory? Nie, nie mamy. Jest to stosunkowo małe gimnazjum - coś ponad 300 osób, każdy zna każdego, panie woźne czuwają [XD] i nie potrzeba nam takich rzeczy. Ale buty u nas są tępione - trzeba zmieniać w szatni i tam zostawiać kurtkę. Gdy kogoś przyłapią na lekcji w "buciorach" to mogą nawet kazać zdjać buty i siedzieć w skarpetkach. Trudni ludzie... A to, co napisała Mroofka o swojej szkole - nie zazdroszczę. Trafiło by mnie. -------------------- |
Paris |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
u nas w gimnazjum są identyfikatory czyli
za rok będe je nosiła =) nie wiem czy to plus czy minus. aha, jest tam też
ochrona. <to podobno po aferze z dilerem narkotyków>
-------------------- Chciano za szczęściem rozpisać listy gończe, lecz nikt nie umiał podać rysopisu. - Wiesław Leon Brudziński
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Heh też mamy identyfikatory ale teraz to
tylko nosimy już tak żeby ochroniarzowi pokazać.
Ochrona w szkole...heh ten nasz ochroniarz to wygląda jak sprzedawca cukierków. Jakby grupa wyrostków chciała wejść to by sobie biedaczyna nie poradził. Jedyną ochronę jaką może nam zaoferować to obrona przed naszymi rodzicami, którzy wchodząc do szkoły uważani są jako potencjalni dilerzy, których natychmiast trzeba wylegitymować. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
mroffka |
![]()
|
||
Nie Mroofka tylko Mroffka prosze ![]() -------------------- Członkini KLL
||
Evana |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.02.2004 ![]() |
U mnie są mundurki. Popielate... Kamizelka
i spódnica, chłopcy tylko kamizelka. Zakładamy je na specjalne okazje,
chociaż i tak nikt tego nie przestrzega. Niby są wyciągane konsekwencje, ale
niektórych ujemne punkty z zachowania nie ruszają, więc i tak robią swoje.
Kiedyś był przepis chodzenia w mudnurku w każdy czwartek, ale jak szybko
postanowili, tak szybko odwołali. I dobrze.
-------------------- Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i głupota ludzka.
Einstein Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy. Hannibal |
Luthien |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: Kraina Zero Płeć: Kobieta ![]() |
Mroffka, pardon
![]() A ochroniarze? ![]() ![]() -------------------- |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Mroffka, a czy ktoś ten czerwony kolor
jakoś logicznie uzasadnia? O_o'
-------------------- ![]() yeah. |
Motorolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
jeśli chodzi o ochroniarzy to przez czas
mojego pobytu w 6 klasie podstawówki ( tylko wtedy byli ) wywalili 8
pilnujących panów
![]() ![]() a co do zmiany obuwia... w gimn. podobnie jak u Luthien trzeba cały dzień łazić w skarpetkach... Sadyści czy Masochiści? ![]() -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
mroffka |
![]()
|
||
Tak. Dyrektorka powiedziała ze "w czerwonym w kolorze chodzą tylko prostytutki" Pomijająć to że ja wcześniej chodziłam prawie cały czas w czerwonym kolorze i prawie wszystkie moje ubrania są czerwone a prostytutką nie jestem ![]() -------------------- Członkini KLL
||
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
to z czerwonym- u mnie tez jest. Ale nikt
tego nie przestrzega. Bo po jaką cholerę?
U mnie jest spokój, dyra się nie miesza i są luzy raczej. Ale makeup czy paznokcie- nie. Never. Albo bluzy z Mansonem i glany. nie wolno. idiotyzm? taak. -------------------- borufki
|
Perelka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.03.2004 ![]() |
U mnie w szkole nikt się nie czepia, że
ubieramy się na czerwono (mundurków nie mamy i dobrze bo są nudne), zresztą
i tak większość chodzi w czarnych ciuchach, bluzach z Kurtem Cobainem i w
glanach. Make up i paznokcie dozwolone, tak jak i farbowanie włosów tylko,
że raczej nikt się nie małuje niekiedy ktoś se zrobi pasemka. A buty musimy
zmeniać tylko w zimie, gdy jest mokro i błoto jest.
Ten post był edytowany przez Perelka: 28.03.2004 17:04 -------------------- Przyjaźń z osobą szlachetną trwa do śmierci, złość u takiej osoby trwa jedynie przez moment, a jej podarunki są bezinteresowne.
|
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
co oni wszyscy maja do czerwonego? chyba
tylko to, że to barwy rewolucyjne - i obawiają się, żeby do buntu nie doszło
![]()
O_o - pewnie dlatego, że Nirvana grała metal XPPP Aha - Cobainem, nie Cobinem ![]() -------------------- |
||
Perelka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.03.2004 ![]() |
Nie wiem co oni uwzięli się na ten
czerwony
![]() Child of Bodom ==> przecież zjadłam tylko jedno "a" przez przypadek bo włązcyłam żeby zastępowało mi tekst, ale jak chcesz mogę używać formy komin ![]() -------------------- Przyjaźń z osobą szlachetną trwa do śmierci, złość u takiej osoby trwa jedynie przez moment, a jej podarunki są bezinteresowne.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja miałem szczęście i w zyciu mundurków nie
nosiłem, jestem przeciwny wprowadzaniu ich do szkół z dwóch powodów. Po
pierwsze Polska to wolny kraj i kazdy ma prawo sie ubierac w to co chce...
Po drugie mundurki są drogie, a wprowadzanie ich w Podstawówkach czy
Gimnazjach kiedy taki dzieciak najwięcej rosnie to czyty idiotyzm bo taka
matka bedziue musiała 4 razy do roku kupowac mundurek, i to miało niby
wprowadzić to, że nie bedzie rozróżnienia na dzieci z rodzin biednych i z
rodzin bogatych(przynajmniej brak rozriznienia pod wzgledem ubioru), a taki
dzieciak który nie bedzie miał kasy kupi sobie jeden i bedzie chodził w
zaciasnym i za krótkim więc i tak ten cały zamysł nic nie da..
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
taaa.. u nas identyfikatory tez sa heheh bo
jak nie ma to Z[etka]! ;p
ale zeby ktos nosil to nie zauwazylam.. ;p no i sa straznicy ;D i niby takie zakazy typu nie mozna farbowac wlosow [na kolor niezblizony do naturalnehgo.. :D znam to na pamiec ;p], malowac sie/paznokci itd to ja lamie wszystkie te punkty regulaminu.. heheh wogole u nas nikt niczrego chyba nie przestrzega :D -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Ach zupełnie zapomniałam, że u mnie w gimie
też były identyfikatory:D W I i II klasie zakładaliśmy je tylko na godzinie
wychowawczej, bo w tym czasie po klasach chodził samorząd i sprawdzał. W
zeszłym roku dali sobie z tym spokój, ale i tak wszystkich uczniów
teoretycznie obowiązywały identyfikatory, które najczęściej już większości
służyły jako linijki na matematyce lub jako doskonałe miejsce na schowanie
ściągi.
Ale i tak najlepsze było rozporządzenie dyrektora, w którym zabronił przyszenia uczniom cyrkli do szkoły (chyba, że były niezbędnę na matematyce). ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
u nas nie wolno markerów przynosić, bo
cała szkoła jest już otagowana przez kolesi (w tym mojego byłego ^^)i
wygląda obrzydliwie. Błeee...
Meave, cyrkle? Huhhuh... doobre. XDDD -------------------- borufki
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:55 |