Znowu..., a obiecałam
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Znowu..., a obiecałam
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
W pewnej chwili w moim życiu obiecałam
sobie, że już nigdy nie napisze takiego wiersza.... nie było mi tego
przyzeczenia dotrzymać. Przepraszam.
Zatapiam palce w zimnym wosku Z nadzieją odtworzenia Idealnego kształtu zwycięstwa Bo tym razem mnie pokonałeś Małymi literami przekreśliłeś Najbliższe dni i miesiące Tu gorące owacje na stojąco Bo znowu Ci się udało Zburzyć ten niski mur, który Ratował mnie przed rzeczywistością Za dużo cegieł postawiłam? Dziękuje, że znów odkopałeś Moją prywatną przepaść Naprawdę dziękuje Ci Boże... -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
I widzisz, nie warto obiecywać, że się
czegoś nie zrobi... =) Cieszę się, że nie dotrzymałaś
obietnicy
Wierszyk, Marciu, piękny, choć niekiedy jakby nie do końca..... nie dociągnięty (jeśli można tak powiedzieć). "Gorące owacje na stojąco" ten fraghment strasznie mi się podoba, jest taki... na miejscu. Pozdrawiam. =* Ten post był edytowany przez Sihaja: 21.03.2004 22:48 -------------------- |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Wyjątkowo lekko sie czyta.
Co prawda gubisz rytm i czasami wyczuwałam zgrzyty. Czasami też zły podział wersów. I to "Boże" na końcu mi nie pasuje. Ale "zatapianie palców w zimnym wosku" bardzo mi się podobało. -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wstrząsające słowa...
nie powiem nic o tym wierszu mysle, ze najlepiej skomentuje go cisza... =* -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
może troszkę zgrzytów... tak mi chyba nie
odpowiada forma -- tak jakbyś nie zostawiała miejsca dla własnej
interpretacji, po prostu większość powiedziałaś wprost...
jeszcze co do zgrzytów to mi prozą zalatuje troszkę... Takie... zwykłe polskie zdania =) No a teraz zalety -- ładny jest ogólnie. Ślicznych słów użyłaś, lekkie zwroty, ciekawe przemyślenia (?). No ale nie powiem, stać Cię na więcej =)) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Czytanie Twojego wiersza sprawiło mi dużą
przyjemność. Jest naprawdę uroczy, zapada w pamięć.
I nie składaj więcej takich obietnic. ![]() -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
korniszonek |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 16.03.2004 Skąd: W krainie błazna .... Płeć: Kobieta ![]() |
Podoba mi się.
Aczkolwiek wiem, że stać Cię na coś lepszego. Umiesz dobierać słowa do siebie, cóż najbardziej podoba mi się: "Zatapiam palce w zimnym wosku" i "Tu gorące owacje na stojąco" :* -------------------- "Kiedy spłonęła pustka, zazieleniły się pola"
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:24 |