Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no to tez fakt... mógł sobie wybrać cel a
że nie lubi Weasleyów to wybrał Ginny...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
eNoPe |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nom o to mi chodzi... ale poprostu z tym
Luciuszem bylo bardziej sensowne niz z Tomem... no, ale moze Luciusz gadal z
Tomem przez dziennik? Juz mam mentlik w glowie
-------------------- ;] wiadomo 24
|
Motorolcia |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 28.02.2004 Skąd: z Szafy XD ![]() |
tu raczej nie chodzi o to że nie lubi Weasley'ów i dlatego wybrał Ginny... mógł też wybrać własnego syna bo by lepiej spełniał to zadanie i nie wypaplał nikomu... raczej chodziło o to, że Ginny była blisko Harry'ego, była w Gryffindorze i mogła przekazywać wiele "cennych informacji". i było duuuże prawdopodobieństwo że dziennik trafi w ręce Pottera na czym niewątpliwie zależało Tomowi... A no i jeszcze Lucjusz musiał wybrać kogoś z grona przyjaciól HP, bo wątpię czy fatygowałby się do Komnaty Tajemnic by ratować Pansy Parkinson ![]() -------------------- "Baśnie są bardziej niż prawdziwe: nie dlatego, iż mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać."
Z naszej trumny trup jest dumny! (Zakład Pogrzebowy "Game Over")... Oferujemy również wmontowane pozytywki z melodią "Wstań powiedz nie jestem sam"... Skusiusz sie? :) |
||
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lucjusz podrzucił pamiętnik Riddle'a
Ginny dlatego, że MoM prowadziło dochodzenie w sprawie nielegalnych
przedmiotów czarnomagicznych i Lucek musiał się go po prostu pozbyć.
Elementarne, Watsonie... XP -------------------- |
eNoPe |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to tez mozna wziac pod uwage ![]() -------------------- ;] wiadomo 24
|
||
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nawet rzeba wziać pod uwagę - bo
zostało napisane w CoS strona 350/351
"Lucjusz Malfoy odwrócił się od niego. - A niby skąd mam wiedzieć, gdzie go znalazła (...)? - Bo to pan go jej dał - powiedział Harry (...)" I chwilę dalej Dumbledore: "Radziłbym ci jednak, Lucjuszu, żebyś więcej nie rozdawał starych rzeczy Lorda Voldemorta" -------------------- |
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
no to jest całkiem możliwe ale chyba
jednak specjalnie Lucjusz dał go Ginny ponieważ ten sposób pozbywania się
czarnomagicznych rzeczy jest dla niego samego bardzo niebezpieczny. Równie
dobrze mógł sprzedać dziennik "U Borgina i Burkesa"(czy jakoś tak)
albo schować go w swojej skrytce pod podłogą jak inne zakazane
rzeczy.
Swoją drogą dziwne, bo Ron miał powiedzieć ojcu o tej tajemnej komnacie w chacie Lucka i jakoś tego chyba nie zrobił a szkoda bo mogło być ciekawie..... ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
eNoPe |
![]()
|
||
Ma, ma... omawiamy to czy napewno Tom wybral Ginny ![]() Ten post był edytowany przez eNoPe: 27.03.2004 21:58 -------------------- ;] wiadomo 24
|
||
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no chyba, ze przyjmujemy, ze Lily miała
jakieś połaczenie z Voldem [-odsuń sie głupia dziewczyno!]...
Tom miał farta.. trafił na młoda dziewczynke w dodatku zakochana w Potterze co wydatnie pomogło mu zaskarbic jej zaufanie... -------------------- ...
|
Neonai |
![]()
|
||||
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
N-I-E. Nie jestem zwolenniczką analizowania słów wyrwanych z kontekstu. Także w tym przypadku.
O tak. Narcyza pasuje mi na śmierciożerczynię...zresztą wszyscy z 'tego' kręgu mi pasują. Także bardzo prawdopodobne. A Percy? Trudno powiedzieć. Skoro w V tomie działał całkowicie świadomie i rzeczywiście okaże się czarną owcą będącą przeciwko własnej rodzinie to kto wie...Seamus? Idz wez XD Na reszte odpowiem potem (: |
||||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm... Motorolcia, mógł dac ten dziennik
kilkunastu innym Gryfonom...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Lucjusz dal Ginny dziennik, nie dlatego,
ze pomiedzy Lilly , a nia istnieje wiez (nie bylby glupi), ale dlatego, bo
wiedzial, ze Ginny byla naiwna i latwo da sie zlapac i prawdopodobnie wybral
WEasleyówńę z powodu antypatii, jaka darzyl artura... w tej ksiazce jest
tylko jeden harry potter
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
eNoPe |
![]() ![]()
|
||
Wiesz w sumie Ginny byla przeciez siostrą najlepszego przyjaciela Harryego. Niby prosciej moznaby powiedziec ze mogl Luciusz podrzucic dziennik Ronowi, ale sami wiemy ze Ron nie dotyka się to "takich przedmiotów".... Hermiona jest za to za rozsądna by poddac się zwyklemu dziennikowi. Ale Ginny byla nowa i slaba psychicznie wiec moze dla tego wlasnie ja wybrano... -------------------- ;] wiadomo 24
|
||
Osamotniona |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.03.2004 ![]() |
no tak, ale jak? poszedłby do nich do domu? tylko z Ginny miał kontakt bezpośredni i fakt, była ona najbardziej naiwna -------------------- Oszalała z bólu dusza, karze ciało kaleczyć serce rękę zmusza by cięła skórę, aby ducha wyleczyć. Niczym jest fizyczny ból z cierpieniem duszy porównany kolejny psychiczny dół zostawia na ręce rany nie radzisz sobie z życiem, ze sobą nie wiesz, o co w tym wszystkim chodzi myślisz, że wszystko złączone jest zmową, kolejne przeciwko tobie plany świat rodzi. Najpierw agresja i złość chcesz zniszczyć wszystko masz tego świata dość uderzasz w byle co, bo było blisko. Potem przychodzi wielki smutek i już wiesz, do czego wrócisz to ma taki zły skutek że pociąć się musisz przynosi ci to ulgę i zarazem kiedy robisz kolejną ranę, myślisz że ktoś zwróci na ciebie uwagę sądzisz, że ktoś poda ci rękę...
|
||
eNoPe |
![]()
|
||
Heh dokladnie o tym przed chwila mowilem! ![]() -------------------- ;] wiadomo 24
|
||
przejechany |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 28.03.2004 ![]() |
Właściwie czemu nie... Ale toby było
troche naciągane gdyby na końcy Ginny powiedziałą do Harry'ego coś w
stylu "Harry to ja jestem twoją matką"
![]() ![]() |
eNoPe |
![]()
|
Eee... to moze mam myslec ze Lily owladnela
cialo Ginny? Hmmm... Zaczynam rozumieć Teorie Kubika.... Troche przemyśleń i
może dojdziemy do senda!
-------------------- ;] wiadomo 24
|
MisieK |
![]()
|
Sedna*
A fakt że byal naiwna, ale właściwie nie znamy wielu osób z jej rocznika, mógł tobyc ktoś inny, a przecierz gdyby Ginny nie wyżuciła tego dziennika to Harry by go nie znalazł... mógł to być ktoś inny, ale nie był i tak jest dobrze... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
----------------------------------
Eee... to moze mam myslec ze Lily owladnela cialo Ginny? Hmmm... Zaczynam rozumieć Teorie Kubika.... Troche przemyśleń i może dojdziemy do senda! Moze nie owładneła ale miała [MIAŁA] na nia jakis wpływ... stąd mógło wynikac jej zauroczenie potterem [eee nie XD]. ---------------------------------- nowy sposób cytowania niebieski - wypowiedzi eNoPe Ten post był edytowany przez kubik: 29.03.2004 16:59 -------------------- ...
|
MisieK |
![]()
|
A mi się wydaje, ze to przypadek, autorka
sobie tak zamierzyła a my sie tu wgłębiamy w jakies niestworzone żeczy z
kosmosu...
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
niby dużo jest takich przypadków, ale
wszystkiego się dowiemy pod koniec. Ginny w pewnym sensie jest podobna do
Lily, ale to mogło nie być celowe.
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Seamus nie bedzie smierciozerca,bo sam
mowil potem w V czesci, ze wierzy Harry'emu i wyslal swojej matce
wycinek z gazety,w ktorej byl wywiad z Harrym, a po za tym Seamus jest
za mlody.A co do Narcyzy to ona moze byc juz smierciozerca,ale tez
jak mowil Kubik,z ktorym sie zgadzam w tej sprawie, moze zostac prawa reka
Voldemorta,w nastepstwie po Belatris.
![]() ![]() A co do Ginny, to nie sadze by bylo jakis WIELKI zwiazek pomiedzy nia , a Lily.Moze Lily jak umarla miala jakis maly wplyw na Ginny,ktora sie wktotce potem urodzila,ale nie bylo to cos znaczacego.W kazdym razie , dopoki Rowlling nie napisze VI(i moze VII) czesci,nie dowiemy sie co laczy Lily i Ginny,albo czy nie maja zupelnie ze soba zwiazku. ![]() Ten post był edytowany przez żaba: 02.04.2004 11:14 -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Harry jest sławny i tyle. większość
dziewczyn leci na sławę. tak też zrobiła Ginny, zabujowując sie w Potterze
-------------------- |
kubik |
![]()
|
ekhm ze co? XD
siakos nie widze tych tabun wielbicielek pottera [fan club Potter - ble]... co jest dziwne... niezamieszczone i niewyjaśnione przez JKRowling -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
jak to nie? Ginny, Luna, Colin.... to tylko
przykłady....
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:53 |