Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

35 Strony « < 24 25 26 27 28 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat

Pottermenka
post 30.08.2004 14:16
Post #626 

Prefekt Naczelny

Grupa: Magiczni Forumowicze

TEORIA HP & ...(WHO??)

Mysle ze Half-Blood Price okaze sie jakims ciemniym charakterem. Bedzie sprzymierzencem Lorda Voldemorta .Harry stoczy z nimi walke i ... (jak to ma w zwyczaju) jakos wyplacze sie z problemu. Podczas walki w obronie Harry'ego zginie Dumbledore. Potter zabije Voldemorta ale Ksiaze przezyje .Pozniej profesor McGonagall powie Harry'emu ze byl w jakis sposob spokrewniony z bylym dyrektotem. Nad koncem musze jeszcze pomyslec wink.gif ... Zreszta prosze o dopatrzenie go sobie ...Wizje al la Trelawney (przed uzywaniem wewnetrznego oka prosze o kontakt z okulista biggrin.gif )

Theory made by Pottermenka czarodziej.gif

Kubik proponuje zmienic podpis topic'a na ----> Wielkie Teorie Klubu biggrin.gif

Ten post był edytowany przez Pottermenka: 30.08.2004 14:18

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hiob27
post 30.08.2004 18:01
Post #627 

Prefekt

Half Blood Prince nie będzie "czarnym" charakterem.
I z pewnością nie będzie miał nic wspólnego z Czarnym Panem.
Jest conajmniej kilka powodów, dlaczego tak można twierdzić...

--------------------
Prefekt Hufflepuff
user posted image ...... user posted image
+Quote Post
vigga
post 30.08.2004 18:35
Post #628 

Szukający

Half Blood Prince nie będzie "czarnym" charakterem.
I z pewnością nie będzie miał nic wspólnego z Czarnym Panem.
Jest conajmniej kilka powodów, dlaczego tak można twierdzić...

mozesz podac przynajmniej trzy...?

--------------------
mądrzejsi mówili nie rób
mówili
trzymaj się z daleka
nie pozwalali mi
sam się dowiedziałem
czym jest kłamstwo
zło i krzywda
dziękuje Wam
za okaleczenie mojej duszy...

all we see or seem is but a dream within a dream
nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka...
+Quote Post
hiob27
post 30.08.2004 19:32
Post #629 

Prefekt

mozesz podac przynajmniej trzy...?

Zawsze do usług smile.gif Jeśli chodzi tylko o trzy - to nie ma sprawy, weżmijmy najprostsze, które każdy chyba odkrył:
1. Nie wiem czy ktoś ma oryginał tego jak J.K.R zaaragowała na pytanie czy Voldemort jest Half Blood Prince, jeśli nie. to wyglądało to mniej więcej tak:
"...-czy Voldemort jest HBP?
-Voldemort? Nie! Nie, to napewno nie on! Tom Riddle? Napewno, nie!
- chyba reakcji Rowling nie trzeba komentowac...
- ale oczywiste jest że charakter Half Blod Prince zupełnie nie pasuje do charakteru Księcia.
2. Jak każdy wie, 2 tom miał się nazywać HALF Blood Prince, ale jednak go tak nie nazwała, później "ten" wątek trafić miał do HP&PoA, a jednak nie trafił, potem kolej była na HP&GoF, i tym razem J.K.R zrezygnowała z tego, następnie HBP miał zostać umieszczony w HP&OoP, ale jak zwykle autorka zdecydowała inaczej. Pytanie zatem brzmi, kim jest HBP aby mógł zostać umieszczony, zarazem w drugim, trzecim, czwartym, piątym i szóstym tomie? Chyba odpowiedź jest oczywista! Nie jest on zbytnio powiązany z powrotem Voldemorta, bo J.K.R. pisząc drugi tom miała już zaplanowany każdy kolejny tom. Czyli pojawienie się HBP mogło ukazać się w drugim tomie, jak w każdym kolejnym. Jak wiemy autorka nie zrobiła tego bo ta postać zawiele zdradzała w zbyt szybkim czasie. Skoro mogła ona pojawić się w każdym z tych tomów to jest wielce nie prawdopodobne by miała ona jakiś konkretny związek z Czarnym Panem, z jego powrotem, z odzyskaniem przez niego dawnej potęgi.
3. Powód... Droga Viggo (- nie jestem pewien czy powinienem tę nazwę odmienić, no ale cóż smile.gif ) Są jeszcze dwa, a nawet trzy powody dla których HBP będzie postacią pozytywną, ale niestety nie napiszę o nich... Wiem że obiecałem, ale gdybym je jednak wyjawił musiał bym napisać kilka nowych teorii, dla którcyh musiał bym ukazać po kilka nowych dowodów, ktoś mógł by polenizować i to twoje krótkie pytanie przerodziło by się w 50 postów. A ja szczerze nie jestem na siłach odszukiwać kolejnych kilkunastu cytatów. Sprawą Half Blood zajmowałem się miesiąc temu. I jest ona poczęści dla mnie zamknięta, wolałbym do niej nie wracać ponownie... Więc jedyne co mogę zrobić to przeprosić, że nie zaspokoję twojej ciekawości.. - Sorki.

--------------------
Prefekt Hufflepuff
+Quote Post
Teodora
post 30.08.2004 20:20
Post #630 

Ścigający

owoc jogobelli przedstawia teorie nr LIX
dean H&BP!!!!!
no kurde ruszyłam łepetyną nie wiem czy ktos czytał to co napisała JKR o deanie no to ze miał być o nim dodatkowy rozdział i z tego co pamiętam to miał być w komnacie tajemnic ( chyba)no wiemy też że KT miała się nazywać HP&HBP ale z jakiegoś powodu JKR zrezygnowała z tego
no więc nasuwa się pytanie czy te dwie sprawy są ze sabą powięzane?? czy jest powód by twierdzić ze JKR nie chciała pisać o ksieciu tak szybko i chciała opóźnić to do szóstego tomu i czy ten usunięty rozdział o deanie jest z tą zmiana tytułu powiązane?? a ujawnienie tego na stronie to istna zmyłka???

--------------------
m
+Quote Post
anagda
post 31.08.2004 09:44
Post #631 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE (Teodora @ 30.08.2004 20:20)
owoc jogobelli przedstawia teorie nr LIX
dean H&BP!!!!!
no kurde ruszyłam łepetyną nie wiem czy ktos czytał to co napisała JKR o deanie no to ze miał być o nim dodatkowy rozdział i z tego co pamiętam to miał być w komnacie tajemnic ( chyba)no wiemy też że KT miała się nazywać HP&HBP ale z jakiegoś powodu JKR zrezygnowała z tego
no więc nasuwa się pytanie czy te dwie sprawy są ze sabą powięzane?? czy jest powód by twierdzić ze JKR nie chciała pisać o ksieciu tak szybko i chciała opóźnić to do szóstego tomu i czy ten usunięty rozdział o deanie jest z tą zmiana tytułu powiązane?? a ujawnienie tego na stronie to istna zmyłka???

po pierwsze nie dean tylko harry. jak piszesz o książce to już używaj postaci książkowych bo metlik robisz.

mi się zdaje (jeżeli to wogóle prawda) ze po prostu harry miał się zmierzyć z księciem, czy cos w tym stylu, ale w II klasie nie był jeszcze gotowy do spotkania z księciem. dlatego Jo przeniosła to na VI klasę...

--------------------
user posted image
+Quote Post
kubik
post 31.08.2004 09:56
Post #632 

Mistrz Różdżki

mylisz sie anagda chodziło jej o deana thomasa wink.gif

--------------------
...
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 11:49
Post #633 

Prefekt Naczelny

Ja naprawde nie rozumie dlaczego sie przyczepiliscie Deana... Czy ktos wie cos czego ja nie wiem?? wink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
kkate
post 31.08.2004 11:52
Post #634 

Czarodziej

Grupa: slyszacy wszystko..

Ja naprawde nie rozumie dlaczego sie przyczepiliscie Deana... Czy ktos wie cos czego ja nie wiem??  wink.gif

Możliwe. My się po prostu musimy zawsze czegoś lub kogoś przyczepić. To główna zasada tego forum wink.gif

A to "czepianie się" nie zawsze jest uzasadnione, chociaż w tym przypadku... Eee, ja tam nie sądzę, aby to był Dean.

--------------------
just keep dreaming.
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 12:05
Post #635 

Prefekt Naczelny

Achhh a wiec to jest ta tajemnica powodzenia Deana na tym topicu biggrin.gif ??
No ton teraz moge z pelna premedytacja powiedziec ze to nie Dean biggrin.gif wink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
kkate
post 31.08.2004 14:03
Post #636 

Czarodziej

Grupa: slyszacy wszystko..

Achhh a wiec to jest ta tajemnica powodzenia Deana na tym topicu  ??
No ton teraz moge z pelna premedytacja powiedziec ze to nie Dean 

Nie no, wiesz, niektórzy mają jakieś dowody... Ja ci tego nie powiem, bo ja nie uważam żeby to był on. smile.gif

A powiedzieć, że to na pewno nie Dean, nigdy nie możesz biggrin.gif Możemy powiedzieć tylko, że to na pewno nie Harry, Vold i TMR. To wiemy. Ale nic poza tym tongue.gif

--------------------
just keep dreaming.
+Quote Post
Pszczola
post 31.08.2004 15:16
Post #637 

Mistrz Różdżki

Po 10 stronach czyatnia, zrezygnowalam i postanowilam napisac na temat poruszony na tej oto stronie, wiec jakbym sie powtarzala, nie zabijac.

Kto jest tym Half Blood Prince? Na pewno nie Harry ani Voldemort. Tak przynajmniej twierdzi pani Rowling.
Tak wiec wpadlam na pare pomyslow. Moze i niektore sa naciagane,ale jezeli Ksiaze nie bedzie nowa postacia, jest bardzo duza szansa,ze bedzie to jedna z tych osob.

1.) Colin Creevey. O matce nie bylo ani slowa, jedynie o ojcu mleczarzu (chyba ze czegos nie pamietam,wtedy krzyczcie!). Pojawil sie w "Komnacie Tajemnic". Nie wierze,ze pani Rowling wprowadzila go ot tak sobie i przez 3 kolejne czesci wlasciwie zadnej roli ani on, ani jego brat ( to tez mnie zastanawia: dlaczego tam sie znalazl Denis? No przeciez nie dla ozdoby) nie odgrywali. I do tego to zapatrzenie w Harrym O_o. Jezeli nawet to nie nasz Ksiaze, to na pewno jeszcze wazna role odegraja.

2.) Neville Longbottom. Wiadomo, ojciec czarodziej,ale nigdzie nie bylo powiedziane, ze jego matka byla czystej krwi. Moze i to naciagane,ale na pewno Neville bardzo sie zmieni. Po pierwsze, nabral pewnosci siebie. Po drugie,zmieni wreszcie rozdzke, a to moze byc diametralna roznica. Sam Harry zauwazyl,ze Neville bardzo szybko sie uczyl. Ba! Nawet Hermione doganial na lekcjach DA w V tomie.
Poza tym, mam dziwne przeczucie,ze proroctwo z Vczesci, niekoniecznie musi dotyczyc Harry'ego,albo tylko niego. Oczywiscie byloby to troche nielogiczne, bo Voldemort nie dosc,ze go naznaczyl jak rownego sobie, to jeszcze walczyl z nim w pojedynku. Jak z rownym. Nie mniej jednak niepokoi mnie tersc proroctwa, z ktorego moze wynikac,ze zarowno to dziecko, o ktorym mowa w proroctwie, jak i Dark Lord (jak on jest po polsku? O_o) zgina. I nawet J.K. Rowling tajemniczo wypowiada sie o tym proroctwie. Niestety mam zle przeczucia i chyba ten Wybrany zginie. Ale czy to bedzie Harry ( a takie wrazenia Rowling nie sprawia), czy Neville, to sie okaze.
Dlatego pomyl,ze to wlasnie Neville jest Ksieciem, wcale nie jest bez podstaw.

3.) OK, teraz mozecie sie smiac ;P. Ale i taka mozliwosc pojawila sie w moim pokreconym umysle.
Albus Dumbledore ^^". Nic nie wiemy o jego rodzinie, poza tym,ze jego braciszek pewnie pracuje w Hog's Head jako barman. Za to jego znajosc z Voldemortem jest conajmniej zastanawiajaca. Dlaczego Dark Lord tak sie go boi? Dlaczego Dumbledore mial na niego oko juz w Hogwardzie? Nadal zwraca sie do niego per "Tom". Dlaczego Dumbledore nie mogl go zabic? Moze nie chcial go zabic? Moze maniakalnie wierzy w to proroctwo,a moze ma inne powody? I co z tym ma wspolnego Feniks? A jestem pewna,ze ma. Dlaczego Avada Kedavra go nie zabila,kiedy odbila sie od Harry'ego? Cos mi sie zdaje,ze Dumbledore o tym wie. Uwazam,ze nasz drogi dyrektor Hogwartu nie ma czystego sumienia. Ja mu do konca nie ufam. Mam niemile uczucie,ze jeszcze Harry (jesli tez nie Neville) bedzie przez niego cierpiec, a przynajmniej czuc sie oszukany.
Wlasnie te niedomowienia i dziwne zachowania Dumbledora (ja juz go podejrzewam od czasow Mad-Eye Moodiego. Nie wierze, ze ktos taki nie zorientowal sie,ze to szpieg przez prawie caly rok), sklaniaja mnie do mysli,ze niewykluczone,ze to o nim chodzi w HBP. Naciagane? Moze i tak,ale powiedzcie z reka na sercu: czy i Wy sie nad tym nie zastanawialiscie?

A! I jeszcze jedno: myslicie,ze ten czarny mag, ktorego Dumbedore pokanal bodajze w 1945 roku, bedzie mial jakies znaczenie w przyszlych czesciach??

Heh, no troche mi ulzylo. Ide szukac sposobu na wklejenie avatarka, bo "profil" mi siadl ;P

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Teodora
post 31.08.2004 15:21
Post #638 

Ścigający

ja nadal ide w zaparte i twierdze ze to dean
>> anagda chodziło mi o deana thomasa dry.gif chyba nie zaprzeczysz ze takowy bohater literacki istnieje

--------------------
m
+Quote Post
kubik
post 31.08.2004 15:40
Post #639 

Mistrz Różdżki

neville jest czystej krwi

--------------------
...
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 16:21
Post #640 

Prefekt Naczelny

Ten mag ktorego pokonal Dumbledore w 1945r. nie bedzie mial znaczenia. To nie Voldemort wiec napewno umarl... To wlasnie za pokonanie tego czarnoksieznika Albus dostal Order Merlina Pierwszej Klasy.

--------------------
user posted image
+Quote Post
vigga
post 31.08.2004 16:54
Post #641 

Szukający

ale oczywiste jest że charakter Half Blod Prince zupełnie nie pasuje do charakteru Księcia.

he...?
chyba reakcji Rowling nie trzeba komentowac...

to, ze nie jest nim Voldemort nie oznacza, ze zaden inny czarny charakter nie moze nim byc.
(- nie jestem pewien czy powinienem tę nazwę odmienić, no ale cóż )

ja tez nie wiem
2. Jak każdy wie, 2 tom miał się nazywać HALF Blood Prince, ale jednak go tak nie nazwała, później "ten" wątek trafić miał do HP&PoA, a jednak nie trafił, potem kolej była na HP&GoF, i tym razem J.K.R zrezygnowała z tego, następnie HBP miał zostać umieszczony w HP&OoP, ale jak zwykle autorka zdecydowała inaczej. Pytanie zatem brzmi, kim jest HBP aby mógł zostać umieszczony, zarazem w drugim, trzecim, czwartym, piątym i szóstym tomie? Chyba odpowiedź jest oczywista! Nie jest on zbytnio powiązany z powrotem Voldemorta, bo J.K.R. pisząc drugi tom miała już zaplanowany każdy kolejny tom. Czyli pojawienie się HBP mogło ukazać się w drugim tomie, jak w każdym kolejnym. Jak wiemy autorka nie zrobiła tego bo ta postać zawiele zdradzała w zbyt szybkim czasie. Skoro mogła ona pojawić się w każdym z tych tomów to jest wielce nie prawdopodobne by miała ona jakiś konkretny związek z Czarnym Panem, z jego powrotem, z odzyskaniem przez niego dawnej potęgi.

skad wiesz, ze 'ten watek' mial trafic do kazdego, poczynając od drugiego, tomu? ja jakos nigdzie o tym nie slyszlalam. Jo powiedziala, ze 'ten wątek' byl wstawiony w II, ale jednak calkowicie go wyciela. i nie wspominala jakoby miala go jeszcze gdzies indziej wstawiac.

Ten post był edytowany przez vigga: 31.08.2004 16:55

--------------------
mądrzejsi mówili nie rób
mówili
trzymaj się z daleka
nie pozwalali mi
sam się dowiedziałem
czym jest kłamstwo
zło i krzywda
dziękuje Wam
za okaleczenie mojej duszy...

all we see or seem is but a dream within a dream
nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka...
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 17:27
Post #642 

Prefekt Naczelny

No wlasnie!!

Pszczola nie masz pojecia (i chyba nikt nie ma wlacznie ze mna biggrin.gif ) czy moja teoria jest bledna.... dry.gif

Wszelkie (alias [??] Wielkie) Teorie Klubu sluza wstawiania teorii (kitu?? laugh.gif ) ... Motto topic'u - Pisac wszystko, ktoros napewno przypasuje czarodziej.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 31.08.2004 17:47
Post #643 

Mistrz Różdżki

Co do Deana , to i ja go podejrzewalam do momentu, w ktorym przeczytalam wypowiedz J.K. Rowling, w ktorym dosc wyraznie mowi,ze rezygnowala z rozbudowania roli Deana na rzecz Nevilla.

Kubik, racja, preczytalam jeszcze raz rozdzial z tym proroctwem i Dumbledore stwierdza,ze Nevill jest czystej krwi. Moja pomylka,ale jezeli chodzi o jego kluczowa role dla fabuly, jestem pewna,ze taka odegra.

Pottermanko ^^", ja nie odnosilam sie w zaden sposob do Twojej teori ;P.
A! I na pewno owy mag nie powroci,ale jeste ciekawa okolicznosi w jakich Dumbledore ten Order zdobyl. Mam przeczucie,ze ta sprawa jeszcze wroci. Moze nie bedzie kluczowa dla fabuly,ale moze przyblizy nam postac Dumbledora? Ktory jest chyba najbardziej tajemnicza postacia w "Harrym Potterze". Moze nawet bardiej niz Voldemort ^^".

Ten post był edytowany przez Pszczola: 31.08.2004 17:48

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 17:51
Post #644 

Prefekt Naczelny

Pomylilam cie z kims... no w kazdym razie ta osoba tesh miala dluga wypowiedz... tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
hiob27
post 31.08.2004 17:52
Post #645 

Prefekt

skad wiesz, ze 'ten watek' mial trafic do kazdego, poczynając od drugiego, tomu? ja jakos nigdzie o tym nie slyszlalam. Jo powiedziala, ze 'ten wątek' byl wstawiony w II, ale jednak calkowicie go wyciela. i nie wspominala jakoby miala go jeszcze gdzies indziej wstawiac.

No chyba jednak wpsomniała. Skoro tak napisałem, to musiała być to wiadomość pewna. Linka ci nie dam, który by dowodził poprawności wyżej wymienionej tezy.
Jak już wspominałem sprawa Księcia jest dla mnie ostatecznie zamknięta i do czasu premiery szóstego tomu nie mam zamiaru do niej wracać.
P.S. - Dowodzenie wiarygodności mojej tezy nieczego nie wnosi dla mnie osobiście, a zewzględu na to, że nie jestem altruistą niechce mi się dowodzić jej prawdopodobności czy prawdziwości.
"The End" smile.gif

--------------------
Prefekt Hufflepuff
+Quote Post
Pottermenka
post 31.08.2004 18:01
Post #646 

Prefekt Naczelny

Po cichu chce wspomniec ze nie ten temat ... wink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
anagda
post 02.09.2004 11:30
Post #647 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE (Teodora @ 31.08.2004 15:21)
ja nadal ide w zaparte i twierdze ze to dean
>> anagda chodziło mi o deana thomasa dry.gif chyba nie zaprzeczysz ze takowy bohater literacki istnieje

no chyba że! ale z tekst jst tak jakby dwuznaczyny i mozna pomylić DEANA THOMASA z DEANEM RADCLIFFEM. bo to też może pasowac do Harry'ego...

ps. wiem, wiem.... nie zrozumieliście mnie....

--------------------
user posted image
+Quote Post
kubik
post 02.09.2004 12:11
Post #648 

Mistrz Różdżki

yyy nie ma kogos takiego jak dean radcliffe smile.gif
jest dan radcliffe a jego imie jest skrótem od daniel
a dean pochodzi od decanus co znaczy szef dziesięciu

--------------------
...
+Quote Post
czadowa_
post 02.09.2004 13:53
Post #649 

Uczeń Hogwartu

Osobiście nie sądzę żeby Dumbel był HBP.
Nic nie wiemy o jego rodzinie, poza tym,ze jego braciszek pewnie pracuje w Hog's Head jako barman.
Nie wiemy tez prawie nic o rodzinie innych nauczycieli, no może troszkę więcej o Snejpie;)
Dlaczego Dumbledore mial na niego oko juz w Hogwardzie?
Bo dumbel jest tak niezwykłym człowiekiem który bardzo szybko rozszyfrowuje ludzi - ufa tym którym inni nie ufają itd.
Nadal zwraca sie do niego per "Tom".
Przyzwyczajenie nauczyciela a może w pewnym sensie ukazanie tego ze się go w ogole nie boi.
Dlaczego Dumbledore nie mogl go zabic? Moze nie chcial go zabic?(...)Dlaczego Avada Kedavra go nie zabila,kiedy odbila sie od Harry'ego? 
To juz zostało wyjaśnione przez hioba:) na innym topicu.
Naciagane? Moze i tak,ale powiedzcie z reka na sercu: czy i Wy sie nad tym nie zastanawialiscie?
Teoria ciekawa, ale mnie nie przekonuje. I mówie z ręką na sercu zastanawiałam się, ale doszłam do innych wniosków:D

I jeszcze jedno
Ide szukac sposobu na wklejenie avatarka, bo "profil" mi siadl ;P

Jak znajdziesz jakis sposób to sie pochwal bo chyba wszystkim ( a przynajmniej wielu) siadł.
czekolada.gif na pocieszenie.

--------------------
Jestem Tobą zafascynowana, M.
+Quote Post
NeMhAiN
post 02.09.2004 15:06
Post #650 

Prefekt

to z tym Deanem to nie jst całkiem takie głupie...ja nie jestem taka genialna więc nie bede snuła moich przypuszczen ale piszcie daleke laugh.gif teorie mi siem podobaja smile.gif
+Quote Post

35 Strony « < 24 25 26 27 28 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 10:45