Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a ja mam takie pytanie, ne jest to teoria,
ale mnie zastanawia, więc pytam.
a mianowicie co takiego Peter zrobił po zabiciu Potterów, kiedy Syriusz go odnalazł, przemieniając się w szczura, że zabił tych 12 mugoli? no przecież nie rzuciła Avadą. i jak to się stało, że mugoli zabiło, a Syriusza nawet nie tknęło...? -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
QUOTE(vigga @ 26.11.2004 15:34) a ja mam takie pytanie, ne jest to
teoria, ale mnie zastanawia, więc pytam. a mianowicie co takiego Peter zrobił po zabiciu Potterów, kiedy Syriusz go odnalazł, przemieniając się w szczura, że zabił tych 12 mugoli? no przecież nie rzuciła Avadą. i jak to się stało, że mugoli zabiło, a Syriusza nawet nie tknęło...? 1)Może Peter rzucił drętwotę albo zaklęcie rozbrajające? CZy było gdzieś powiedziane, iż Black'a nie tknęło? Nie pamiętam, może został lekko rany. 2) Peter rzucił zaklęcie, które zabija tylko mugoli. Wiem, że to głupie :] Zauważyłaś ciekawą rzecz, może to jakieś niedopatrzenie ze strony Rowling? Nie wiem. -------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
A tak w ogóle to niby Glizdogon był taki
słaby i w ogóle, taki do niczego.....ale przecież zamiana w animaga to
umiejętnośc tylko dla wybranych...nawet Dumbledor(chyba) nie jest
animagiem....a po za tym jak był taki słaby to jakim niby cudem żucił
zaklęcie które rozwaliło pół ulicy??I co to za potężne zaklęcie??chyba go
jeszcze nie poznaliśmy?...?...?...?...
-------------------- ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
No wiesz przeciez w naszym (realnym) swiecie
kazdy glupi moze wystrzelac pol ulicy jesli tylko ma bron... W tym wypadku
bron to rozdzka.
-------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Tylko że na przykład Voldemort mógł użyć
takiego zaklęcia czy coś zeby rozwalić Dumbledora....dlaczego tego nie
zroibł??
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
w przemianie w animaga pomagali mu James i
Syriusz, pol ulicy zniszczyl tylko dzieki czarnej magii - dzeiki
'sztuczkom ktorych nauczyl go Voldemort'. Pamietacie ta rozmowe
miedzy McGonagall a Dumbledor'em w pierwszym rozdziale KF o tym ze
Voldemort ma na swoich uslugach moce ktorych Dumbledor nigdy nie posiadzie
tylko dlatego ze jest zbyt szlachetny? Chyba Glizdogon spomiedzy 'tego
co łatwe a tego co dobre' wybral to pierwsze.
-------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Konrad89 |
![]()
|
Ale dalej pozostaje pytanie dlaczego
FVoldemort nie użył tych mocy przeciwko Dumbledorowi??Niby się go bał a
przecież zaklęciem które niszczy pół ulicy móglby zabić Dumbledora....
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oczywiscie ze nie mogl dlatego ze Dumbledore
jest jednym z najwiekszych czarodziejow wszechczasow. Rownie dobrze mozna
powiedziec ze Glizdogon moglby uzyc tego samego zaklecia zeby zabic
Voldemorta co wtedy gdy rozwalil pol ulicy - to poprostu absurdalne
![]() -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie może, bo jego moc jest
najprawdopodobniej równa lub mniejsza niż Dumbla. Z resztą - Crouch Jr
mówił, że cała klasa mogłaby grzmotnać go Avadą, a on dostałby conajwyzej
krwotoku z nosa.
-------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
No wiesz watpie by Voldemort nie przeszkolil
tak swoich smierciozercow ze ktorys z nich nie potrafilby zucic Avady...
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rzucić co innego, a rzucić z jako taką
mocą obalającą to co innego :]
bo i granat i Little Boy - oba wybuchły i narobiły szkody. Ten pierwszy urwał nogę, ten drugi rozpieprzył Hiroszimę. [pojęła analogię?] -------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
Oczywiscie pojełam. Teraz ty pojmij ze w
figurze "rzucic" kryje sie rowniez podtekst
"skutecznie".
Ten post był edytowany przez Pottermenka: 28.11.2004 02:35 -------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a nawet jeśli Peter potrafił rzucić
zaklęcie, które rozwaliło pół ulicy, a jak wiemy był raczej słabym
czarodzejem, to dlaczego taki Dumbledor nie poszedł do Voldemort i nie
rozwalił go razem ze Śmierciożercami i ich siedzibą? tak z nienacka.
przecież jest mistrzem. najlepszym czarodziejem.
a od czego zależy 'siła i moc' rzucanych zaklęć? Harry rzucając AK na Bellatriks nic jej nie zrobił. dlaczego? przecież miał w sobie chyba wystarczają dużo nienawiści... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Moon daughter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 07.07.2004 Skąd: Moon Lake ![]() |
Według mnie on tak mial w sobie wiele
nienawiści...ale on nie jest zły. Mogł nienawidzić ale w głebi siebi ejest
dobry i moze tak na prawde nie chciał jej skrzywdzic...
|
Konrad89 |
![]()
|
Zacznijmy od tego że Harry nie żucił na
Bellatriks AK tylko Crucio....
a co do tego dlaczego PRAWIE nic jej nie zrobił to dlatego że użyła wystarczająco szybko przeciwzaklęcia a po za tym jak sama powiedziała: QUOTE -Jeszcze nigdy przedtem nie uzyłeś
Zaklęcia Niewybaczalnego, tak? - zawołała, porzucając szczebiocący ton. -
Musisz chcieć go użyć, Potter! Musisz naprawdę chcieć zadać ból...
cieszyć się z tego... słuszny gniew nie sprawi mi bólu na długo... zaraz ci
pokażę, jak to się robi, dobrze? Udzielę ci
lekcji... Harry zadał jej ból przez co wrzasneła a nawet zwalił ją z nóg.... -------------------- ![]() |
vigga |
![]()
|
QUOTE Według mnie on tak mial w sobie wiele
dobry i moze tak na prawde nie chciał jej
skrzywdzic... wątpie, kiedy walczył z Bellatriks to było to juz po 'śmierci' Syriusza. w tym momecie Harry chyba raczej chciał jej 'cos' zrobić. i miał w sobie wystarczająco dużo nienawiści. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(vigga @ 01.12.2004
17:39) QUOTE Według mnie on tak mial w sobie wiele
dobry i moze tak na prawde nie chciał jej
skrzywdzic... wątpie, kiedy walczył z Bellatriks to było to juz po 'śmierci' Syriusza. w tym momecie Harry chyba raczej chciał jej 'cos' zrobić. i miał w sobie wystarczająco dużo nienawiści. Ja sądze że nie o nienawiść tu chodzi, ale o radość z tego bólu.. QUOTE
Musisz naprawdę chcieć zadać ból... cieszyć się z tego...
Cieszyć się z tego. Czy gdyby tobie ktoś zabił rodzinę lub kogoś bliskiego czy byłoby w tobie tyle nienawiści by cieszyć się bólem innej istoty? Czy mógłbyś/aś patrzeć i radować się widząc gdy ktoś cierpi? Zemsta a kompletne pomylenie ![]() ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Pottermenka |
![]()
|
Myślę że Crucio Harry'ego nie zadzialalo
tak jak powinno poniewaz (jak sama Bella powiedziala) Harry chcial zadac jej
sluszny bol. Gdyby zrobil to ot tak sobie bo mu sie chce to raczej zabolalo
by ja bardziej ...
-------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No i nie zapominajmy, że do
rzucenia Crucio trzeba dużej mocy magicznej.
Oprucz tego to ja wątpie żeby Potter dobrze rzucił sobie zaklęcie Crucio na Belle gdyby tylko pomyślał : O pomęcze trochę zaklęciem Crucio tą głupią Bellę ![]() Nie mógłby sobie rzucić ot tak sobie, gdyż nie jest śmierciożercą. Nienawiść + moc = słabe Crucio, ale Crucio. Jednak sens słów Pottermenki był dobry, a ja nie mogłam się oprzeć by tego nie sprostować ![]() Prawda? ![]() Ps. QUOTE co do tego dlaczego PRAWIE nic jej
nie zrobił to dlatego że użyła wystarczająco szybko przeciwzaklęcia
Ale na Crucio nie ma przeciw zaklęcia!!!!! ![]() QUOTE dlaczego taki Dumbledor nie
poszedł do Voldemort i nie rozwalił go razem ze Śmierciożercami i ich
siedzibą? tak z nienacka. przecież jest mistrzem. najlepszym czarodziejem.
Gdyby wszystko było takie proste to nie byłoby książki o Harrym Potterze ![]() Pamiętajmy, że Voldemort mówił że podjął wiele metod, by pozostać nieśmiertelnym. Ale to nie jest najważniejszy powód. A co z przepowiednią? QUOTE OTO NADCHODZI TEN, KTÓRY MA MOC
POKONANIA CZARNEGO PANA... ZRODZONY Z TYCH, KTÓRZY TRZYKROTNIE MU SIĘ
OPARLI, A NARODZI SIĘ, GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA...A CHOĆ CZARNY
PAN NAZNACZY GO JAKO RÓWNEGO SOBIE, BĘDZIE ON MIAŁ MOC, JAKIEJ CZARNY PAN
NIE ZNA...I JEDEN Z NICH MUSI ZGINĄĆ Z RĘKI DRUGIEGO, BO ŻADEN NIE MOŻE ŻYĆ,
GDY DRUGI PRZEŻYJE...TEN,KTÓRY MA MOC POKONANIA CZARNEGO PANA, nARODZI SIĘ,
GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA...
Dumbledore wiedział o przepowiedni. Wiedział że nienależy się zbytnio mieszać, gdyż wszystko rozwiąże się samo... Ten post był edytowany przez Nimbuska2000: 02.12.2004 14:36 -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Konrad89 |
![]()
|
Wątpię żeby Dumbledor, jeśli mógłby
rozwalić Voldemorta od tak sobie to narażał by Harry'ego....wolał by
niedopełnić przepowiedni a uchronić Harry'ego...
A co do tego ze Bellatriks użyła przeciwzaklęcia to ejst pewne...zacytuje fragment z książki: QUOTE Jej przeciwzaklęcie ugodziło w głowę
przystojnego czarodzieja, głowa oderwała się i grzmotneła w podłogę ze
dwadzieścia stóp dalej, aż poleciały z niej długie
drzazgi. -------------------- ![]() |
Nimbuska2000 |
![]()
|
Skoro jest na to przeciwzaklęcie to czemu
Moody nie pokazał klasie jak obronić się przed Crucio? Chyba mówił że nie ma
na to przeciwzaklęcia...
-------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
Pottermenka |
![]()
|
O ile dobrze pamietam to Moody mowil ze na
Zaklęci Niewybaczalne nie ma przeciwzaklec...
-------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
Mi się zdaje, że to
"przeciwzaklęcie" to było po prostu zranienie Pottera, by cofnął
zaklęcie. Innymi słowy tryskanie iskrami we wszystkich kierunkach. A może
Potter cofnął zaklęcie?
-------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
Pottermenka |
![]()
|
Sorki ale nie zabardzo skapowalam o co ci
chodzi ...
![]() -------------------- |
vigga |
![]()
|
QUOTE(Konrad89 @ 02.12.2004
17:15) Wątpię żeby
Dumbledor, jeśli mógłby rozwalić Voldemorta od tak sobie to narażał by
Harry'ego....wolał by niedopełnić przepowiedni a uchronić
Harry'ego... A co do tego ze Bellatriks użyła przeciwzaklęcia to ejst pewne...zacytuje fragment z książki: QUOTE Jej przeciwzaklęcie ugodziło w głowę
przystojnego czarodzieja, głowa oderwała się i grzmotneła w podłogę ze
dwadzieścia stóp dalej, aż poleciały z niej długie
drzazgi. łan --> on nie mógłby zrobić inaczej niż jest w przepowiedni. nie można sie przeciwstawić 'sile wyższej'. a jeżeli cos jest przepowiedziane to znaczy, że jest już gdzieś napisane i nie można tego zmienić. tu --> ale Moody na pewno mówił, że nie ma przeciwzaklęć. chyba, że on mówił tylko o Avadzie. ale ten cytat to może mówi o jakimś innym zaklęciu. a nie o Crucio... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 00:20 |