Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi wlasnie podoba sie teoria Nes'a -
moze to byc mozliwe - Voldemort sam powiedział ze bardzo liczyl na ktoregos
chociaz ze swoich smiercozercow - mial wiec powody by myslec (no powiedzmy -
mial nadzieje) ze Snape wyswiadczy mu pewna przysluge ...
-------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A może Snape użył eliksiru Wielosokowego?
Zmienił się w jakiegoś śmierciożerce komu Voldzio ufa? W końcu opanował
legimencję więc Voldemort by się nie zorientował...
Ale gdyby tak było w kogo mógłby się zmienić? -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
No chyba w kogos komu Voldemort po czesci
ufa (chociaz czy on wogole ufa??). Zawsze myslalam ze Snape to zdrajca
![]() -------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No wiesz na to nie wpadałam
![]() Zaraz a może Macnair? Ten kat? -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Pottermenka |
![]()
|
![]() -------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
Ale oprucz Bartego nikt nie
poświęcił się za bardzo dla niego...No chyba że Pettigrew ale to w żadnym
wypadku nie mógłby by być Snape. Ale wydaje mi się, że nawet jakiś niezbyt
inteligentny śmierciożerca, by się nadawał. Sądze, że WSZYSCY śmierciożercy
wiedzą o jego planach więc nie musi być to jakiś oddany.
Może Crabbe albo Goyle? Niezbyt inteligentni, a pomocni ![]() Ale jedno mnie zastanawia. Dlaczego Draco Malfoy tak lubi Snape'a? Cytuje tekst: QUOTE II tom, strona 281 - Panie profesorze - powiedział głośno Malfoy.-Panie profesorze, dlaczego pan nie kandyduje na stanowisko dyrektora? - No, no, Malfoy - odrzekł Snape, ale nie mógł powstrzymać bladego uśmiechu. -Profesor Dumbledore został jedynie zawieszony przez radę nadzorczą. Mam nadzieję, że wkrótce do nas wróci. - Taaak, napewno -powiedział Malfoy, chichocąc. -Ale gdyby pan kandydował, to według mnie mógłby pan liczyć na głos mojego ojca. Powiem ojcu, że pan jest najlepszym nauczycielem, panie profesorze... Ja rozumiem, że Malfoy lubi Snape'a bo ich faworyzuje, ale żeby tak mówić? Czy Draco żeczywiście mówił ojcu coś o Snapie? Czy ojciec kazałby Draconowi Snape'a teraz śledzić skoro Czarny Pan wrócił? Bo sądze że Lucjusz wiedział o tym że Severus to zdrajca... Ten post był edytowany przez Nimbuska2000: 08.12.2004 18:42 -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
Pottermenka |
![]()
|
To proste - Draco chcial sie podlizac, co
jak najbardziej do niego pasuje i co ma w zwyczaju robic. Lucjusz stara sie
zjednywac sobie jak najwieksza liczba ludzi w miare wplywowych - Zdarzenie w
sklepie czarnomagicznym mowi samo za siebie (Lucjusz mowil do syna zeby byl
mily dla Harry'ego z powodu jego slawy).
Rozina Malfoy'ow wciaz mataczy podlizuje sie i przekopoje by zyskac poparcie - nie sadze zeby byli lojalni wobec kogokolwiek. -------------------- |
Nimbuska2000 |
![]()
|
No niewiem, ale wydaje mi się, że kiedyś
Lucjusz może to wykorzystać...
Sama już niewiem, szkoda, że nie można spytać Jo ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
Pottermenka |
![]()
|
Nawet gdy mozna byloby to i tak by nie
odpowiedziala...
-------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
Wątpię zeby Jo coś nam zdaradziłą a co do
Snape'a to bardzo ciekawe bo przecież można wykorzystać tutaj teorię
o wampirach....mógł się w nietoperka zamienić i szpiegować
Voldemorta....
Snape nie jest wampirem Tak ale dawno temu wysunięta została teoria że Snape może być wampirem bądź półwampirem...i ja byłbym skołonny uwierzyć w to...nawet niektóre fragmenty wskazują na to ale to może przypadek...na przykład jak Quirrel mówi że "Dobrze jest mieć takiego Snape'a nietoperza..." Ten post był edytowany przez kubik: 10.12.2004 19:30 -------------------- ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
Ale to była przenośnia
![]() Ten post był edytowany przez Pottermenka: 10.12.2004 21:44 -------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
To dużo jest takich przenośni ...ale mogę
się oczywiście mylić czemu nie...Rowling moze nie zamierza zmieszać
Snape'a z wampirami ale mi się wydaje ze jednak...w każdym razie każdy
ma sowje zdanie i mogę si mylić...to sie okaże jak wyjdzie książka...a
będzie to prawdopodobnie w styczniu!!!(Anglia)....
-------------------- ![]() |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
wiesz co, konrad, im dłużej czytam te twoje
'wypowiedz' tym szybciej dochodzę do wniosku, że to właśnie ty
czegoś chyba nierozumiesz. a i przepraszam, że znowu schodzę z tematu, ale
mnie aż cholera bierze, kiedy mam doczynienia z takimi ludźmi.
QUOTE www.zakonfeniksa.za.pl zobacz
sobie...przeczytaj dokłądnie ostatni
post.... taaaa a ty oczywiście w to
wierzysz... no to gratuluje... :/no to jedziemy od początku: QUOTE vigga czy ty jesteś jakaś ograniczona
czy masz 5 lat?? nie jestem ani ograniczona i nie mam pięciu lat. i jakim prawem mówisz, że tak jest, jeżeli nawet mnie nie znasz. QUOTE Jeśli ejstes taka genialna to trzeba
było znznaczyć że mówisz o ludziach biorących udział w dyskusji bo ja
mówiłęm o wszystkich
forumowiczach.... wiem, że jestem
genialna xPQUOTE Ok
nie znasz na pamięć wszystkich tomów Harry'ego ale jeśli jesteś taka
ważna ze nie musisz czytać poprzednich postów to mogła byś zacząć bo było
jasno napisane że mówimy o wydarzeniach w ministerstwie magii i jakoś
większosć osób zauważyła ze Harry żucił w Bell zaklęcie Crucio.....tutaj nie
chodzi o znajomość książki na pamięć tylko o choćby powierzchowne poznanie
textu.... tak się składa, że czytam ten temat, od prawie samego początku, a to, że akurat ty piszesz posty niedokładnie, nielogicznie i troszkę niespójnie to już nie moja wina QUOTE No to masz się czym chwalić bo 4 razy
to ja przeczytałęm 5 tom.... Jeśli już weszlismy na temat ile rayz przeczytaliśmy HP to wsytskie tomy przeczytałem 4 razy a sam drugi tom przcezytałem 12 razy więc nie masz porównanie.... czujesz się przez to lepszy? QUOTE Książki również znam prawktycznie na
pamieć, więc wystarczy mi tylko książka w rękę i moge odnaleźć w chwilke wyznaczony fragment... i przez to też? QUOTE dlatego tak operuje
fragmentami.... nie ty jeden.QUOTE Co do tego że ja wyszedłem na 5-latka
to raczej nie zdaje mi sie....i nie gubie się niestety w tym co mówie
chociaż wiem że byś tego chciała.... no comment QUOTE Ależ żucał
zaklęcia...hmm...niepamiętam jak się nazywało to zaklęcie które sprawiało że
Voldi mógł przechodizć obok domu Potterów i by ich niezauważył a Peter był
ich powiernikiem...w każdym razie to Dumbledor żucił to zaklęcie...a
chciałbym zebyśmy my doszli sami do tego czy Nevilla również tak samo
ochraniano.... a widzisz, przed chwilką sam wytykałeś komuś nie znajomość Harry'ego. może nie wytykałeś, ale podnieciłeś się tym, że przeczytałeś aż 12 razy 2 część! tylko oh i ah. a tutaj sam nie potrafiłeś podać najważniejszego zaklęcia. he? mogłabym tak jeszcze długo. ale nie chce mi się. i właśnie oglądam fajny film, a ty mnie od niego oderwałeś. nieładnie... :| -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Konrad89 |
![]()
|
Kontra na mnie...heh spox...Vigga, chyba
się powtarzasz ale co tam...
Mnie też cholera bierze jak rozmawiam z takimi pustymi ludźmi do których nic nie dociera jak ty....jeśli nie zauważyłaś to już mi to wytknełaś...jeśli nie zauważyłaś to już nic nie pisałem ale ty chyba będziesz truć i truć puki nie przyznam racji ż enie ejstem idealny za to ty jesteś...OK nie doczekasz sie..... A co do tego ze skiążka ma wyjśc w styczniu to czemu nie?? Rozmawiałaś z Rowling?? Bardzo ciekawe....to ze wto wierze to chyba moja sprawa a że ty w to niewierzysz to mnie nie obchodzi... Aco do zmasowanego ataku na mnie to niebardzo chce mis ie to czytać...przyszedłem tutaj po to żeby poczytać ciekaostki o Harrym i podyskutowac o książce, a nie po to żeby urzerać się z kimś kto ma kompleksy i chce się dowartościować ukazują że potrafi znaleźc cudze błedy albo że potrafi powiedzieć że ktoś jest inny bo ma inne zdanie od ciebie...wiesz to jest trochę nie na miejscu.....wejdź sobie na jakieś forum gdzie można powyzywać się nawzajem a później wróć to może będzie dało się z toba normalnie rozmawiać..i mogłabyś zwracać uwagę an to że każdy ma prawo mieć właśne zdanie i nie powinnaś krytykowac go... A co do prawie wszystkich fragmentów które zacytowałaś to było dawno i już dawno to wszystko wyjaśniłem...ale że nie możesz sie z tym pogodzić to tój problem.... Jeszcze pytanie na koniec: kto jest w grupie przeciwko mnie?? Może załóżcie sobie kółko...na przykład. "Niszczyciele Konrada89" albo "Nienawidzący Konrada89" albo jeśli przywódcą będzie Vigga to moze być też "Jak się dowartosciować pokazując Konradowi89 jego błedy" ....wasza sprawa.... Jeśli masz jakieś problemy jesczze to mów szybko bo nie chce żeby ktoś uznał że spamuje.... -------------------- ![]() |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
no Pottermenka jeszcze nie, ale zapraszam
na gygy =P
QUOTE A
co do tego ze skiążka ma wyjśc w styczniu to czemu nie?? Rozmawiałaś z
Rowling?? Bardzo ciekawe....to ze wto wierze to chyba moja sprawa a że ty w
to niewierzysz to mnie nie
obchodzi... nie nie rozmawiałam z Jo, dziwne, nie? ale jeżeli ona sama nie powiedziała nam jeszcze, kiedy zostanie wydana jej własna książka i na jej własnej stronie również nic o tym nie ma, to chyba znaczy, że niemożliwym jest, aby już za miesiąc ta książka miała trafić do sklepów. i tyle. i troszkę głupio, że jakaś tam stronka ma takie informacje, a największe strony internetowe o Harrym jeszcze o tym nie wiedzą. dlatego nie wierzę. więcej się nie czepiam, bo Kubik się wścieka. koniec. i kropka. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
vigga |
![]()
|
no to bardzo dobrze
![]() a żeby nie było, napisze coś a propo poprzedniej teorii, jakoby Snape był WAMPPIREM [?!] to jest niemożliwe. Snape nie jest wampirem... jejuś, bez przesady. tak jak to powiedziała Pottermenka, to była PRZENOŚNIA. inaczej METAFORA. czyli zwrot, którego nie powinno się rozumieć dosłownie. takie tylko, porównanie, że Severus jest jak nietoperz, a nie, że jestnietoperzem. a tak betawu nietoperz niekoniecznie musi byc wampirem od razu... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Pottermenka |
![]()
|
Pozatym o wampirach to pisza w magicznych
zwirzetak (czym Snape chba nie jest?? ; / )
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
walić to, gdzie o nich piszą - wompierze,
a nawet pół-wampiry są cholernie wyczulone na światło. Gdyby Snape był
jednym z nich - padłby w pierwszym tygodniu pracy ;>
-------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
Teoria Konrada pod kasacja ; P
Kto nastepny ?? XD XP -------------------- |
vigga |
![]()
|
QUOTE Teoria Konrada pod kasacja ;
P kas[tr]acja XP *przepraszam, nie mogłam się powstrzymać* -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Konrad89 |
![]()
|
WIem co to jest metafora...ale bravo za
regułkę mam nadzieję że się cieszysz..w każdym razie pół-wampir
niekoniecznie mui być wyczulony na światło, chociaż Snape i tak niesamowicie
zadko wychodzi z zamku....
Możliwe że po prostu misię zdaje i nie bedzie zadnym pół-wampirem ale to jets moje zdani i można jeszcze przytoczyć ze : Kiedy snape miał zastępstwo za lupina w 3 tomie to zadał na zadanie domowe pracę o wilkołakach, a Lupin wracając i dowiadując się o tym zadał pracę o wampirach...czy to zbieg okoliczności?? Albo to że Snape jest tak niesamowicie dobry w oklumencji(a jak wiadomo wampiry mają wielkie możliweości mentlne)... P.S. Załóżcie w koncu ten klub bo znowu zrobicie off topa i znowu Kubik będzie miał robote... Ten post był edytowany przez Konrad89: 11.12.2004 16:05 -------------------- ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
Czyli wedlug twojej teorii Snape to magiczne
zwierze ... ; /
-------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
Czy Hagrida nazwiesz magicznym zwierzęciem?
Bo jeśli tak to według mnie Snape jest kimś takim jak Hagrid, jak by to
Umbridge powiedziała....Mieszańcem...
-------------------- ![]() |
vigga |
![]()
|
ech... *wdech...wydech...wdech...wydech...
tylko spokojnie....*
QUOTE Za
co miałbym być wykasowany z listy urzytkowników??za swoje
zdanie?? ?! co?! Pottermenka napisała jedynie, że twoja teoria, TEORIA! nadazje się do kasacji. nie ty. teoria. a zresztą jest w ogóle coś takiego jak pól-wampir? nie wiedziałam... a czym on się różni od normalnego wampira? i skąd wiesz, że Snape rzadko wychodził z zamku? o tym nie było nigdzie wspomniane. to, że mieszka w lochach i tam ma swoją pracownię nie oznacza, że mało się pokazuje gdzie indziej... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Konrad89 |
![]()
|
A czytałaś gdzieś ze wyszeł z zamku
pochodzić sobie ot tak po dworze albo że poza meczami Quidditcha gdzieś
wychodził??
A jeśli nie zauwazyłaś to niecałe 10 minut przed twoim postem poprawiłem sie i skasowałem zdanie które przytoczyłaś bo zauważyłem swoją pomyłkę.... -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 08:10 |