Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
Galia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Myślę, że Snape raczej wapirem nie jest.
Nawet w połowie, przecież jego odraza do Lupina poczęści wynikała także z
tego iż był wilkołakiem. A co do pracy o wampirach - one były tylko w
programie szkolnym - taki zbieg okoliczności. Po za tym, powinien co jakis
czas mieć napady głodu, albo co, a Jo nie dawała nam co do tego nawet
najmniejszych wskazówek a chyba mozemy na niej polegać co ?
A skąd wiadomo, że np. McGonagall wychodzi często z zamkuy, co? O niej też nie jest nigdzie wspomniane. ![]() A ty się Konrad89, tak nie martw co będzie kubik robił on sobie da radę i bez twojej troski. Jesteś chyba tropchę przeczulony na punkcie swojej osoby. ![]() Pozdrawiam (szczególnie viggę i pottermenkę) Gall EDIT ( nie chce mi się nabijać) : Nie zrozumieliśmy się - choćby Lupin. Wiedziel;iśmy, że coiesiąc był choty i marnie wygladał ? Wiedzieliśmy. A o Snapie ani słówka.Masz jakieś dowody na swoją teorię po za jego rzadkimi wizytami na swiezym powietrzu i upodobamniem do czarnych rzeczy ? Ten post był edytowany przez Galia: 11.12.2004 17:20 -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
A co do Snape'a to książka jest pisana z perspektywy Harry'ego czyli to co on wie to i my wiemy a tego czego on nie wiem to i my niemożemy wiedzieć...a tak w ogóle to Snape mógł stworzyć eliksir dzięki któremu nie miał by głodu przecież jets mistrzem eliksirów....A jego niechęć do Lupina wynikała nie z tego ze był wilkołakiem tylko z tego że był Huncwotem.... P.S. Kolejna osoba do twojego klubu vigga... Nie jestem przeczulony na swoim punkcie... -------------------- ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hej Vigga zakladamy klub ok?? ; / -
Czlowieku opanuj sie !! ; /
Powiedziales wczesniej ze dla ciebie Snape jest takim samym mieszncem jak Hagrid - Tyle ze zauwaz - Wampiry sa magicznymi "zwierzetami", a olbrzymy nie. Ten post był edytowany przez Pottermenka: 11.12.2004 19:47 -------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z perspektywy MM to są - "o
inteligencji zblizonej do ludzkiej"
Ten post był edytowany przez kubik: 11.12.2004 20:15 -------------------- ...
|
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potraktuj to jako drwine
> Nie powinnam drwic z Konrada ale ten typ tak ma ^^' < -------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 06.11.2004 ![]() |
ok a co powiesz na Lupina??Lupin jako
wilkołak napewno jest magicznym stwporzeniem...ale jako ze go nie lubisz to
pewnie nazwiesz go magicznym zwierzakiem
![]() -------------------- ![]() |
Pottermenka |
![]()
|
Buhaha - Nie wiem co ty chcesz mi udowodnic
ale sam musisz przyznac ze nie zmienisz zapisow Jo ktore wyraznie
stwierdzaja ze Wampir JEDNAK JEST magicznym zwierzakiem.
PS. - A co Lupin ma do tego?? Chyba mowimy puki co o Snapie... <<' -------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
Boshe bez przesady...za jakie
grzechy...
Niewiem cz amsz dziury w pamięci czy coś ale mówiliśmy o tym czy Snape jest magicznym zwierzakiem więc porównałem go do Lupina i spytałem się ciebie czy uważasz Lupina za magicznego zwierzaka??Bo jeśli tak to Snape(jeśli jet wampirem) też jest magicznym zwierzakiem.... Sorry za uniesienie.... Ten post był edytowany przez Konrad89: 11.12.2004 20:55 -------------------- ![]() |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
wiesz co, ja sobie przy tobie nerwy
nadwręże... nadal upierasz się przy tym, że Snape jest tym cholernym
wampirem? zauważ, że szydził on z Remusa, że ten jest wilkołakiem.
mieszańcem. nie robiłby tego, jeśli sam byłby wampirem. przecież byłby wtedy
tak samo 'chory'.
i tak samo jak mówią dziewczyny powyżej. Jo nie dała nam żadnych znaków na niebie czy ziemi, abyśmy mogli przypuszczać, że Severus nie jest tylko i wyłącznie człowiekiem. QUOTE A czytałaś gdzieś ze wyszeł z zamku
pochodzić sobie ot tak po dworze albo że poza meczami Quidditcha gdzieś
wychodził?? tak. wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem. chociażby na Balu Bożonarodzeniowym przechadzał się z Karkarowem. Wychodził również na turniejowe zadania. QUOTE A jeśli nie zauwazyłaś to niecałe 10
minut przed twoim postem poprawiłem sie i skasowałem zdanie które
przytoczyłaś bo zauważyłem swoją
pomyłkę.... nie, nie zauważyłam, ponieważ poprawiłeś to, kiedy ja już zaczęłam pisać odpowiedź -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Pottermenka |
![]()
|
Konrad - Chyba zyskasz nowy przydomek -
Wampir... <<'
PS. - Ludzie powiedzcie mi jak to mozliwe zeby upierac sie przy czyms takim, klocic sie z calym swiatem i jeszcze wmawiac komus ze jest glupi ?? -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE chociażby na Balu Bożonarodzeniowym
przechadzał się z Karkarowem to akurat
była noc/wieczór późny, a światło księżycowe wampirom za dużo nie robi ;p -------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
A co tam przechadzka z Karakowem - Jak Vigga
zauwazyla wychodzil mnustwo razy np. w pierwszej czesci, gdy sedziowal na
meczu quidditha itd. ...
-------------------- |
Konrad89 |
![]()
|
Nie jestem pewnien ale to był chyba
pochmurny dzien albo nawet zima była...ale mgoe się mylic sorry kiążki nie
mam...a pozatym to moje zdanie...ale tosą nielicne przypadki jeśli chodzi o
wychodzenie Snape'a....
-------------------- ![]() |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Nic nie wiemy o Snapie. Nie możeż
udowodnić, że JEST wampirem. Poza tym dlaczego szydziłby się z Lupina? A
szydził się z niego równierz że jest wiłkołakiem.
Tom III strona 374 - Bardzo jestem ciekaw jak to przyjmie Dumbledore... Tak był przekonany o twojej nieszkodliwości... No wiesz, Lupin... oswojony wilkołak... Czy gdyby był wampirem czy by się tak zachował? Poza tym skąd wiemy czy częsciej nie wychodził? A może nam powiesz że Harry go śledził? ![]() ![]() A tak... ![]() ![]() Wydaje mi się, że już bardziej prawdopodobne że Snape jest Animagiem. Może zazdrościł James'ie i Syriuszowi ? ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[OT]
jedno pytanie nimbusko czy ten opis Luny jest z OotP tłumaczonej przez Media Rodzine? -------------------- ...
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Kubik, ja odpowiem. Tak, to opis Luny z
tłumaczenia Media Rodziny. A co?
![]() Konrad, dziewczyny mają rację - wyluzuj. Snape nienawidził Lupina tak samo jak Syriusza czy Jamesa - byli Huncwotami, jego największymi wrogami. A ponieważ Remus wydawał się być najinteligentniejszym i najbardziej opanowanym w nich, to znalazł inny powód do naśmiewania się z niego - jego wilkołactwo. (Argh... wredny!) Czy był wampirem? Niee, jakoś ciężko mi w to uwierzyć... nie wykluczam, no ale wątpię. ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Konrad89 |
![]()
|
Co do tego szydzenia to nie
zauważyliście ze zawsze wampiry uważały się za lepsze od ludzi i w ogóle od
innych stworzeń i miały pod sobą inne potwory, tak jak na przykład miały w
swojej władzy wilkołaki....w Harrym pewnie aż tak nie ejst ale w "Van
Helsingu" wampiry żądziły wilkołakami i uiważały się za
najlepsze...wszędzie uważają się za najlepsze ale to ze w "Van
Helsingu" żądziły wręcz wilkołakami, to mnie przekonało....
Nie chce z nikim się kłucić ale staram się rpzedstawić moj stronę widzenia... P.S. Nimbuska2000 napisała że nic nie wiemy o Severusie..włąśnie o to chodzi...Harry o nim nic nie wie więc i my nic nie wiemy...a może Dumbledor nie chciał zeby kto wiedział że ma w szkole pół-wampira bo by uczniowie pouciekali??Nawet Harry by chyba wypeniał kiedy by się dowiedizał że Severus jest pół-wampirem.... Ten post był edytowany przez Konrad89: 12.12.2004 14:33 -------------------- ![]() |
kubik |
![]()
|
[OT]
QUOTE(Kkate) Kubik, ja odpowiem. Tak, to opis Luny
z tłumaczenia Media Rodziny. A co? a to ze mm pozbył sie 250 złotych które bym wydał na siedmiopak... z takim tłumaczeniem??? Weście idźcie [mm] sie... kochac. orginała sobie kupie po angielsku dirty blond - to nie znaczy brudne włosy tylko taki kolor blond! KRETYN! Jednym wyrazem zrobił z Luny jakąs brudaske! -------------------- ...
|
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
KRETYN! Jednym wyrazem zrobił z Luny jakąs brudaske!
He He.. Kubik życie jest dziwne... ![]() QUOTE Co
do tego szydzenia to nie zauważyliście ze zawsze wampiry uważały się za
lepsze od ludzi i w ogóle od innych stworzeń i miały pod sobą inne potwory,
tak jak na przykład miały w swojej władzy wilkołaki....w Harrym pewnie aż
tak nie ejst ale w "Van Helsingu" wampiry żądziły wilkołakami i
uiważały się za najlepsze... Konrad NIKT tu się z ciebie nie szydzi. A przynajmiej nie ja ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Nimbuska2000: 13.12.2004 11:46 -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Pottermenka |
![]()
|
QUOTE(kubik @ 12.12.2004 14:47) [OT] QUOTE(Kkate) Kubik, ja odpowiem. Tak, to opis Luny
z tłumaczenia Media Rodziny. A co? a to ze mm pozbył sie 250 złotych które bym wydał na siedmiopak... z takim tłumaczeniem??? Weście idźcie [mm] sie... kochac. orginała sobie kupie po angielsku dirty blond - to nie znaczy brudne włosy tylko taki kolor blond! KRETYN! Jednym wyrazem zrobił z Luny jakąs brudaske! A to jush zalezy bo jesli w oryginale jest - dirty blond hair to rzeczywiscie jest to kolor , ale jesli jest dirty, blond hair to zmienia sie postac rzeczy i powinno sie przetlumaczyc - brudne, blond wlosy ... Jeden przecinek, a tyle moze zmienic ... ![]() -------------------- |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
To zależy jak kto zrozumie ten opis - są
osoby które domyślą się o co chodzi...
-------------------- ..
![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Kubik, mam! Opis Luny z mojej wersji ZF
na kompie:
QUOTE The
girl beside the window looked up. She had straggly, waist-length, dirty
blonde hair, very pale eyebrows and protuberant eyes that gave her a
permanently surprised look. (...) The girl gave off an aura of distinct dottiness. Perhaps it was the fact that she had stuck her wand behind her left ear for safekeeping, or that she had chosen to wear a necklace of Butterbeer corks, or that she was reading a magazine upside-down. Pogrubione zdanie znaczy: QUOTE Miała rozwichrzone (wg mojego
słownika - a więc nie brzydko rozczochrane, tylko po prostu nieco
niepoukładane), siegające do pasa, ciemnoblond (czy coś w tym stylu,
no w każdym razie wynika że to ten kolor!) włosy, bardzo jasne brwi
i wypukłe/wytrzeszczone/no, jakieś takie... oczy, które nadawały jej
cały czas zdziwione spojrzenie. Łeeh... tłumaczenie nie musi być aż tak wierne, ale tu chyba Polkowski nieco przesadził! Mnie od początku zraziły właśnie te "brudne, poczochrane włosy"!!!! Noo, to w takim razie moja sympatia do Luny rośnie... ale i tak nie zmienię poglądów, że Luna może być dla Harry'ego tylko przyjaciółką ![]() Tłumacz oszukał nas! Oszukał! Wszyscy myśleli, że Luna to... ekhm.. brudaska ![]() ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a wracając do tego nieszczęsnego wampira,
to chciałam tylko powiedzieć, że jeśli Severus rzeczywiście nim był, to
nieważne jak często wcyhodziłby na dwór. mógłby to zrobić nawet tylko i
wyłącznie raz. to by wystarczyło. zabiłoby go. więc Konradzie uwierz, to
naprawdę nie jest takie trudne, uwierz, że on nie może być wampirem...
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
kubik |
![]()
|
A jakie swiatło, moze zabić wampira?
Bezpośrednie słoneczne, czy np. w zachmurzony dzień moze sobie spokojnie
wyjśc?
QUOTE(JK Rowling World Book Day Chat
- 4/4/2004) Megan:
Is there a link between Snape and vampires? JK Rowling replies -> Erm... I don't think so. Nie bierz tego do siebie Konrad bardzo dobrze broniłes swojej teorii ![]() -------------------- ...
|
Hermione |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 12.12.2004 Skąd: London ![]() |
jedyne podobieństwo jakie znalazłam
pomiedzy wampirem i Snape'm to chyba tylko wygląd
![]() A no i oboje lubia ciemnosc ![]() Ten post był edytowany przez Hermione: 14.12.2004 15:37 -------------------- I wtedy wydało mu się, ze poprzez mgłę, w której pogrążał się jak w lodowatych odmętach śmerci, ujrzał srebrzyste światło, rozjarzające się coraz mocniej i mocniej ... i poczuł, że pada na twarz w trawę...Zbyt słaby, by się poruszyć, śmiertelnie zmęczony i rozdygotany, otworzył oczy. Trawa wokół niego tonęła w oślepiającym blasku. Jęk w uszach urwał się nagle,lodowate zimno przemijało...
Coś odciągnęło dementorów..coś krążyło wokół niego, Syriusza i Hermiony...świszczące oddechy cichły. Oddalały się...Napłynęła fala ciepła... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 15:08 |