WERONA
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
WERONA
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
I znowu, cholipcia, piszę wiersze (po
baaardzo krótkiej przerwie). I znowu, cholipcia, na wyświechtane
tematy.
To wisiało nad miastem. Śmierć o białych dłoniach sztywno dzierżyła kosę a na niebie pocałunek wydymał się księżycem. Julia miała złote włosy. Koniec stąpał cicho, naiwnie starając się nie zbudzić świtu. Chłopak był młody i giętki jak brzoza i silne korzenie w słabym zapuścił życiu Trudno go było oderwać, dyszał jeszcze chwilę, a potem zgasł przytłoczony ręką śmierci. Julia tylko westchnęła. Ten post był edytowany przez Sihaja: 24.03.2004 17:44 -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Wczoraqj juz czytalam ten wiersz. Było
pozno wiec nie mialam juz sily komentowac
![]() Zero uczuć, dlaczego? Sihaja zawsze pisałaś takie piękne wiersze, a ten? Powiemy sobie , ze to tylko wypadek przy pracy i szybko o tym zapomnimy. Dobrze? ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Pierwsze, co mnie tknęło, to to, że pomysł
nie jest zbyt oryginalny...wiem, że wiersz jest zupełnie inny, ale, właśnie,
ten wyświechtany temat..=(
|
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Hmm. Wydaje się być bez głębi. A może
raczej właśnie bez uczuć... Słowa ładne, z pozoru wszystko piękne, ale...
-------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ach Sih, taka proza miejscami na siłę
podzielona na wersy =) Za bardzo to dla mnie poukładane, jak na poezję, nie
pasuje mi do tego, co pisałaś wcześniej, mistrzuniu =)
Ale do słów, połączeń, metafor, chylę czoło. Początek mi się bardziej podobał niż koniec (co też jest nienormalne, jak na poezję Sih). A tak BTW. co to jest "Jutylko"? I jeszcze... ten trochę oklepany temat. Widzisz, tyle "wad" wytykam, choć tak naprawdę mi się podoba i mam świadomość, że w życiu nie udałoby mi się czegoś podobnego napisać. Pisz dużo, błagam. =* -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Miało być "Julia tylko"
^^
Ef, wiem, że wierszyk taki sobie... Jakoś ostatnio nie mam weny i tylko o: takie gnieciuchy wychodzą.... A raczej wenę mam, tylko... nie mogę przekazać tego co chcę =) -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie gadajcie...
naprawde Wam sie nie podoba? to jestem zdziwiona, bo mi sie bardzo podoba uważam, ze masz wiele odwagi, uzywając nietypowych słów i zwrotów, które ladnie graja z calością... widze, ze eksperymentujesz... kiedys pisalas inne wiersze ja jestem z Ciebie dumna, ze potrafisz odejsc od swojego wypracowanego stylu i zajac sie czyms innym... próbujesz i niezle Ci to wychodzi... mimo to, próbuj dalej ^^' -------------------- |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Mi również się podoba...
Przepiekne zwroty,metafory... Naparwdę ładna historia o smutnej miłości... Urzekło mnie. -------------------- wybawca much.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:20 |