I nic
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
I nic
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, czy to jest dobre, czy nie. To
moja forma wypłakania się w ramię, wypowiedzenia czegoś, co dla mnie nie
pojęte. Nie jest o mnie - dlatego może trochę... nie wiem. Ale pisany, żeby
się wykrzyczeć.
Jeden krok w przód - i nic szaleństwo z rozdartą koszulą żółty świstek wciśnięty w rękę i nic. I może byłby strach, gdyby w pustych nocach nie było smutku. Nie było łez. Jeden krok w przód. I nic. I z worka doświadczeń przez dziurkę rozsypane obrazy w wyścigu marzeń. I nawet płacz bezsilny, utopiony jest zaduszony miękką, szpitalną poduszką. Jak mówić, gdy nie ma już słów, jak być, gdy w zawieszeniu pomiędzy stanem a umysłem, zgubiło się drogę? I nie można wierzyć swoim myślom zakłamanym, swoim losom rozsypanym i wspomnieniom, które nigdy nie nadeszły... -------------------- |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
hm, w sumie jakso jestem rozposzona i nie
zdolalam sie doglebnie wczytac..
ale ogolnie podoba mi sie.. szczegolnie to: Jak mówić, gdy nie ma już słów, jak być, gdy w zawieszeniu pomiędzy stanem a umysłem, zgubiło się drogę? to jest.. naprawde trafione i sorki ze tak zaingeruje, ale tak gdybym ja to pisala, to po prost nie moglabym sie powstrzymac zeby na koncu nie napisac Bo to nic. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Ech..te Twoje metafory.
Uwielbiam je ![]() Wiersz...delikatny. Miał w sobie cos czego szukam w wierszach. Nie zawiodłam sie ![]() I miała takie założenie gdy klikałam na ten temat ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ten szpital i szaleństwo pachną mi
"Mistrzem i Małgorzatą". Z sympatią mój nos krytyka przyjmuje taki
aromat.
I nie mogę się zgodzić, że to wiersz delikatny. Nie, on jest dla mnie bardzo mocny. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie podoba mi się...
odepchnąl mnie utopiony płacz a potem mowa bez słow... fajne poczatki wersów od 'I...' daje to taka specyficzną konsekwencje i dobitne przypomnienie schematu spodziewałam się czegoś wiecej, ale ciesze sie, ze piszesz -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Sih, Twoje wiersze... *_*
Wiesz, ja nawet nie wiem, jak komentować coś, do czego nie ma się żadnych uwag, co po prostu bezgranicznie się mi podoba... Ech, co bym nie napisała, to i tak się sprowadzi do tego: "super, pisz dalej". Więc, żeby Ci oszczędzić tych nudnych wywodów, powiem po prostu, że chcę tego więcej. Jak nie nasycone dziecko. O. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
"Jak mówić gdy nie ma już
słów" - właśnie
Podoba mi się. Ciekawy. Skłonny byłbym 5 postawić (gdyby takie wiersze na polaku przerabiać to nie jakieś starocie dają). -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Świetny wiersz.
Uwielbiam twoją poezję Sih ![]() I ja też zgadzam się, że to wiersz mocny. -------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Ja poprostu bardzo lubię Twoje wiersze. Ten
także mi się podoba. Nie wiem co jeszcze mogę dodać, po prostu brak mi słów.
Życzę weny. -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:13 |