3 Wiersze, o moim mieście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
3 Wiersze, o moim mieście
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
3 wiersze o omoim mieście które pisałam na
j. polski i za które dostałam 6 (chociaż nie wiem za co
![]() „Winna Góra” Spójrz jak tu miło. Spójrz jak tu pięknie. Wśród brzóz, kasztanów zniknie cierpienie. O! Jak przytulnie. O! Jak serdecznie. To Winna Góra. Gdy będziesz cicho, może usłyszysz płacze i szepty a także radość tych co walczyli o kraj, o Polskę - naszych rodaków. O! Jak przytulnie. O! Jak serdecznie. To Winna Góra. „Ulica Serbańska” Mała uliczka w centrum miasta. zupełnie jak zagubione dziecko. Bezradna. Kilka kamienic i kwiatki wokoło. Taka mała, taka cicha. Nic nie znacząca (?). Nic nie zrobiła, lecz słońcu się przypodobała. Świeci nad nią ze zdwojoną siłą. i ludzie jacyś bardziej radośni. Choć zabiegani przystają, żeby uśmiechnąć się. Ulica Serbańska a Radosną być powinna. Bo taka ciepła i wesoła. Zupełnie jakby smutek nie istniał. Taka mała, taka cicha. Nic nie znacząca (?). „Kraniec świata” W Przemyślu- mieście bajkowym czas jakby w miejscu stanął. Tu życie w kolorze różowym nad zaczarowaną polaną ludzie prowadza. Każdy człowiek jak pszczoła pracowity dobry jest i radosny. San płynie czysty i wyśmienity oblewając lipy i sosny Przemyśl- jak na końcu świata miasto każdemu przyjazne. W każdym człowieku zobaczysz brata I uśmiechy jak słońce jasne. Popatrz jak pięknie jest u nas. Rozejrzyj się wokół siebie. Przyjedź szybko do nas. Poczujesz się jak w NIEBIE! -------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
niezbyt przypadły mi do gustu. zawsze byłam
przeciwna publikowaniu wierszy pisanych na polski, gdzie z góry ktoś
zarzucił Ci temat i wcale niekoniecznie miałaś ochotę go rozwinąć. dlatego
nie widać tu żadnych emocji itp.
moim zdaniem- poprawnie, jak mawia Mellisa ;] -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Hmm zazwyczaj mnie rażą wiersze zbyt
pesymistyczne, ale okazuje się, że nadmiar sympatyczności też może dawać po
spojówkach.
Takie wiersze rzeczywiście na polski. Powiedz mi czy tak naprawdę sądzisz o swoim mieście? |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
nie podoba mi sie... wszędzie tylko roi się od słów radości tu radośnie, a tam jeszcze radośniej niż tam słodkie na siłę... uzyskujesz odwrotny efekt... wiadomo, ze wszystko w nadmiarze jest szkodliwe po drugie, bardzo pocięłaś formę po jednym słowie w wersie to troszeczke za mało, szczegolnie jesli chodzi o 'opisowe' tematy a poza tym przyłączam się do Potti u góry ![]() -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
szczerze powiedziawszy to też nie wiem za
co tą 6kę dostałaś. no cóż, mam szczęście, że moja polonistka jest
wymagająca. no i ja ostatnio jestem zauroczony w tekstach hip hopowych i
recytowaniu ich. zresztą za dużo od ludzi wymagam. O.S.T.R. tzrymam się z
Tobą. Eldo, Paktofonika, NTK- z Wami też. Fisz i Łona- z Wami szczególnie.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:11 |