Łatwo Być Dobrym
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Łatwo Być Dobrym
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Trudno mi ostatnio przychodzi właściwe
ujęcie w słowa. Temat mam, wszystko mam, ale... no nie wiem... Sami
oceńcie.
Jak łatwo nam jest być dobrym siedząc w głębokim pluszu fotela spijając szepty liter z wilgotnych kartek wznosząc przerażone oczy do Boga, że jak tak można i to nie możliwe, że ból był, ale wielki, że każda kropla krwi musi spłynąć chwałą. Jakże mało mówią nam o strachu zwierzęcia prowadzonego na rzeź mdlących odruchów rezygnacji z kieszonkowego człoweczeństwa. Miło nam oceniać ludzi, których się nie rozumie macać ranę przekłutą, niewłasną, mówiąc, że źle się zrasta. Jakże łatwo nam być dobrym! -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
No cóż, forma rzeczywiście coś z lekka
utyka, ja radzę pisać pod wpływem silnych emocji, ekspresjonizm przy takich
tematach jest bardzo wskazany.
Sam temat... Sih, to to, co mi chodzi po głowie, a dzisiaj nawet biega. Mądra kobietka z ciebie. Dobrym jest nam łatwo być, natomiast gorzej z byciem Dobrym |
eNoPe |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nom... potrzeba ekspresjii... zeby sie to z
szybkim biciem serca czytalo
![]() -------------------- ;] wiadomo 24
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Temat wspaniały...chociaz gdzieniegdzie do
konca nie rozumialam o co chodzi.
Druga i trzecia zwrotka- bardzo mi sie podobaly. Co do teego temtu. To prawda latwo jest byc dobrym, gdy nikt nie ocenia tej dobroci ![]() Pozdrawiam :* -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Morniś, ty mi spróbujesz nic nie napisać,
to ja Cię.... No. Wiesz.
To zwierze to przenośnia - przerażony człowiek =) I dziękuję wszystkim za opinie :* I za zrozumienie =* -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Brak mi słów. Po prostu -- przeczytałam i
odjęło mi mowę.
Ten wiersz jest czymś, do czego zawsze dążyłam. Tak -- właśnie tak zawsze chciałam pisać. Chciałam umieć pisać. Lubię go, bo jest w stu procentach taki, jaki być powinien. I wcale forma nie kuleje. O nie -- ja tu widzę wszystko zamierzone. Przymyślane każde słowo. Dziękuję Ci za ten wiersz. =* -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:38 |