Bądź
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bądź
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Bądź
Jak od wschodu do zmroku, Jak od myśli do kroku, Jak od jawy do snu pod powieką, Jak od burzy do tęczy daleko, Tak ode mnie do ciebie, Tak do duszy mej w niebie... Bądź dla mnie chłodem w upale, Bądź trawą pragnącą wody stale, Bądź, proszę, bądź bukietem bzu, Bądź oprócz tego że tam, to czasem tu... Bądź - proszę, jak nikt nie prosił ciebie, Bądź jeszcze kiedyś tu, w naszym niebie... Tyle gwiazd nieodkrytych nas dzieli, Tak dużo czerni, tak niewiele bieli... Milion dróg na przeciche pustynie, Niespokojne uczucie, że życie nas minie... Bądź jednak, mimo ciężkiego mego spojrzenia, Bądź - choć to odległość nie do przeskoczenia... Bądź, bo ja będę pomimo i dla ciebie Bądź, choćby dla mnie... spotkajmy się w niebie... koment.: monotonia moze co do tematu ;-) ale docencie, ze jakies postepy co do formy... (-; -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nua, ja to Cię zawsze wyczaję
XD
Wierszyk - podoba mi się... Ach te anafory! (nie śmiej się, dziś polski pisałam...) I bardzo podobają mi się rymy, są delikatne i nie rażące w uszka. Ogólnie jestem na tak. Jakbym miała teraz iść komuś coś takiego powiedzieć, wzięłabym Twój wierszyk, bo oddaje to wszystko w sposób delikatny i odpowiedni. Gratulacje. Więcej takich potrzeba (i mniejsze przerwy ^^) Vampi, wpadaj częściej, bo człowiek potrzebuje delikatności Twoich wierszy. Są piękne. -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
weszłam bez przekonania...
spojrzałam jak długi jest wiersz ciągle bez przekonania... ale już pierwsza strofa mnie uwiodła mimo tego, ze stosujesz, uwielbiane przez Morne, anafory, wiersz nie jest nudny. Potrafisz zaciekawić. Inteligentnie zaciekawić^^ I rymy... no poprostu cudeńka... Vampi, powoli zaczynałam w Ciebie watpić pisałas jednostajnie ale teraz chyle czola... na prawde gratuluje i czekam na wiecej -------------------- |
Mara |
![]()
|
||||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
najbardziej urzekly mnie dwa wersy, a
mianowicie:
tak naprawde to ten wiersz podobal mi sie bardzo...bardzo.. rymy tak podziwiam za te rymy ![]() I życze dlaszych sukcesow. Długo Cie nie było...bo chyba forum dlugo nie dzialalo co? ![]() Ale warto bylo czekac ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Rzeczywiście forma bardzo ładna, ale z
tym to chyba nie miałaś nigdy problemów, co? =)
Jeden rym mi jakoś zazgrzytał (to "dzieli" - "bieli"), ale są bardzo poprawne, a wiersze z rymami są naprawdę bardzo trudne, więc gratuluję. Mogłabym się jak zwykle przyczepić wiesz czego, ale nie zamierzam, cobyś się na mnie już nie złościła. Miło mi się przypomniały słowa (nie pamiętam już niestety piosenki całej) "po prostu bądź". Pozdrawiam |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
zloscic sie nie bede powiem Ci szczerze ze
stwierdzilam juz 'leje na to ' =))
jednak i tak jestem zaskoczona opinia na tyle pozytywna bo wiem ze niemozliwym jest aby moj wiersz podobał sie Tobie aczkolwiek powiem Ci ze osiagnales naprawde tyle, ze zawsze Twojego komenta jestem najbardziej ciekawa a innym bardzo bardzo dzieki tego tez sie szczerze nie spodziewalam =)) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
"Bądź jednak, mimo ciężkiego mego
spojrzenia"
mego ciezkiego spojrzenia bedzie lepiej brzmialo... A forma i tresc... podoba mi sie =) Choc te rymy czasem zbyt banalne mi sie wydaja... to cos w tym jest. Wiersz jest ciekawy i płynie. Czyta się łatwo. Miodzio =) -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
vampirka |
![]()
|
chcuialam tak napisac ale jednak uwazam ze
rytm wtedy jest jakos nieteges =)
zupelnie nie teges;) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
ładny bardzo.
taki przyjemny jak sie go czyta.. i az chce sie zacząć od poczotku |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ojejejej..bardzo mi się podoba!
naprawdę, śliczny wiersz. Ani rymy banalne, ani przesyt srodkow
stylistycznych, ani zbytnio nie przekombinowane. czyta się szybko i lekko,
rymy się pieknie składają =) Jak dla mnie prawdziwa perełka =)
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:24 |