Podróżniku Nocy...., Wiersz o nocy
i skrywających go stworach
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Podróżniku Nocy...., Wiersz o nocy
i skrywających go stworach
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Podróżniku nocy strzeż się
potworów o wielkiej mocy.
Świat ten tajemniczy jak i niczyi. Ptaki na niebie lęcące,drzewa na wietrze świszczące. Noc zaczyna budzić się i dreszcz opanuje cię Wampiry w twej szyi chcą zatopić kły. Uciekaj póki masz czas,nie zagłębiaj się w ciemny las. Bo w te porze dnia może z ciebie zostać z ciebie jedynie niedołęga. Podróżniku nocy pamiętaj strzeż się potworów o wielkiej mocy..... Krótki ten wiersz lecz z prawdziwego zdarzenia by wampiry spełniły swe marzenia.... -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
||||||
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Eee... nie podobało mi się, trochę to
dziwne i jakby... hmm... rymy były wymuszone. Poza tym rób odstępy, gdy stawiasz przecinek:
Powinno być:
Powtórzenie, co powoduje trochę dziwną konstrukcję zdania ![]() Zdaje mi się, że dopiero zaczynasz pisać, a więc życzę powodzenia. |
||||||
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Nutella |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Z Honolulu. ![]() |
Hm... Nie podoba mi się. Nigdy nie potrafię
uzasadniac swoich opinii, więc nie napiszę zbyt dokładnie, dlaczego. Rymy
czestochowskie, tematyka też tak trochę nie tego... Zaburzony rytm
wiersza... Ale cóż, poczatki są zawsze trudne. Do pisania potrzebny jest
talent, ale kto wie, może on drzemie i w tobie, tylko go trzeba dostatecznie
dobrze poszukać? (yh...na bzdurne maxymy mi się zwbrało hyhy) Więc pisz,
może rozwiniesz skrzydła. Ja również życze powodzenia.
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
takie jakby dziwne. (nie ma to jak być
orginalnym
![]() -------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Mnie się nie podoba. Rymy do kitu, z
jakiegoś powodu wszystko wydaje mi się bardzo niespójne.
No ale pisz dalej, może być dobrze. ![]() -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Właściwie... co ja mogę powiedzieć? (: Nie
wiem, ile masz lat, a to jest ważne przy ocenie -- wiadomo, że dwunastolatka
nie napisze tak jak siedemnastolatka (tak, wiem, że są wyjątki, ale jednak
różnice istnieją).
Nie, żeby mi się nie podobał -- po prostu człowiek czytając dużo wierszy wielkich poetów w pewnym momencie czuje, że mu byle-co nie wystarcza. Widać w nim naprawdę kilka ciekawych momentów. Może będą z Ciebie ludzie jeszcze =) Kilka drobnych rad -- przede wszystkim pisz wiersze (albo przynajmniej się staraj) o własnych uczuciach, przeżyciach. Tak będzie łatwiej. Może i nie dostrzegam w Twoim wierszu jakiegoś ukrytego sensu (a jak jest to wielkie przepraszam -- po prostu widzę wyłącznie jakieś potwory rodem z Harry'ego Pottera). Wiersze to, przynajmniej moim zdaniem, nie bajki. Ewentualnie -- wielkie historie opakowane w bajkę. Staraj się dużo ćwiczyć, bawić się słowami. Niekoniecznie musisz się chwalić od razu swoimi wypocinami -- zaś, kiedy zauważysz, że już są Ważne, możesz je innym pokazać. Życzę powodzenia =) A co do skali -- ocena wierszy jest całkowicie subiektywna. I na pewno nie można jej zamknąć w ramy "jeden do dziesięć". -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Nutella |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Z Honolulu. ![]() |
Napisz jeszcze jeden wiersz i wrzuć go tu
na forum. Nie przejmuj się krytyką, bo ona jest potrzebna itp. Z resztą, nie
będę ci tu plotła moich wielkich złotych mysli. Po prostu napisz coś więcej,
bo po jednym utworze trudno ocenić czyjkolwiek talent. I zgadzam się, że
poezji nie można ocenić w skali 1-10.
Aha i wiersze niekoniecznie muszą zawierać rymy, choć ja wolę rymowane. Najlepszy jest układ A-B-A-B. Lepiej brzmi niż A-A-B-B ( przynajmniej moim skromnym zdaniem ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Jak czytałam ten wiersz chcało mi sie
smiac.
A myslalam ze dzieki takiemu wierszowi mam sie bac ;P Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie podobalo mi sie w ogole. Jedyna reakcja- smiech. Widac, ze dopiero zaczynasz ![]() Ale życze powodzenia ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Miałam sobie odpuścić komentowanie, ale
co spojrzę, to mi merdają trzewia.
Wygląda to jak piosenka hip hopowa napisana przez Ginny Weasley. Mała uwaga- jeden wers nie musi być taki długi, a rymy wewnątrz niego dziwnie wyglądają. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:52 |