Narodziny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Narodziny
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Patrząc uparcie w kruchość mojej dłoni czuję nasz zapach i puls na Twej skroni szepczesz dwa słowa i świat cały tonie ja - wierzbą baziem gwiazdą w niebios skłonie milczeć o życiu – największe pragnienie magnolią obumrzeć kwiatem korzeniem zniknąć przygasić zakończyć istnienie trwać tylko trwać jako Twoje wspomnienie -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
piekne...
takie moje przypomina mi wiersze o milosci wielu polskich slaw poetyckich mocno liryczne i mocno "rozmarzające" jak dla mnie - same plusy! -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ja już mówiłam Ci co sądzę o tym
wierszu... Jak dla mnie - piękne. Najbardziej podobają mi się te wyliczenia
"wierzbą baziem gwiazdą na niebios skłonie". Ef, Cailith.... żebyś
Ty częściej wierszyki dodawała... Bo naprawdę warto je czytać.
Ubierasz w słowa to, co czuję w sercu =) =* -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Zakochalam sie w dwoch ostanich wersach
![]() B.b.b.b.b.b.b. mi sie podobal wiersz. Bardzo. Taki uczuciowy. Po prostu piekny ![]() Tylko załuje ze taki krotki ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Dobra, komentarz miał być na gg, ale jakoś
się nie możemy złapać =)
Przede wszystkim, gdy go przeczytałam na blogu, nie miałam pojęcia, że to jeden z Twoich. Naprawdę sądziłam, że to jakiś znany wiersz znanego artysty (a nie mojej małej Sis, która dopiero zostanie odkryta). Wiesz, zawsze wydawało mi się, że wiersze, któe mają rymy aabb są takie banlne, prostackie wręcz. Ale tutaj moje wyobrażenia odwracają się o sto osiemdziesiąt stopni, a z wrażenia nie oddycham swobodnie. Jest taki śliczny, dopracowany, brzmi jak jakaś piosenka -- nie! -- jak muzyka! Taka idealna w smutną pogodę. Taki taniec małych wróżek na mokrej szybie. Aż się chce poderwać z ziemi, dając się mu porwać w wir poezji, muzyki, uczuć... Dobra, zaczynam bredzić. To wszystko było do formy (a jestem pod wrażeniem). Teraz treść. Wiesz, było by dobrze, gdyby nie te łzy między wersami. Gdyby nie taki cichutki, nieśmiały szloch, którego nie widać. Cailith... to genialny wiersz. Po prostu w tych dwóch strofach zostało powiedziane wszystko. Nie umiem opisać zwykłymi, prostymi słowami tego, co czuję. Wiedz, że jest ważny. Najważniejszy. Moja mała Sis... -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Rzeczywiście, wiersz profesjonalny,w
pełnym tego słowa znaczeniu. Forma świetna, nieszablonowa, no i te rymy!
A treść przywraca mi wiarę w delikatną poezję o uczuciach. Gruba, czerwona szóstka, jak na moje oko. =) |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nie potrafie pisac tak kwieciście o poezji
jak niektórzy [muszka Me na przykład :]. napisze tylko tyle, ze to naprawde
cudowny wiersz. taki zwiewny. i piękny. po prostu niezwykły. zauroczył mnie.
wydaje mi sie bardzo bliski. Ktos kiedys powiedział, ze nie wierzy w cos
takiego jak talent, ze wierzy w pasję. dla mnie pasja jest czyms duzo
wazniejszego niz zdolnosci i talent. mówia, ze każde słowo potrafi być
poezją, jeżeli zostanie wypowiedziane z pasją. Ty Cailith masz w sobie pasje
... nie utrac Jej.
pees: odezwij sie kiedys na gg... :* -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:05 |