Kropla, ...jedna jedyna...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kropla, ...jedna jedyna...
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
"Kropla"
Spadająca kropla Płynąca z Bożego oka, Spada by zalać ziemski mętlik. Uderzała o chmury, Urwała skrzydło ptaku, który miał przepowiedzieć nadzieje - Małemu dziecku o nieżywym spojrzeniu. Wiara spadała w dół wraz z kroplą - zmierzała ku końcowi. Zaspane Anioły, Wiszące na drzewach Umarłe od podcięcia sobie serc. Spoglądały na zabójców poprzez niewidoczne wizje. Martwe zwierze zatoczyło koło, Rozbijając się o najwyższy parapet strachu. Na nim leżało ciasto - upieczone przez pobitą matkę. Kropla sunęła coraz niżej, Plując na ludzkie kłamstwa. Zabijając swoimi myślami przechodni... Niszcząc wszystkie wspomnienia. Uderzyła z radością o dno natury, Rozprysła się ukazując zatroskanie. Zabiła ludzkie nienawiści, Umarła bez podziękowania... Ten post był edytowany przez Triad: 24.05.2004 21:00 -------------------- wybawca much.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Czytam po raz któryś z kolei i dopiero
teraz zdobyłam się na skomentowanie...
Bo to wiersz jest trudny. Do przyswojenia, jak się go zrozumie (mam nadzieję, że zrozumiałam) i bardzo przygnębiający. I mimo że forma mi nie dokońca odpowiada, wstrząsnęło mną pożądnie i to parę razy. Wiersze są po to, żeby coś poczuć. Ty mi dałaś wiele emocji. Wiele przemyśleń. Gratulacje. Czasem warto człowiekowi otworzyć oczy. Dziękuję =* -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:20 |