Harry I Magia, czyli dowód
zdolności Harry'ego ;P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry I Magia, czyli dowód
zdolności Harry'ego ;P
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Od pewnego czasu regularnie śledząc forum
natrafiałam na negatywne opinie na temat zdolności magicznych
Harry’ego. Większość twierdzi, że charakteryzuje się on sprytem i
odwagą, lecz z inteligencją trochę gorzej.. Ale czy to prawda? Oto dowody,
że nie:
- jak podczas przesłuchania w Ministerstwie Magii zdążyliśmy zauważyć wyczarowanie cielesnego patronusa daleko wykracza poza materiał szkolny. -Harry jako jedyny potrafiła pokonać Imperiusa. -W IV tomie Crouch (czy jak to tam się pisze ![]() Z tego wynika, że w Harry’m drzemie olbrzymia moc, która pielęgnowana mogłaby się zrównać z mocą niejednego szanowanego czarodzieja.. Dobra na razie ograniczyłam się do obrony przed czarną magią. Ale jak wiecie Potter nie należy niestety do osób pilnych i mało czasu spędza na naukę. A gdyby solidnie się przyłożył do innych przedmiotów, mógłby uzyskiwać (o ile to możliwe ;P) lepsze wyniki od Hermiony. Przecież solidną pracą można osiągnąć wszystko, jeśli posiada się zdolności. Jeśli chodzi o eliksiry jestem pewna, że gdyby tego przedmiotu uczył ktoś inny Harry miałby duże lepsze stopnie. Na każdej lekcji jest bardzo zdenerwowany, czuje odrazę do Snape’a i to koliduje z umiejętnościami. Tak mi się wydaję. Jakieś pomysły, dlaczego Harry nie mógłby zostać aurorem (pomijając śmierć Pottera i zemste Snape'a za myślodsiewnie)? ![]() -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. dowod na jego umiejętności i opanowanie zaklęcia 2. silna wola 3. w czwartym tomie nie miał motywacji i możliwości, żeby cokolwiek Crouchowi zrobić. w piątym, kiedy chodziło o życie sporej ilości osób, Harry eksplodował energią, dlatego zrobił Bellatrix coś więcej niż pokaz marnych sztucznych ogni A czy tobie chciałoby się, mając do wyboru: dobrą zabawę i naukę, kuć i siedzieć w książkach? wątpei XP jak się nie umie to się nie umie nie dożyje tego -------------------- |
||
anagda |
![]()
|
||||||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
miał motywacje. najważneijszy dla niego jest quidditch, a jak niepotrafiłby wyczarowac patronusa (wuwczas mu potrzebnego do obrony przed demetoram) to musiałby się pożegnać z ukochaną dziedziną
znajduje na to tylko jedno wytłumaczenie; SILNA WOLA
bo był bardzo zdenerwowany i zrozpaczony po śmierci Syriusza! bsrdzo chciał zemscić się na osobie, winnej śmierci ojca chrzestnego -------------------- |
||||||
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
<!--QuoteBegin-Child of Bodom+06.06.2004
19:05--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Child of Bodom @ 06.06.2004 19:05)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> 1. A czy tobie chciałoby się, mając do wyboru: dobrą zabawę i naukę, kuć i siedzieć w książkach? wątpei XP 2. jak się nie umie to się nie umie 3. Turystyka: http://m.wypoczynek.turystyka.pl/ nie dożyje tego <!--QuoteEnd--> </td></tr></table><div class='postcolor'> <!--QuoteEEnd--> 1. ja niestety nie umiem się zmusić do kucia i raczej zawsze wybieram dobrą zabawe XP 2. No w sumie.. ale gdy Snape był bardzo sprawiedliwy to Harry dostawałby lepsze stopnie. A przecież błędy Harry'ego to najczęściej takie zagapienia jak nieprzeczytanie tekstu. A raz gdy eliksir mu wyszedł dziwny trafem został stłuczony.. 3. hm.. Też mi się wydaje, że Harry zginie.. Wątpie żeby powstała z tego książeczka dla ułomnych pięciolatków w której dobro przezwycięża zło, lub odwrotnie. Założe się, że będzie to bardziej skomplikowana fabuła, coś w style jeden umrze, to drugi też.. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 16:40 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
avalanche |
![]()
|
||
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
a co jest złego w tego typu zakończeniach? -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
2. Potter wie, co go czeka jak się postawi Snape'owi - woli nie ryzykować
Ava - no niby nic, ale ta ksiażka jest za bardzo pokręcona, żeby na końcu okazała się prosta jak budowa cepa ![]() -------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
jakby umiejętnie poprowadzić takie
zakończenie to wcale nie musiałoby wyjść bagno =)
Ale w sumie mi to obojętne jak się skończy. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Lily_Ross |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 25.02.2004 ![]() |
Potter jest inteligentny, przystojny, odwazny, mily, czarujacy, sprytny, honorowy, uprzejmy, z ,poczuciem humory, szarmancki........wogole IDEAL
![]() -------------------- ![]() "...Wrocil chlopiec, ktoremu zginela ropucha ,ale tym razem w towarzystwie dziewczynki w nowej szacie Hogwartu. - Czy ktos nie widzial ropuchy? Neville zgubil swoja- powiedziala. Miala nieco przemadrzaly glos , mnostwo gestych brazowych wlosow i wielkie przednie zeby..." |
Koralina |
![]()
|
||
przystojny - w marzeniach ![]() czarujacy - taa XP uprzejmy - no cóż.. ma swoje granice, ale z V tomu wynika że taki uprzejmy to nie jest ![]() szarmancki - ehm.. wcale nie jest można się przekonać patrząc na randke z Cho.. Kto by pomyślał że to dziewczyna ma proponować a facet tylko przytakiwać?! ![]() A z inteligencją to też tak do końca nie jest, działa za bardzo pod wpływem chwili (uratowanie Syriusza np.). Wogóle robi z siebie niepotrzebnie bohatera. Ja na prawde nie robie z niego ideału tylko udowadniam że taki głupi to on nie jest ![]() -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
Child |
![]()
|
||
dlatego jest postacia z książki - idealnych ludzi nie ma no poza takim jednym, ale co ja będę o sobie mówił XP -------------------- |
||
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
No coż Child, skromność ponad wszystko
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
kubik |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może ja się wypowiem co do dwóch
pierwszych bo to, że zadał bół Belli to normalny Rage!!!
[pamietacie Gohana z Dragon Ball Z?]
I tu chodzi o to że W WIEKU Pottera nie powinno miec miejsca na tak powazna magię
hmmm przyczepic sie moge tylko do tego "jako jedyny" XP -------------------- ...
|
||||
Koralina |
![]()
|
||
Dzięki za poprawienie ![]() -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
taaa Child, taa... skromnosc rzadzi, no
nie XD
jak wiemy Harry 'zabral' Voldemortowi czesc jego mocy, wiec nic dziwnego, ze przewyzsza innych swoimi zdolnosciami. choc czesto ma farta, dziala pod sila impulsu i stad jego moc. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Asia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 10.06.2004 ![]() |
1. Bardzo odważny i dzielny.
2. Zawsze ryzykowny ( nie wiem czy to pozytywna cecha). 3. Wie co zrobić w danej sytuacji. To wszystko co ja myśle o harrym. taaa on jest wogóle cool!!!!!!!!!!!!!! 33;!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Są dwa powiązania Harr'ego z magią:
![]() 1. Jest dzieckiem czarodziejów 2. Jego moc jest związana z naznaczeniem Harr'ego przez Voldka. Ten "przekazał mu cząstkę swej mocy" - dlatego jest uzdolniony. -------------------- ..
![]() |
Daga |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
czy te dowody mają dowodzić że on jest jednak inteligentny?? raczej nie dowodzą tego.. a z tego co napisałaś tak wynika ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
oj no, czepiacie się pottera, osobiście
też go nie trawię, ale jest oczywiste, że czarodziejem jest niezłym.
-------------------- ![]() yeah. |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moze i tak, ale zauważ, że z roku na rok to
jest mu coraz trudniej z nauką, a przecież dobre wyniki z egzaminów też
decydują o tym jakim jest się czarodziejem...
-------------------- ..
![]() |
Child |
![]()
|
Puszczyk za przeproszeniem to co piszesz
to rzyć zbita i blada.
dobre wyniki z egzaminów też decydują o tym jakim jest się czarodziejem... więc czemu T.M.R mimo idealnych ocen nie przebaczył tatusiowi, dlaczego nie zajął się robotą w MoM i nie dożył sędziwego wieku w szczęśliwym domu z gromadką wnuków u boku? bo on miał gdzieś oceny - on wiedział co chce osiągnąć i żadne oceny nie zmieniłby go w w/w pacyfistycznego osobnika no chyba że chodziło ci o to, czym może zająć się po szkole, jak będzie postrzegany przez resztę czarodziejskiego świata - czy jako menel lub też przykładny obywatel - wtedy masz rację peS: no chyba ze X ubiłby nauczyciela za słabe oceny XP -------------------- |
Puszczyk |
![]()
|
||
Tak Child, o to mi chodziło... -------------------- ..
![]() |
||
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Bo był złyyy, Child, bo był złyy i nie chciał mieć nawet dzieci ( bo już trochę latek ma i gdyby chciał, to by sobie spłodził, lub, ewentulanie - zaadoptował), a ty tu o wnukach i to gromadzce XDD -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
Animka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 19.06.2004 Skąd: Poznań ![]() |
Ja mysle ze jest bystry po prstu tak jak
jego ojciec .Odziedziczył cos z niego : )
-------------------- wrażliwa
|
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Harry jest debesciak po prostu
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Meridien Auris |
![]()
|
||||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Silence Garden Płeć: Kobieta ![]() |
Ma od groma magicznej mocy i dlatego jest debeściak? Nie, dziewczyno, ty się zastanów. Voldzio też, ża jej od groma i ciut ciut i jakoś debeściakiem go raczej bym nie nazwała. Zgadzam się, że ma silną wolę, ale raczej przeżył te wszytkie rzeczy z innego powodu. Widzisz jest coś takiego jak instynkt, który uaktywnia się u ludzi w pewnych momentach i to pod jego wpływem człowiek robi to co robi. Jeżeli do instynktu dodamy odwagę to powstaje mieszanka wybuchowa prowadfząca do heroiczności, a nawet bohaterstwa. Suma sumarum wychodzi mi na to, że Harry jest jednak do wytrzymania.
O tak... śmiać mi się chce. Nie jest tak zawsze, że egzaminy decydują o tym, czy człowiek jest w czymś dobry czy na odwrót. Mogą jednak ukazać prawdę, co człowiek umie naprawdę. Mówię to z własnego doświadczenia. -------------------- ||Grafiki|| <= moje prace na DeviantArt
||Muggle|| <= wiadomo :) ||Forum Antrim|| <= zaglądać, mam nadzieję, że się spodoba :D |
||||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:12 |