Bezimienni, czyli parę wierszy bez
tytułów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bezimienni, czyli parę wierszy bez
tytułów
Ank@ |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.06.2004 Skąd: Las Brokilon ![]() |
Ciemność Owija moje myśli Do serca wkrada się żal Przełamał mur mojego szczęścia Mrok okrywa moją duszę Uczucia, które odeszły Nadzieje, których już nie ma I złudzenia, które na zawsze pozostały złudzeniami Blady świt Nie rozjaśnia mojej duszy Nie oczyszcza umysłu Nie znikło ciało u mych stóp Płaczę Czemu mi to zrobiłeś? Odszedłeś A ja muszę żyć ze świadomością Że mogłam cię powstrzymać Patrzę na twoją twarz Ale... Nie czuję już żalu. Nasza miłość... Miłość? Może ona też była tylko złudzeniem... ----------- *** Wypłynął z mroku Bezszelestnie niewidoczny. Wypłynął z mroku Nie był jej obcy. Niczym cień dawnych wspomnień Wywoływał na jej twarzy uśmiech smutny. Był jej powiernikiem, przyjacielem Choć przyjacielem złudnym. Nigdy rad nie udzielał Choć nigdy nie kłamał. Ufała mu bardzo. Jej tajemnic nie rozpowiadał. Przyjaciel, co smutek przynosi. Chociaż masz go tylko dla siebie. Przepełniony żalem i bezsilną nienawiścią. Chociaż nigdy nie do ciebie. Choć nie nienawidzi To jednak krzywdzi i rani. Czemu zawsze milczysz? Cieniu jego! Ukochany... _________ pozdrowienia Anka -------------------- Pamięć
Wśród nocy Wyłaniasz się przede mną Na cmentarzu moich wspomnień Nie opuszczasz moich myśli Dręczysz dawnymi nadziejami Złudzeniami Nie pozwalasz zapomnieć o przeszłości. Kim jesteś? Przedstaw się. Chcę poznać twoje imię! Imię dręczących mnie snów Na jawie się dziejących. Imię tragedii, które ponownie dzieją się w mojej głowie. A to co? Słyszę szept... Co mówisz? Pamięć... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:59 |