Strona Jk Rowling, info i wskazówki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Strona Jk Rowling, info i wskazówki
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
za tymi drzwiami kryje sie pewnie data
wydania Vi tomu... wobec czego raczej nie dasz rady ich otworzyc
-------------------- ...
|
Kasjopeja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Zakon ![]() |
Ekhem, ekhem! Przez parę dni drzwi były otwarte, a za nimi krył się tytuł szóstego tomu Harry’ego Potter’a. Teraz kiedy wszyscy wiedzą jaki będzie tytuł, to po co drzwi mają być otwarte? Ja osobiście nie męczyłam się z wykrywaniem kolejności cegiełek, bo znalazłam to na pewnej stronie o hp. Ja mam pytanie. Gdzie są pióra, które trzeba wziąć do eliksiru? Pozdrawiam.
-------------------- Cienką linię między dobrem a złem łatwo przekroczyć.
|
Moon daughter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 07.07.2004 Skąd: Moon Lake ![]() |
Pióro jest albo w Links lub w Fan
Sites
|
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Ta paplanina daje to, ze sobie paplamy..
mnie tylko zastanawia jedna rzecz.
Jest wiele watpliwości i tajemnic, ktore Rowling zamierza wyjaśnić w ostatnich tomach. I te najważniejsze wątpliwości zapewne rozwieje, ale przeciez ona może nawet nie wiedzieć o niektórych naszych wątpliwościach... Paplamy tu na multum tematow, patrzymy na wszystko na mnóstwo sposobów - a potem się okarze ze nie uda sie rozwiać wszystkich wątpliwosci. Jeżeli sie jej to uda , to... normalnie... chyle przed nia czoła.. jescze bardziej niz zwykle. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bo nie ma więcej sekretów
przynajmniej narazie XP -------------------- ...
|
Dr_Hanibal |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 11.06.2003 Skąd: Leszno ![]() |
Wchodzac do dzialu "Fan Sites" mozna podziwiac kolekcje pucharów.
Bardzo mnie ciekawi czym sobie zasluzyla na odznaczenie Bellatrix Black. Czy dowiemy sie tego w 6 tomie ? -------------------- "Double, double toil and trouble;
Fire burn and cauldron bubble. Something wicked this way comes! "Draco Dormiens Nunquam Titillandus" http://senators.nhl.pl http://www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/207.htm>Kretyn |
kubik |
![]()
|
prosze:
![]() wiec kogo my tu mamy? Bellatrix Lastrange za co dostała? Tom Riddle za co dostał? Syrius Black za co dostał? Lily Evans za co dostał? Frank Longbottom za co dostał? I kim sa ci inni? Ze znakami zapytania? Dobra drugi punkt, zauwarzyliście, ze ona ma miejsce na lata do 2007 roku? 2008 jest zakryty. ![]() -------------------- ...
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli o to chodzi to wiem że Tom dostał za niby znalezienie potfora i Hagrida czy coś. A reszta jkest bardzo ciekawa.
Ej no ja dalej nie umiem tych drzwi otworzyc -------------------- ...
|
.:+Yena+:. |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
ja tam uważam, że Tom za odkrycie Aragoga i Hagrida dostał tę tarczę (?) odznakę(?) (jak to tam nazwać...
![]() a James (tę druga tarczę po lewej stronie) może za uratowanie Sniveluska z rąk Luniaczka^^ ![]() no wiecie eghemk... zasługi dla szkoły ![]() Ten post był edytowany przez .:+Yena+:.: 13.09.2004 22:30 -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
Inciaa |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Gdzię było napisane, że James dostał puchar czy jakąs tam odznakę za Qudditcha, chy jakoś tak, nie pamietam już. Ale wiem, że to było napisane wtedy, gdy Harry miał szlaban i czyścił te odznaki. Też uwazam, że Tom dostał odznakę za odkrycie Aragoga, ale bądź co bądź on tam ma coś jeszcze. A tam na samamym dole jest nie isley tylko asley i myślę, że to może o jakiegoś Weasleya chodzić.
-------------------- |
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
to nie Harry czyścił odznaki, ale Ron. faktycznie. Tom został za Hagrida (:DDDDDD). ale o Jamesie nigdzie nie było [chyba] mowy... -------------------- |
||
Inciaa |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Wydaje mi się, że nie, ale moge się mylić. Tak, pokazywała tylko w filmie. Ale badź co badź ktoś Harry'emu mówi, chyba McGonagall, że jego ojciec był swietnym szukającym. I jestem w prawie stu procentach pewna, że gdzieś jest mówione, że James dostał medal/puchar/odznakę za to, że był takim dobrym szukającym. -------------------- |
||
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
TO było WTEDY. ron miał szlaban i kiedy czyścił odznakę Riddleya odbiło mu sie ślimakami, więc musiał jeszcze dłużej ją czyścić ze śluzu ślimaków.
-------------------- |
Inciaa |
![]()
|
No tak, racja, zwracam honor
![]() A następnym razem jak będe miała wątpliwości to pierw w ksiązce poszukam, zanim napiszę coś głupiego ![]() PS. Puchar ten na samym dole jest Percego Weasleya. Zanim jeszcze to wszystko się otworzy i spadnie ten pergamin, to to wyglada tak: ![]() Ten post był edytowany przez Inciaa: 14.07.2004 20:03 -------------------- |
anagda |
![]()
|
kto? kubik? a to nie wiem.
m(ł)ody Voldzi dostał za tego Hagrida. ale to tylko jedno. odznake (tak było napisane w jego pamiętniku, który Harry czytał "dali mi ładny medal z nazwiskiem i kazali milcześ" (czy coś w tym stylu ![]() a z tym pergaminem to już tez odgadłam. jak np. kilknie sie w ten napis na tarczy to ten pergamin, co zasłania imię Percego się "wypoziomuje" i zanim spowrotem rozwinie, to widać całe imię i nazwisko. -------------------- |
Inciaa |
![]()
|
No tak, zauważyłam, ale jemu to się należy XD nie no żartuję
![]() -------------------- |
anagda |
![]()
|
||
no tak. przecież to może być jaki kolwiek inny James. niekonieczeni POTTER. a Riddle to widać dokładnie. ps. mnie ciekawi skąd BELLATRIX ma to odznaczenie.... -------------------- |
||
Inciaa |
![]()
|
Brrrr... Już się boję odpowiedzi, za co ona ma. Chociaz... Skoro to Hogwardzkie odznaczenie, to nie powinno być straszne =P
Dlaczego mam takie glupie wrażenie, ze po wyjaśnieniu sprawy z Hagridem, to Tomowi powinni zabrać odznakę, a Hagrida, ja wiem... Na kurs wieczorowy puscic? =P -------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Taa dobry pomysł z Hagridem:) JAmes ma dwa puchary gdzie jest drugi ja widze tylko jeden!!??
Belatrix może dostała za dobre stopnie, albo cóś?? Może też grała w Qiditcha(jak to się pisze)?? ![]() Za pewne to wszystko jest związane z kolejnymi tomami i w nich się wszystkiego dowiemy:D -------------------- ...
|
Inciaa |
![]()
|
Pisze się Quidditch ;]
Prawy górny róg - jest napisane James. -------------------- |
Luthien03 |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
To w prawym górnym rogu jest na pewno dla Jamesa Pottera bo jak się trochę posiedzi na stronie to zaczyna wiać wiatr i zrywa tą...no tą odznakę i widać cały napis. |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Zgadza się...
Kto ile ma odznaczeń ![]() -------------------- ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
No dobra to za co dostał Percy , drgie odznaczenie Tom (bo pierwsze to jest wiadomo), James i Belatrix?? Kurcz dużooooo ichhh. Ciekawe czemu wszyscy mają te zasługi a jeszcze za co dostał Syriusz??
Dziękujęza podpowieć dotyczącej Quidditcha:D -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
może za to, ze chciał zabić Bellatrix??
![]() słuchajcie! mam małą teorię, za co ames dostał jeden medal! może za to że uratował Severuskowi życie, co? -------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
ames?? Czy Jamees?? Mysle, że nie, ponieważ w tedy i by Syriusz dostał nie zła kare. I wydaje mi się, że o tym zdarzeniu nie wiedział nikt oprocz grupki tych osób:D
A tak ogolnie to pod Jamesem i Pod Tomem pisze (chyba) za co u zyskali te nagrody, ale ja nie widze tego napisu zbyt dobrze i nie moge odczytac. Ten post był edytowany przez Luna Lovegood: 15.07.2004 11:07 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:23 |