Piosenka Tiary Przydziału?, (ciekawe, czy to ta kategoria)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piosenka Tiary Przydziału?, (ciekawe, czy to ta kategoria)
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Miała być do jednego opowiadania, ale napisałam inną wersję, i uznałam, że można zamieścić to tutaj. Z niecierpliwością czekam na komentarze.
Piosenka Tiary Przydziału... Tysiąc lat już upłynęło Od tej pięknej przyjaźni, Co, jak to zwykle bywa, Skończyła się na waśni. O czwórce tutaj mowa, Oddanych i wiernych przyjaciół. O waleczności Gryffindora I uczciwości Hufflepufu. O pięknej, mądrej Ravenclaw, I Slytherinie przebiegłym, Co przyczyną zerwania się stał Przyjaźni magów najwiekszych. Z rodziny starej i czystej pochodził, Co mugolskiej krwi nie zaznała. Że tylko dla starych rodów szkoła winna być otwarta dowodził. Rowena na te warunki nie przystała. Poparł ją Gryffindor, stanowczo wielce A że w walce słynniejszy był niż ona, Najzacieklejszy pojedynek Stoczył się między nimi dwoma. W rezultacie Slytherin Slazar Zostawiając Komtatę Tajemnic w spadku, Zostawił zamek, nie wócił nazad I takie są lata Hogwartu Upadku. Magów trójka starzeje się powoli, aż na Gryffindora natchnienie spływa, Starożytna magia, którą zna do woli, Nagle do końca mu sie przypomina, I czworo magów- Slytherin zmuszony, Wypowiedziało zaklęcia słowa. Do mnie mówili, do mojej... głowy, I ja powtórzę je zaraz od nowa. Ale na razie, pamiętajcie jedno. Historia, jak to zwykle ona, Lubi się pwtarzać a teraz- na pewno. Nadeszły dla Hogwartu ciężkie dni. Czyli wszystko od nowa... Ten post był edytowany przez Anita: 31.10.2005 18:25 -------------------- |
Yavanna |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Masz trochę pomieszane te rymy. W kilku
miejscach nie pasujące, jak tu:
To ostatnie zdanie trochę przydługie. Wypada się z rytmu czytając to. W niektórych momentach za bardzo nie wiedziałam, o co chodzi. Treść jest lekko pomieszana. I nie trafił do mnie zbytnio ten wiersz (czy raczej piosenka), nie zrobił na mnie wrażenia, nie spodobał się. Masz kilka literówek. Wydaje mi się, że powinnaś dać to raczej na FG. Spróbuj może napisać coś innego, niekoniecznie rymowanego. -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
||
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Chyba masz rację... Zastosuję się dp
Twojej rady (lepiej dla wszystkich)
-------------------- |
skicia |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Mi też się za bardzo nie podobał,
szczególnie to zdanie:
Nie powinno być "się na"? Czy
"siena" to jakieś nowe słowo? Tfu.. to jest słowo tzn. model
samochodu. Jest też kilka literówek.
To rzeczywiście powinno być na FG. -------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
||
gail |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 28.10.2005 ![]() |
Eee tam.
Mi się podoba ^^ Ja bym czegos takiego w życiu nie napisała, za tępa jestem :-) Dziękuje za pomoc w szukaniu edycji ![]() Pozdrawiam Gail -------------------- Każdy pisać może, troche lepiej, troche gorzej :P
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
moim zdaniem powinnas to troche dopracowac i bedzie dobrze... pozbyc sie tego przydlugiego zdania, poprawic bledy... pomysl sam w sobie jest dobry, wykonanie troszke gorsze... ale glowa do gory, praktyka czyni mistrza....
![]() na oslode ![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Anita |
![]()
|
dziękuję, Gail, ale czy naprawdę widzisz sens w odgrzbywaniu tematów sprzed roku?
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 23:22 |