Moje Trzy Pierwsze Wiersze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moje Trzy Pierwsze Wiersze
dj_klusek |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: z Wadowic ![]() |
są to moje pierwsze wiersze, napisałem je po 1 w nocy bo nie mogłem zasnąć. dwa pierwsze kierowane są do jednej dziewczyny, kiedy pisałem te dwa pierwsze wiersze właśnie o niej myślałem, trzeci jest pisany z nudów, piszcie komenty, chce wiedzieć co się przyda zmienić
bezsenność Me serce płonie miłością do ciebie. Wpatruję się teraz w biały krążek na czarnym niebie. Me myśli wciąż gnają do ciebie, ma dusza bardzo pragnie ciebie. Dziś w nocy zasnąć nie mogę myślę o tobie. I mam ci coś jednego do powiedzenia: Kocham cię nad życie,ma ukochana!!! Z miłości do ciebie Za oknem słońce świeci, na podwórku biegają dzieci. A ja tu siedzę, wzdychając do Ciebie. Mam nadzieje, że miedzy nami dojdzie kiedyś do zbliżenia i zakochamy się w sobie od pierwszego wejżenia. Gdy w naszych sercach miłość zagości zaśpiewać możemy pieśń miłości. Poeci Od wieków maczają pióro w atramencie pisząc swe niezkazitelne wiersze. Piszą świetnie,komicznie czasem dramatycznie lecz zawsze ma to wysoką klase. Wielu poetów już przez ten świat się przewineło, pisząc swe wiersze, wciąż nowsze i lepsze. Ja,jedny z nich zostać mogę, lecz dopiero w to wchodzę. Ten post był edytowany przez dj_klusek: 25.06.2004 15:19 -------------------- "czym sen dla ciała tym przyjażń dla duszy,odświerza siły"
"nie ufaj rodzicom zrób sie sam" "nie kradnij, władza nie znosi konkurencji":D mój blog na tenbicie |
Myśka |
![]()
|
||||||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Rymy tragiczne, zrezygnuj z nich
najlepiej. Bardzo częste powtórzenia.
bezsenność. pisownia łączna.
atramencie.
'se' jest zdecydowanie nie na miejscu. Jest jeszcze pare literówek, ale nie będę ich już wypisywać. Mała rada - pisz to w Wordzie, żeby Ci błędy wytykało. I rób spacje po przecinkach. W pierwszym wierszu jest fatalne zakończenie. Drugi jako tako, tylko te rymy i powtórzenia. Uhh. Na trzeci może miałeś pomysł, ale wykonanie niezadowalające. Reasumując - rozwijaj się, bo może coś z Ciebie będzie. Kiedyś. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||||||
Mellisa |
![]()
|
||||||||||||||||||||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mysiu, nie wypisałaś wszystkich literówek
to ja to zrobię =)
jesli chodziło o Ciebie, to ę na końcu...
nadzieję, że
aż boli...
hmm.. albo literówka - swe, albo wyraz niepasujący do wiersza
trochę porządku by się przydało
wielu poetów
przewinęło
nowsze QUOTE | Ja jedny z nich
| |
QUOTE |
moge |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Dresiarstwo poetyckie.
* Murofku, to też są wiersze? |
krufka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
Tak (chociaż rymy okropne). A także to: Bąk Siadł bąk na strąk, spadł strąk na pąk, pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. to: Dzięcioł Czarny dzięcioł z chęcią pień ciął. i to: Goryl Turlał goryl po Urlach kolorowe korale, rudy góral kartofle tarł na tarce wytrwale. Gdy spotkali się, góral tarł, a goryl turlał, choć sensu nie było w tym wcale. Wiersz to NIE JEST ocena jakości. Na bycie wierszem nie trzeba sobie zapracować mądrymi słowami. -------------------- |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Prosze tylko o jedno: daruj sobie rymy. Bo
szczęka mnie boli.
I trenuj, bo ponoć trening czyni mistrza. Twoje wiersze nie są ani głębokie, ani odkrywcze, ale jeśli to są dopiero Twoje pierwsze wiersze, to trudno powiedzieć czy są dobre czy nie. Ale są cholernie proste. Pisz, pisz, może coś z tego będzie. -------------------- |
dj_klusek |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: z Wadowic ![]() |
wiem że rymy nie są najlepsze, oraz nie
jest to świetne, jakoś spróbuje się poprawić, i lepiej pisać. Może kiedys
będę pisal tak dobrze jak np. Mellisa albo ktoś inny. No jak powiedziała
Sihaja trening czyni miszcza, więc musze jeszcze dużo potrenować.
-------------------- "czym sen dla ciała tym przyjażń dla duszy,odświerza siły"
"nie ufaj rodzicom zrób sie sam" "nie kradnij, władza nie znosi konkurencji":D mój blog na tenbicie |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ech nie przekreślajcie go od razu --
przecież on nawet 12 lat nie ma (:
"Dopiero w to wchodzi" -- jak sam przyznał w jednym z wierszy. Nie, nie podobają mi się. Jeszcze mi się nie podobają. Bo sądzę, jak i Sihaja, że ćwiczenie czyni mistrza. Wprawdzie z talentem się rodzi, lub nie, jednakże tutaj nie widzę beztalencia -- jedynie słabe obeznanie ze słowem pisanym. Przede wszystkim ortografy -- hmm... może to głupio zabrzmi, ale zanim zamieścisz coś na forum, daj do przeczytania mamie, koledze, komukolwiek, żeby trochę Ci pomógł to oczyścić z błędów. Nie rymuj na razie -- lepiej nie rymuj, to kiedyś samo przychodzi, nie ma co się zmuszać. Staraj się myśleć nad słowami, próbuj zaskakiwać oryginalnym myśleniem, jakimś niespotykanym połączeniem wyrazów. I pisz długo, nie zniechęcając się. Wiesz co mi się spodobało? To jak zareagowałeś na krytykę. Do tego stopnia mi się spodobało, że trzymam kciuki za Twoje powodzenie, jeśli chodzi o pisanie. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
dj_klusek |
![]()
|
dzięki Muszka Me, narazie będe tak popisaywal, jak narazie będę czytał wasze wiersze i uczył się od miszczów takich ja Mellias(cholernie podobał mi sie ten twój wiersz Passacaqlia), wiem że nawet 12 lat nie mam, więc mam czas zeby się dokształcać
![]() Ten post był edytowany przez dj_klusek: 25.06.2004 18:46 -------------------- "czym sen dla ciała tym przyjażń dla duszy,odświerza siły"
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie patrzyłam na profil ^^ Ale wiek chyba
nie jest aż tak ważny, co?
Musz, nie skreśliłam go od razu. A ty ćwicz, miszczu, i czytaj wiersze Mellisy, bo jej wiersze naprawdę są bardzo dobre. Pozdrawiam. -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzieki =)
wiesz, jestem strasznie ciekawa co z Ciebie sie rozwinie... może sie rozwinie... bede sledzic Twoje poczynania... i jeszcze rada: do niczego sie nie nie zmuszaj. Nic na siłe... wiersz należy napierw poczuć, potem spisać... i nie bój się poprawek, ryzyka... zobaczymy... -------------------- |
marvia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 02.07.2004 Skąd: Kraków ![]() |
yyy może i wiersz byl by nawet dobry gdyby
nie te powrtorzenia: CIEBIE
![]() -------------------- SYRIUSZ B(L)ACK!!!!!!!!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:47 |