Kto Zna Cytaty Z Gier?, Kto znajet
igrowyje citaty?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kto Zna Cytaty Z Gier?, Kto znajet
igrowyje citaty?
krufka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
Ostatnio jestem na fali przygodówek 2d w
związku z czym znów zaśmiewam się z trzech części Monkey Island i ekscytuję
Broken Sword'em.
Przeglądając rosyjskie fora dyskusyjne znalazłem ciekawy temat. Przenosząc go chciałbym wyjaśnić, że chodzi o podzielenie się najlepszymi, najśmieśnieszymi cytatami z gier i filmów, książek. Chcę jednak wyjaśnić, że nie chodzi o zbiór aforyzmów. Mam raczej na myśli cytaty śmieszne, ciekawe, znane, kultowe itp. Ew. dialogi. Jak nie - skasujcie. -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dotąd pamiętam jak w demie Larrego siódemki
grało się w kości. Kochany mały łamaga rzucał co jakiś czas teksty, za
którymś razem źle odmieniając słowo "kość". W
oryginale:
Larry: Well, I'll just roll one dice... Przeciwniczka (głosem zabójcy) : D I E! Larry: You know, maybe we should finish it later, when you calm down a little... -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Z niewielu gier, w jakie mi przyszło grać,
najbardziej pamiętam Simon the Sorcerer, grafika paskudna, ale dialogi
świetne.
-Name? -Simon. -Sex? -No, thanks. |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
"Wiesz dlaczego nazwałem twoim imieniem
pryszcza na swoim tyłku? On też nie daje mi spokoju jak tylko sobie
usiąde" © Diablo 2 Gheed
"Niee waż się tykać mojego kieelichaaa albo zaliczysz takiego kopa... że ci czaszka odleci" © tez diablo 2 ;d jak on się zwał... ten żul w knajpie w lut gholein ;P -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Some people are too rich
for their own good. Lucky they got me" - by Garret [Thief II]
i teksty Duka oczywiście ;] Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 01.07.2004 17:46 -------------------- |
Laura_ |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Duke hehe =P
BORN TO BE WIIIIILD yeah, piece of cake would you dance? shake it baby come on! i wiele innych hm.. max payne, tez bylo kilka niezlych - my name is niagara - 'coz you cry a lot? (nie wiem czy dobrze zapisalam XP) you're fool maxey -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
Blade |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 05.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała and Jastrzębie Zdrój ![]() |
z Gotica 2
-chce dostać moje znalezne za sakiewke. -Morzesz dostać w szczęke. -------------------- "Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"
"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala" "maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom" |
Myśka |
![]()
|
||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
To najlepsze. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
F2 bodajże, albo 1. ang wersja:
bokser w klubie boksowym 'Mike like ears' |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie powiem wam z jakiej to gry, bo mi kumpel mówil i nie pamietam. Ale do rzeczy, potracasz kolesia samochodem a ten do ciebie. "Don't worry men, it's just a video game..." XD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmmm... carmageddon? ;p
"What they are looking for? Last virgin in France?" - Gabriel Knight 3 -------------------- |
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
ludzie! posłuchajcie tekstów Minsc'a z angielskich wersji BG1 i BG2! ten gość jest poprostu genialny XD Polska wersja jest do zadka jeśli chodzi o głosy bohaterów...
Chociarz! Jeden z męskich głosów do podstawienia w BG1 ma niezapomniany tekst "Powinienem był zaciągnąć się do wojska.." -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi sie podobaja polskie wersje jezykowe
gier robione przez ruskich albo innych ukraincow.
nie pamietam nic konkretnego, ale DRIVER byl przedni ;] No i Franko na Amige: (idziesz czlowiekiem lubiacym bijatyki po Szczecinie bodajze, i jezdzisz maluchem ![]() - Spadaj Pierdoło! - Brykaj brykaj! - Zmów Paciorek! -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie to nie carmageddon... ah przypomnialem sobie "tru krajm".... cos ala GTA3 ale bardziej brutalne... podobno...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Avalon |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Emp powiedz, ze masz zewnetrzne ip albo przekierowanie na bg 1 lub 2... powiedz, powieedz -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ta w BG1 były ostre teksy. szczególnie wieśniaków.
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sin:
Głos zza drzwi: Nie zabijaj mnie! Mam żonę i dzieci - ich możesz zabić! -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
"it's time to kick ass and chew
bubble gum ,and i'm all out of gum" - duke
"war never changes (...)" - tekst z intro fallouta 2 "there is something dark within me now, i can feel it" -diablo odzywki jednostek ze starcrafta i warcraftów, kiedy klikalo sie na nie wiele razy (demon lord z frozen throne'a rzadzi) no i nie wypada wspomniec o textach rincewinda z discworld 2 -------------------- |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
ta, to mi najbardziej w pamięci zapadło, chyba z wszystskich gier. świetne. tylko z polskim lektorem jest tak skaszanione. znaczy w F:T |
||
Child |
![]()
|
"No need to worry ladies" -
Garret [Thief II] nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że wpadłem
wtedy do jasnego pokoju i jakoś musiałem je "zmartwić" ; )
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
||||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak poranny (khem moze popoludniowy:) len mnie opusci to walne caly cytat, a tak a propos "skaszanienia" przez wersje polska oryginalnego tekstu - polecam duke nukem 3d w tlumaczeniu "play it" (moge sie mylic), koles podkladajacy glos za duke'a brzmi podobnie do przepitego rolnika, nie wiem czym sie sugerowali wybierajac lektora, ale chyba byli w stanie wskazujacym na spozycie zaluje czasami, ze niewielu ludzi potrafi sie zlitowac nad graczami i nie daje nam do wyboru wersji polskiej lub angielskiej (tak np. bylo w polskim wydaniu serious sama) -------------------- |
||||
Fraar |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
z gotica 2
jak sie kogos pobije to mowi: -dobra juz dobra wygrales jestes lepszy odemnie czego chcesz. albo -slucham. -mysle ze musze ci przetrzepac skore. -------------------- cze wam wszystkim lp rulez
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:37 |