Wiersz I Coś W Rodzaju Fraszki., [zamiast tytułów numerki]
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersz I Coś W Rodzaju Fraszki., [zamiast tytułów numerki]
Amanda |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Napisałam je już jakiś czas temu. Potem
wylądowały w szufladzie z nadzieją, że kiedyś może przyjdzie mi na myśl coś
sensownego do dodania.
W sumie sama nie wiem.... raz wydają mi się ok, ale zaraz potem zmieniam zdanie. A potem znowu i znowu itd. Anyway - look: I Nad światem władasz Jak ćma nad spalonym słońcem. Chwiejesz się i miotasz Uciekając przed nieuchronnym końcem. A wszystkie te zaszczyty Mądrość, uroda, blask – to zgaśnie! Wszak i ty – choć nie ty - tchórzem podszyty Nie umkniesz, gdy kosa srebrzysta opadnie. II Godzino nieczuła! Każda twa Siostra rani, ostatnia zabija. Tak lat sto i tysiąc przemija Wieki całe i wieków otchłanie Gdy wszystko zniknie – ona zostanie … |
Emily Strange |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Pierwszy mi się podobał - całkiem
niezły, natomiast przy czytaniu drugiego bardzo mi
zgrzytało.
I nad tym wresem bym popracowała nieco. Przy pierwszej zwrotce ogarnął mnie zachwyt ![]() Chętnie przeczytałabym coś więcej twojego autorstwa. -------------------- |
||
Irwena |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
zgadzam się z Emily
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Zawiodłam się na nim... Ale z drugiej strony... On nigdy nic nie obiecywał... On nie wie...
TGZK rulezzz XD!!! Don't you cry... ja chcę tam wrócić!!! |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
pierwszy wierszyk
niedopracowany...
rytmu zero, forma niejasna zdecydowalas się na taką budowe, trzymaj sie nie tylko rymów... drugi o wiele lepszy... widać, że bardzo pracowałaś... rytm też trochę zepsuty, ale czuje jakis porządek... jest wyraźnie, czytelnie, aczkolwiek nie bardzo dosłownie... i fajnie... rytm się kłania konsekwencja i dopracowanie szczegółów.. będziesz świetnie pisać... -------------------- |
Mojskis |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 04.07.2004 ![]() |
totalny chaos, mam wrażenie, że każdy wers oderwany jest od innego kontekstu, ale stylistycznie idziesz w całkim dobrym kierunku(to do 1 wierszyku). Natomiast fragmenty drugiego gdzieś już czytałam...(może się mylę, ale mam wrażenie, że z pewnymi wyrażeniami juz się zetknęłam). Mimo wszytko próbuj :)nikt nie jest idealny
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:27 |