Rowling I Kolejny Tom, wywiad
dotyczący VI tomu
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rowling I Kolejny Tom, wywiad
dotyczący VI tomu
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Jak dl amnie mogłaby napisać o wydarzeniach
wcześniejszych - coś o Huncwotach
![]() -------------------- ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Heh. Mogłaby napisać więcej książek takich jak Quiditch przez wieki itp. No i wsumie mogła być w tym książka o Huncwotach. Ma teraz wielkie pole do popisu.
-------------------- ...
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bobby: Any thoughts about a prequel
series?
JK Rowling replies -> No, no prequels here. You won't need them by the time I've finished, you'll have all the back story you'll need! -------------------- ...
|
Lily_Ross |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 25.02.2004 ![]() |
Hmmm....Jak zwykle nic nie powiedziala,
ale przeciez nie moze zdradzac za wiele.
I dobrze , bo kto chcialby sie dowiedziec waznych faktow , calej fabuly nastepnych czesci? Nie , nie i jeszcze raz nie dla "romansu" Harry'ego i Hermiony! Potter nigdy nie wykazywal zainteresowania nia jak dziewczyna. To raczej Ronowi sie podoba. -------------------- ![]() "...Wrocil chlopiec, ktoremu zginela ropucha ,ale tym razem w towarzystwie dziewczynki w nowej szacie Hogwartu. - Czy ktos nie widzial ropuchy? Neville zgubil swoja- powiedziala. Miala nieco przemadrzaly glos , mnostwo gestych brazowych wlosow i wielkie przednie zeby..." |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Może tak, a moze nie.
Co do następnych tomów, to jestem wsciekla ,że JKR bedzie pisac wiecec niz 7 tomow. No ale i tak kupie te ksiazki i chetnie je przeczytam. Miejmy nadzieje ze nie bedzie tomow wiecej niz 10. -------------------- ...
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
syndrom serialu
wyprodukowanego między Rio Grande a Ziemą Ognistą
a dla mniej kumatych, tudzież nieobeznanych z ramówką tvn-u: zrobiłaby się z tego piękna i urocza opera mydlana Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 08.08.2004 22:20 -------------------- |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Szkoda ze nie bedzie ksiązki związanej z
Huncwotami.
![]() Szkoda ze jeszcze tak dlugo trzeba czekac. -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Luna Lovegood |
![]()
|
Z kąd wiesz, że długo. Może od premiery
czeka nas tylko rok, mmoże dwa. To nie dużo:D.
A o Huncwotach, może być wiele. Może będzie opisane jak to James i Lilly sie zeszli?? -------------------- ...
|
Mlekolak |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 12.08.2004 ![]() |
po przeczytaniu tego wywiadu coraz
bardziej nie moge sie doczekać VI tomu
|
LadyDevimon |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Mam nadzieje ze nowym MM bedzie ktos
normalny i kompetentny taki jak Kingshley S. Bardzo mnie ciekawi co stalo
sie z motorem Łapy, a myslec mi sie nie chce wiec moze zdradzicie mi
przynajmniej jakis maly szczegol na ten temat ?
![]() ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
Co do motoru Syriusza; To mogłoby być na
ten temat wiele teori. Np. Gdy Hagrid dowiedział sie o "zdradzie"
Łapy, to motor , mógł zwyczajnie pożucić, utopić. rozłożyć na części,
sprzedać(i mieć z tego dochud)
![]() A jeśli chodzi o szósty tom to sama z niecierpliwościa, na niego czekam. Tyle nowych faktów... -------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
motorek pewnie przepił w Dziurawym Kotle
![]() -------------------- |
LadyDevimon |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Jak dla mnie to bez sensu, jesli Harry'ego mialoby nie byc w VIII tomie to ciekawe jaki by mial tylul ? Moze" Zycie posmiertne Harry'ego"?
![]() Ten post był edytowany przez LadyDevimon: 19.08.2004 10:31 |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ludzie! - Jaki 8 tom??
Przecież Rowling wyraźnie powiedziała że będzzie 7 tomów, a jeśli koniecznie coś więcej to taka niby Encyklopedia świata pottera, a nie kolejny tom! Zadużo się na czytaliście na wp.pl i onecie. Lepiej czerpać z pewniejszych źródeł takich jak mugglenet i JKR.com także nie ma chyba co si8ę zastanawiać czy potter przeżyje do rzekomego 8 tomu. ![]() -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
A może umrze, a może umrze.
Chociaż nie, tak zastanaiwając sie głębiej to nie chcę, żeby umierał. Wysiłki tych wszystkich ludzi, którzy starali sie go chronić, śmierć Syriusza - to wszystko miałoby pójść na marne? -------------------- ![]() yeah. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale jakby miał zejść razem z Voldim, to
już nie byłoby takie "na marne"
-------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakie marne? Ich wysiłki de facto
sprowadzają sie do tego aby Volda pokonać co tez Harry uczyni wiec ich
wysiłki zakończa się sukcesem.
-------------------- ...
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Tez mi to przyszło do głowy pisząc
tamtego posta, ale pomyślcie inaczej - Syriusz ginąc za Harry'ego nie
myślał o tym, że za ileś tam lat pokona on Voldemorta - tylko o tym, żeby
uratować życie swojemu chrześniakowi. A ten sobie kitnie =='
-------------------- ![]() yeah. |
Luna Lovegood |
![]()
|
Nie no dla mnie to może umrzeć. Mi to
nie bedzie przeszkadzać.
A co do tego, że ludzie poświęcali się dla Harry'ego tylko p to by zabił Czarnego Pana to nie prawda. Przecież o przepowiedni prawie nikt nie wiedział. Harruś poprostu był "kochany" -------------------- ...
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
szczerze mowiac to dziwny wywiad... jakby
nie do konca wiarygodny? takie krotkie odpowiedzi slawnej pisarki? dziwne
:]. w kazdym razie i tak to tylko podgrzalo atmosfere wokol Ksiecia :]
jestem pewna ze ksiazka bedzie swietna
![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
Moim zdaniem ten wywiad właśnie bardzo
był podobny do Rowlling. Zero konkretnych odpowiedzi, ale wzrasta napiecie.
W ten sposob zaprasza do kupna jej kolejnej książki.
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no ja nie byłabym taka pewna. Rowling poeiwdziała kiedyś (kiedy to nie wiem. obiło mi się o uszy i nie z ONETU czy WP, jak mówisz.) ze nie mówi ani TAK ani NIE pownieważ zawsze inaczej wychodzi, noz wcześcniej nie mówiła. więc jeszcze nie przesądzajmy czy napisze, czy nie -------------------- |
||
Luna Lovegood |
![]()
|
Tak mi się wydaje, że było to w tym
wywiadzie z Rowling na początku tego tematu. Coś mi się właśnie tak właśnie
wydaje.
-------------------- ...
|
kubik |
![]()
|
||
JK Rowling World Book Day Chat 4/4/2004 Jangles: Are you going to write books about harry after school? JK Rowling replies -> Probably not, but I'll never say never because every time I do I immediately break the vow! Bardziej mi to pasuje na jej osobisty komentarz co do spełniania przez nia obietnic przyrzeczonych samej sobie ![]() -------------------- ...
|
||
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
A tak na dobrą sprawę to tych tomów powinno
być 7 i tyle - przez presję czytelników Rowling piszę ten 8 i daje głowę, że
jeśli napisze więcej to będą one nudne a akcja będzie naciągana...
-------------------- ..
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:18 |