Margines Poetycki, wiersze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Margines Poetycki, wiersze
Mojskis |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 04.07.2004 ![]() |
Bóg to postać wielopostaciowa
Dla jednych ważność osobowa Otrzymująca hojne ofiary Jako dowód ludzkiej wiary Jedni sądzą, że to Zbawiciel Wielki świata Odkupiciel A jak trwoga, to do Boga On pokaże, która dobra droga Wyplątania się z kłopotów -to teorie dla idiotów! Przecież Bóg to źródło wiary I to nie są żadne czary Człowiek wierzy, a więc żyje I niech się z tym nie kryje To przy życiu go utrzyma I cierpienie też wytrzyma Będzie wiedział, że gdy umrze Strach i trwoga będą próżne Znajdzie się przy Bogu w niebie To samo czeka mnie i Ciebie I nie trzeba Boga obdarowywać hojnie Wystarczy mocno wierzyć, że po śmierci nowe życie ma być... |
Sevilia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: ze wsi? -_-" Płeć: Mężczyzna ![]() |
ee.. nawet fajne.
ale koniec mi nie pasuje. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
Mojskis |
![]()
|
No zgadzam się- koniec mi nie wyszedł. A
teraz taka złota myśl...z podręcznika dla akwizytorów:
![]() Przyjaciółka nie może być taka sama jak ty.. Musi być gorsza, by to Ciebie podziwiano... Ciebie szanowano... Ciebie kochano... |
Sevilia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: ze wsi? -_-" Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten tekst jest chamski, ale jednak prawda
w tym jest =P
ja akurat taka nie jestem, ale zauważam takie coś w otoczeniu =) -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
Miaka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 16.05.2004 ![]() |
Witaj na forum, Madziu! Zachęcałam Cię do tego, abyś udostępniła swoje wiersze tutaj i w końcu to zrobiłaś. Są dobre, ale wiem, że masz w główce dużo lepszych, więc na co czekasz. Dawaj je szybciutko tutaj!!!!! Czekam
![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Po pierwsze:
No rhyms please. Not yet. Najpierw trzeba poczuć się dobrze w rymach, a potem zacząć je używać. Drugi text - odważny, dlatego mi się podoba, pierwszy to taka troszkę pioseneczka ala Kościelana... No nie wiem. Czekam na zaskok następnymi. Narazie nie mam zdania. Neutralność. Porusz mnie troszkę ![]() -------------------- |
Potti |
![]()
|
||
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
o jasne. a pozatym nie pijesz, nie palisz, nie plotkujesz, nie jesteś pustą lalą i w ogóle, tak? a wiersze mi się nie podobają. po prostu. pierwszy to taka pusta, moim zdaniem, rymowanka. bynajmniej nie oddaje wiary. a drugi zbyt oczywisty, w dodatku kiepsko ujęty. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
||
Sevilia |
![]()
|
||||
nie, nie jestem 'pustą lalą', Potti =P i jak już ci powiedziałam na gg, źle mnie zrozumiałaś XD chodzi o to, że większość kumpel porównuje się ze sobą.. i wytykają sobie wszystko. żeby tylko pokazać się w lepszym świetle, żeby poczuć się tą lepszą. one się chyba tak dowartościowują. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
||||
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
proszę o spokój!
nie tutaj... hmm temat wiersza nawet niezły... widać, chciałaś przekazać coś wlasnego. własne przemyslenia, własne obserwacje... czuje, że bardzo Ci na tym zalezalo... moze az za bardzo? odstawilas na bok wszystko to, co pozwala cieszyc sie przekazem w ładnej formie.. po raz kolejny apeluje do mlodych poetów: rytm daje wrazenie przemyslania i pewnosci... takze nawet gdy treśc temu zaprzecza, pozostaje 'wrazenie' rytm! rymy tez Ci nie wyszły... takie troche kolędowo, pieśniowe =) no, ale dobrze ze bierzesz przyklad z czegoś znanego i akceptowanego... ale nastepnym razem wystrzegaj sie tego ^^ juz to znamy... masz dobre pomysly tylko teraz wykorzystaj je w inny sposob... pomysl caloscia, a nie tylko tematem... bedzie dobrze =) -------------------- |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
ja to kocham ;] to znaczy kocham ten styl i tematyke, a ten wiersz bardzo mi odpowiada. |
||
Mojskis |
![]() ![]()
|
O naturze ludzkiej
Ludzka natura złożona z genowego sznura jest przekleństwem Homo Sapiensów Bo z połączenia myśli, odruchów i gestów często wyłania się agresja a przytłaczająca innych opresja nie jest winą naszą spowodowana Z pretensjami do WIELKIEGO PANA genów, hormonów i tym im podobnych inteligentnych, choć tak mało zdobnych I nie jest tak jak się wszystkim wydawało, że tym co nas rzekomo w życiu kierowało był charakter i żądza świata- to od początku dziejów był genotyp symbolizujący straszliwego kata... |
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
heh,....tylko to zarapować...
ale nie jest złe..takie ciekawe,.,.bym powiedziała ...daj co tam jeszcze wymyslisz..w koncu ..trening czyni mistrza... ![]() -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:18 |