Żyć To Znaczy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Żyć To Znaczy
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Żyć to
znaczy...
Ryzykować: grać w pokera, skakać na bungee lub jeść arbuza w ulubionej bluzce. Zmieniać: siebie, według nastrojów innych, jeśli pozwolą i kolor zasłon od czasu do czasu Kochać: kilka dobrych książek, idola prosto z plakatu a pozatym Kogoś Szczególnego (opisu brak!) Żyć to znaczy żyć Niezgodnie z przepisem. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
krufka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
Strasznie mi się skojażyło z jednym z dowcipów (aż go wyszukałem w sieci): - Panie doktorze, proszę mi powiedzieć, ile będę żył? - Ile ma pan lat? - Trzydzieści pięć. - Pije pan? - Nie. - Pali pan? - Nie. - A kobitki pan używa? - Nie. - Panie, to po diabła chcesz pan jeszcze dłużej żyć?! -------------------- |
||
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
A mi z hasłem na tymbarku 'żyj a nie istniej!'.
Świetnie ci wyszło, Potti. Lubię takie wiersze. O tematyce, którą chcę poznawać i wygodnej formie. Jest dość lekko i nawet ośmielę się stwierdzić, że wakacyjnie =) [bynajmniej nie deszczowo]. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Sevilia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: ze wsi? -_-" Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak, tak, mi też się bardzo podoba =)
[a ten 'idol z plakatu' jednoznacznie mi się pokojarzył z sama wiesz kim =P] -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Waiting for the worms to come, Waiting to cut out the dead wood, Waiting to clean up the city, Waiting to follow the worms, Waiting to put on a black shirt, Waiting to weed out the weaklings... /Pink Floyd/ |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
zauwazylam ze modny staje sie charakterystyczny styl pisania... typu Mornariel skrzyzowana z Vampi... w sumie, fajnie zwrotka o zmienianiu naprawde dobra... celowe 'i' daje bardzo ciekawy efekt... o kochaniu nie wyszlo... wydaje sie, ze to najlatwiejszy temat, ale 'kochać' w tym przypadku jest nieodpowiednim slowem... (opisu brak) wytracilo mnie z rownowagi, a wytrzymalam skoki na bungee czy jedzenie arbuza... o, koncowka... nie wyczulam jej po pierwszym czytaniu... duzo wyjasnia... caly wiersz bazuje na tym jednym zdaniu... ładnie... ogolnie bardzo średnio... czytalam lepsze Twoje wiersze, ale ciesze sie, ze wrocilas i eksperymentujesz... brakuje tu tworczosci Potti... także czekam... -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ooooooo, Potti. Wiersz świetny. Tak się czuję. Szukam życia, nie istnienia, choć nie zawsze jest to łatwe. Brawa ode mnie i mała prośba o bis. Pisz częściej. Proszę. Na takie wiersze warto czekać.
-------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mell-> na Mornę mogę się zgodzić, ale co tu jest z Vampi?
Wiersz bardzo prawdziwy, jeżeli chodzi o ludzi młodych wiekiem, wraz z dorosłością, przychodzą trochę inne wnioski, by potem na kompletną starość wrócić do tych nastoletnich. Wreszcie odpoczynek od rymów, które na forum doprowadzają mnie zazwyczaj do kociokwiku. Ogólnie jest całkiem sympatycznie i naprawdę nieźle. Tak mi pachnie poezją współczesną. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cat -> nie widzisz czegoś ze stylu Vampi? ja zauwazam pozorny dystans,
pisanie jakby nie na serio, a przy tym oddawanie tematu do ostatniej kropli i dodawanie watkow z daleka... Mornariel ma to samo tylko w wiekszym stopniu... plus zawiłość Potti postarala sie uzyskac podobny efekt... niemniej dokladniej pisalam kilka postow wyzej... -------------------- |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
przerazacie mnie (apropo Mel i Cat) i
odczuwam do tego wszystkiego (nie do wiersza Potti, tylko swoich) coraz
wieksza niechec. Boze.
na prawidłowy temat powiem tyle, że arbuz mi się podoba, ale jesli juz mialo byc tak doslownie, to zabrakło czegoś co miałoby być takim totalnym zwieńczeniem tego wszystkiego. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ładnie, ale właśnie czegoś zabrakło. czegoś
małego w sumie, bo tak mocno ja tego nie oddczuwam.
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
A jakos tak mnie natchnal optymistycznie ten wiersz.
I nie patrzylam ile jest w nim Morn ile Vampi bo kazdy wiersz to dla mnie dzielo osobnego autora. Jak ja kocham takie wiersze. Jestem jak najbardziej na 'tak' Potti. Oby wiecej tego typu dzieł. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Emily Strange |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Pod tym co napisała Marcia podpisuję się rękami i nogami. Mimo, że wiersz nieco przypomina na początku wyliczankę, to jest taki lekki, sympatyczny i napawający optymizmem. Dziękuję bo w niedzielny poranek (hmm) właśnie tego mi trzeba było. Czegoś optymistycznego. A dwa ostatnie wersy - jak dla mnie - mistrzowskie ![]() -------------------- |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:17 |