Lustro, czyli dialog wewnętrzny
;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lustro, czyli dialog wewnętrzny
;)
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wyszło takie toto, spontanicznie =) Rano dzisiaj. A rytm czort drapał ;-)
Lustro Masz piękne oczy. Dziękuję. I zapach snu we włosach - czy dobrze spałaś? Marzenie miałam o rozedrganym motylu. Smak surowej książki na twoich palcach... Nie czuję, dziś mam katar, źle wyglądam. Skąd ta blizna? To łzy delikatnie musnęły moje myśli Lustro rozebranym szkłem ogarnia cię do naga, wiesz? Wiem, bezkształtny cień mojego ciala, kto nada mu muzykę? Muzyka w powietrzu - jest wokół ciebie. Jeszcze nie. Poczekaj chwilę, ubierz się w ramy, w srebrne usta ze szkła. Patrzę przecież... Ten post był edytowany przez Sihaja: 13.07.2004 00:31 -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo odpowiada mi Twoj styl
pisania...
nawet kiedy forma i rytm pozostawiaja wiele do zyczenia, u Ciebie mi to nie przeszkadza... Twoje wiersze sa takie naturalne... ten zaskoczyl mnie bardzo odwaznymi metaforami, ktore jednak nie zepsuły klimatu, jaki tworzysz... poczulam ten wiersz... odwazylabym sie nawet na stwierdzenie, ze jest to jeden z lepszych, jak nie najlepszy, Twoj wiersz jaki czytalam... gratuluje... -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Bardzo mi się podoba. Wznosisz się na
wyżyny, za rękę z piękną Kaliope, kochana =)
Może kiedyś oszlifujesz formę i dodasz trochę rytmu, wtedy obiecuję się nauczyć na pamięć i zadeklamować. |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Jak mi te Twoje metafory odpowiadaja
![]() Wiersz jakby inny od poprzednich. Tylko mała literówka sie zapodziala w drugim wersie ![]() Takich wierszy potrzebuje ;* -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Sih ciebie powinno się pdo niebiosa wychwalać
![]() Tworzysz takie piękne wiersze... Są jak ulotny wietrzyk, delikatny powiew... sama nie wiem... po prostu są piękne i łapią za sreducho. Czekam na kolejny ![]() -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję Wam wszystkim. Nie, nie za miłe komentarze. Za... obecność. =) No.
Morn - tak, to jest dialog, jak też głosi podtytuł ![]() -------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Sih, śliczny wiersz. Taki lekki,
delikatny. Na formę nie patrzę, bo się na tym nie znam, tylko na wrażenia. A
są jak najbardziej pozytywne. Według mnie jeden z najlepszych twoich
wierszy.
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
Coś tak niewielkiego tętniącego jednak czymś niezwykłym... dozą lekkości, polotu...
Zakochałam się w stylu ,w jakim napisano to „maleństwo”... |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Czysta impresja. Odpłynęłam, marzyć mi się
zaczęło... A ostatnio rzadko mi się to zdarza;)
Podbijasz mnie tą lekką mgiełką, rozmytym słońcem i leniwymi obłoczkami na lazurowym niebie. Potrzeba takich wierszy, bo od razu lepiej się robi człowiekowi, radośniej. Dziękuję=* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Komentowałam to już, ale co tam =P
Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że z pełną odpowiedzialnością mogę cię nazwać Edgarem Degas w dziedzinie poezji. |
Sihaja |
![]()
|
Heh, dziękuję. Cóż Edgara Degasa uwielbiam (po części z wiadomych powodów zamieszczonych obecnie u mnie na avatarku). Cieszę się, że podoba Wam się wierszyk. Chociaż czasem mi coś wyjdzie. :-)
-------------------- |
Anarchistka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Ciekawe... pełne prostoty, ale czegoś mi
brakuje.
-------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:07 |