Adular
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Adular
ZedeKiaH |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 05.06.2003 Skąd: Z Amorelium ![]() |
Z lekcji polskiego.Pani kazała.
,, Adular" Popatrz tam, gdzie horyzont drzew, Między nimi przemyka ptaków śpiew. Wznosi się złociste słońce- klejnot korony zieleni, Trawa pełna porannych diamentów tęczą się mieni. Pani Wiosna wróciła w swej szmaragdowej sukience, Pełna rumieńców, układa turmalin kobierce. Na białych skrzydłach nadziei leci ptak, A ona spogląda szafirowymi oczami na niego tak. Otwiera niewidzialną kłódkę raju bram, I wszyscy Razem zatańczymy tam. Przykrył me usta motyl rubinowy, Wymalował na nich uśmiech tęczowy. Powoli senne słońce znika, Każdy mały i duży zwierz umyka. Nad Nami rozciąga się bezkresny aksamit, Selene wylewa księżycowym piórem granit. Gwiazdy rozrzucają swą sieć, By w swej siatce brylanty mieć. Zanurzamy się w błękitnoszarawym spokoju, Pocałunek Nocy usypia świat, oprócz księżyca w nowiu. Bogini wrzuca kamień księżycowy w me ręce, Radując mnie tym o poranku wielce. Wiem, że poznałam wielką tajemnicę, Gdyż ujrzałam prawdziwą świata skarbnicę. ------------------ Wiersz nie jest dobry, nie wiem czy doszukacie się głebszego sensu i przesłania, bo raczej tylko niektóre osoby wiedzą.Ale może Wy też odnajdziecie,ale troche wątpię.Ogólnie wiem że tutaj są osoby o wiele bardziej uzdolnione w tym kierunku odemnie. Jednak nie wszyscy muszą zajmować się poezją i nie wszyscy mogą pisać idealnie. -------------------- Nasze życie jest tym, czym czynią je nasze myśli
Aureliusz --------------- Kiedy się kocha, wszystko dookoła nabiera coraz głębszego sensu. Paulo Coelho --------------- Kwiat szczęścia najpiękniej rozkwita, gdy opromienia go światło miłości. --------------- Miłość jest piękna, piękniejsza od słońca, lecz tylko wtedy, gdy wytrwa do końca. |
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
odechciało mi się czytać...
jeszcze bardziej odechciało mi się czytać... -------------------- |
||||
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
No widzę, że się na inną formę twórczości
przerzuciłaś!
![]() Nie przesadzaj z tą krytyką nie jest idealnie czy wspaniale, ale nie jest to też totalna beznadzieja. ![]() ![]() Pozdrawiam -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Szara Wilczyca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Z Biedronki ;) ![]() |
Całkiem dobry ten twój wiersz,ale nie
zachwyca...ćwiczenie czyni mistrza,więc próbuj,ile się tylko
da!!!!!Życzę weny!!!
![]() ![]() ![]() -------------------- Ugryźć Cię?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:24 |