Wiersz Nie Byle Jaki, ale też nie
za bardzo piękny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersz Nie Byle Jaki, ale też nie
za bardzo piękny
SZPAQ |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: Tar Valon (czyt. Lubliniec koło Opola) ![]() |
Hmmm.... Proszę o szczere komenty
![]() ------------------------- „Perpetum Mobile” Rodzimy się w miłości z nadzieją bezpieczni szczęśliwi aby dorosnąć Dorastamy z miłością w nadziei aby kochać być szczęśliwymi aby żyć aby umrzeć Umieramy po cichutku pomalutku samotnie spokojni kochając aby żyć dalej -------------------------------------- „Już czas” Co byśmy zobaczyli Patrząc Bogu w twarz? Wesoły rój motyli Czy smutek, zwątpienie, strach? Miłość, nadzieja i żart? Czy złość, ubolewanie, żal? Czy nienawiść, zazdrość i pycha górę weźmie Nad tym, co nam zobaczyć będzie raźniej? Nie mnie o tym rozmyślać, Nie jestem jeszcze gotowy. Lecz czas najwyższy będzie wtedy, Gdy przyjdą po nas Anioły. ---------------------------------------- „Zamkni ęty krąg” Jesteś, żyjesz, Drzewo silne i dumne, Strzeliste, smukłe, szumne, Korzeniami wrosłe w ziemię, Z którego będę miał trumnę. Aby umrzeć, trzeba żyć Aby żyć, trzeba umrzeć Zamknięty tworzy się krąg Wiec trzeba los swój brać do rąk Błądzimy szukając Wiary, nadziei, miłości Ktoś lub coś na prowadzi Pomaga iść w samotności Umarliśmy – co dalej? Żal, smutek, zwątpienie Lecz jesteśmy szczęśliwi Przechodząc przez te płomienie. ------------------------- Pisałem te wiersze na konkurs - jeśli się komuś spodobały, to chętnie będę pisał dalej ![]() -------------------- Jam jest Smokiem Odrodzonym z elfiego maga, wstąpiłem w Aiela który saidinem włada...
"A on przyjdzie na świat na zboczach góry, więzienia Czarnego i Przeklętych, Shayol Ghul, po której jego krew popłynie, kiedy dotknie cuilidescarra i świat zbawi, choć równocześnie zniszczy, i swych bliskich zabije mieczem pokoju i zgody, a oni słuchać się go będą, gdy przyjdzie Stu Towarzyszy z Czarnej Wieży i na powrót zburzą wieżę Białą, a potem zapieczętuję przeklętych wraz z Czarnym na zawsze, gdy Smok pokona go w Tai'Shan, wraz ze swoimi wiernymi Asha'manami..." Proroctwa Smoka, werset 139, autor nieznany |
Avin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 13.06.2004 Skąd: sama nie wiem, skąd się wzięłam;D ![]() |
Całkiem, całkiem... Oczywiście, że pisz
więcej!
-------------------- |
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
szczery koment: wiersze maja bardzo podobne tematy ale nie dziala im to na korzyść... za duzo wyliczasz, za duzo okreslen... szumne, piekne, duze, wysokie... tworzy sie wyliczanka. troche nudna wyliczanka... miales pomysl na pierwszy wiersz... ale nie wyszlo, napakowales duzo okreslen, ktore wydawaly Ci sie madre, ale tego nie przemyslales. Takze nieciekawy efekt koncowy w drugim wierszu rymy tragiczne... ze nie wspomne o rytmie... w trzecim podobal mi sie ten fragment
niepotrzebnie nakladles tam tyle strzelistosci, smuklosci, korzeni...
naprowadzi ogólnie za duzo przymiotnikow, bałagan, brak rytmu, zle dobrany temat sprobuj pisac na temat bardziej Ci znany i pisz prościej... popracuj, moze cos z Ciebie bedzie.. -------------------- |
||||
SZPAQ |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: Tar Valon (czyt. Lubliniec koło Opola) ![]() |
miało być nas prowadzi - ale co tam. W
sumie to miało być na konkurs "Życie i Śmierć" - więc dlatego taka
wyliczanka
![]() ------------- A ogólnie lepiej idą mi wypracowania - ale dzieki za szczerą opinię, zwróciłaś mi uwagę na błędy ![]() ![]() ![]() -------------------- Jam jest Smokiem Odrodzonym z elfiego maga, wstąpiłem w Aiela który saidinem włada...
"A on przyjdzie na świat na zboczach góry, więzienia Czarnego i Przeklętych, Shayol Ghul, po której jego krew popłynie, kiedy dotknie cuilidescarra i świat zbawi, choć równocześnie zniszczy, i swych bliskich zabije mieczem pokoju i zgody, a oni słuchać się go będą, gdy przyjdzie Stu Towarzyszy z Czarnej Wieży i na powrót zburzą wieżę Białą, a potem zapieczętuję przeklętych wraz z Czarnym na zawsze, gdy Smok pokona go w Tai'Shan, wraz ze swoimi wiernymi Asha'manami..." Proroctwa Smoka, werset 139, autor nieznany |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:54 |