Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ale tu chodzi o wartosc istnienia, takiego zjawiska jak życie... w taki sposób kazde zycie ma taką samą wartosc. i istnienie człowiek i źdźbła trawy. Ten post był edytowany przez Kira: 17.07.2004 14:47 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i tu wracamy do odwiecznego problemu egzystencji... życie ma taką samą wartosc kazdego z nas tylko dla sily stworczej... choc ja wyznaje wielki wybóch i ze jako takiej siły stwórczej w osobie bóstw nie ma... a poza tym, skoro są źdźbła trawy i ludzie to dlaczego do cholery tylu ludzi chodzi po trawnikach?
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
||||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
Droga ta wcale nie jest taka dluga skoro jestes za to tak jak wydalbys juz wyrok a ten kto wykonuje wyrok dopelnia tylko farmalnosc i nie robi tego z wlasnej woli ale z woli tych co si zgodili na kare -------------------- szkoła :( :( :(
|
||||
GrimmY |
![]()
|
||||||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
mylisz "wydac wyrok" i "wykonac wyrok", pewnie ,ze bol zaczyna sie w momencie, gdy to my jestesmy wykonujacymi, ale takie jest selawi nieprawdaz? swiadom jestem tego,ze godzac sie na kare smierci w pewnym sensie (podkreslam w pewnym sensie) przyczynie sie do smierci skazanego, pomijajac jak wielkim zbrodniarzem by nie byl, ale zawsze czlowieka. -------------------- |
||||||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Po wojnie od wyroku do egzekucji było 100 dni czasu...
No i ostatnie życzenie winnego... Ja znam taką historię, jak moja babcia pracowała dl agazety jeszce, to była na rozprawie.. i to jest okropne, co oni tam robią... -------------------- ![]() |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
wiecie co wkurza mnie to ze ponoc zyjemy w kraju gdzie ok. 90% spoleczenstwa to praktykujacy katolicy a 80% tego samego spoleczentwa jest za kara
a przeciez: po piate nie zabijaj i kto jest bez winy niechaj pierwszy zuci kamien -------------------- szkoła :( :( :(
|
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
"sa 3 rodzaje klamsta : klamstwo, cholerne klamstwo, i statystka" M. Twain racja, statystycznie, to tego tematu nie powinno w ogole byc, a raczej znakomita wiekszosc powinna stawac po stronie uduchowionego zycia wedlug wszystkich przykazan...taa, poza tym, wiare w boga mozna roznorako interpretowac, ale to juz inny temat -------------------- |
||
mayi |
![]()
|
te 90% to wierni rzymskokatoliccy czyli ni ma zadnej interpretacji powinni brac przyklad z 10 przykazan i Bibli czyli 80% nie powinno byc za kara
-------------------- szkoła :( :( :(
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Tak samo jak trzy góralskie prawdy:
"Świento prawda, tyz prawda i gówno prawda..." Ja nie popieram kary śmierci, dlaczego poczytajcie kilka postów... wstecz... A Ty mayi ?? -------------------- ![]() |
mayi |
![]()
|
Syriusz a nauczyli Cie czytac???
jesli nie to jeszcze raz Jestem przeciw karze smierci jak juz wczesniej wspomnialam 5.nie zabijaj kto jest bez winy niechaj pierwszy zuci kamnien Wielu zyjacych zasluguje na smierc a wielu niezyjacych zaslugiwalo na zycie czy jestesmy w stanie je im wrocic To nie my powinnismy osadzac czyjas wine czy niewinnosc -------------------- szkoła :( :( :(
|
GrimmY |
![]()
|
||
errm...jak nie my to kto? -------------------- |
||
mayi |
![]()
|
nikt po prostu dozywocie
|
Syriusz_Black |
![]()
|
||
Wiesz co przed chwilą znalazłem???
-------------------- ![]() |
||
mayi |
![]()
|
Syriusz gdzie to znalazles???
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
90% to praktykujący katolicy.... buahaha... no nie....
a nie bede mówił co sądze o tych kamieniach, po piąte i w ogole bo w kroczę w swerę religi i nie chce nikogo obrazić... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
MisieK rozumniem ze nie jestes katolikiem i nie ma nic na przeciw ale w sadazach 90% naszych kochanych rodakow odpowiada ze sa katolikam zdaje sobie sprawe ze pewnie polowa i tak niewiele wie na temat kosciola i niebardzo sie tym interesuje i ze mowi tak proforma ale nadal zostaje to 50% a to jest roznica przy 20% przeciwnikow kary
|
MisieK |
![]()
|
z mioich skromnych obliczen procentowych wynika ze moze ze 30% jest katolikami praktykującymi.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
GrimmY |
![]()
|
||
porownamy to do 90% deklarujacych wiare w boga i juz mamy pikny obraz naszego spoleczenstwa... tak, wiem uogolnienia sa krzywdzace, ale taki ich psi urok -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nie sądze, aby 80% ludzi w Polsce było za karą smierci. wydaje mi sie, ze ci którzy sa "za" to zdecydowana mniejszosc. na jakiej podstawie doszłas do tego wniosku z procentami? robiłas jakies badania, ankiety? to ze np. 7 osób na 10 na tym forum opowiada sie za zalegalizowaniem kary smierci nic nie oznacza.. nie ma sensu rozszerzac tego na skalę całego państwa... a co do tego jak w Polsce przedstawia sie sytuacja z religijnoscią... wiecie to jest tak, ze nawet u największego zbira, złodzieja itd. wisi w domy krzyż. [prawie] kazdy więzien [bez względu na to za co siedzi] powie ci, ze wierzy w boga... inna sprawa ilu z tych ludzi praktykuje swoją wiare poprzez chodzenie do kościoła itd. ale większosc deklaruje sie jako wierzący, wiec teoretycznie jesteśmy narodem wyznaniowym. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
A skoro jestem ateistą to chyba mogę być za ?
![]() A poza tym to jasne że wasza religia akceptuje kary śmierci. -------------------- |
MisieK |
![]()
|
||
my mozemy, jestesmy w 100% wolni...
A tak mówi wszechmocne KKK -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
W sumie nie wiem już... co powiedzieć...
Dla mnie życie ludzkie jest wartością... i kara śmierci jest dewastacją tej wartości... Muszę to jeszcze wszytsko przemyśleć i porozmawiac z odpowiednimi osobami... Jeśli dadzą mi sensowne argumenty i mnie przekonają, to się zobaczy... -------------------- ![]() |
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Aby wilk był syty i owca cała najlepiej zrobić tak:
Wprowadzić karę śmierci, ALE: zanim wyrok zostanie wykonany niech przestępca idzie za kratki na 20 lat. niech pracuje społecznie a co za tym idzie będzie można szczegółowo sprawdzić czy nie zaszła pomyłka, a i zbrodniarz będzie siedział w pace myśląc, że z dnia na dzień upływa czas do egzekucji. Co Wy na to? -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
||
pomysl niezly, ale moze nie na 20 lat...przeciez to psychicznie mozna nie wytrzymac -------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
||
I o to chodzi... i o to chodzi... zreszta oczekiwanie na kare smierci to minimum 3 lata -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 08:03 |