Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mayi, co do twojego przedostatniego posta. - zycie to nie bajka. a poza tym, czy ja mowie ze chce kogos bez winy zabijac. Jesli wina nie jest bezsprzeczna to nie dziekuje. A wielkie omyBki zdarzaja sie zadko. Sprawy nadajace sie na kare smierci sa rozpatrywany 3 razy. A wlasnie niedawno gdzies czytalem ze w momecie wniesienia kary smierci do jakiegos stanu w USA, teraz nie pamietam. Ilosc, morderstw, gwaltow itp. zmalala w skali roku o 40%...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Wiecie dlaczego napisałam, że jestem przeciw karze śmierci TAK SAMO jak i aborcji i eutanazji? Bo mimo iż trzy różne sprawy, sprowadzają się do tego samego : śmierci człowieka.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eutanazja -> a wolala bys cierpiec, czy umrzec??
Aborcja -> to nie czlowiek... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
"Ponad wszelką wątpliwość ze statystyk wynika tylko jedno: nie widać w nich żadnego wyraźnego związku pomiędzy stosowaniem kary śmierci, a liczbą najcięższych zbrodni. W krajach, w których ją zarzucono liczba morderstw nie wzrosła. W USA spadło dopiero wiele lat po jej przywróceniu i wiązało się to raczej ze wzrostem skuteczności działania policji, zwiększeniem nakładów na bezpieczeństwo oraz zmianę demograficzną - spadła liczba mężczyzn w wieku do 25 lat. Zresztą statstyki zależą w oczywisty sposób od zbyt wielu czynników, aby szukać w nich argumentów". EDIT bo zapomniałem: To jest tekst z newsweeka 30/2004 str. 24. Ten post był edytowany przez Secner: 20.07.2004 18:14 -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
MisieK |
![]()
|
Newsweek... szmatlawiec...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
A. Zapomniałem. To nie to co wiadomości. A tak przy okazji - na dobranockę też zostajesz? -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
a dobranocka za 15 min...
-------------------- szkoła :( :( :(
|
peggy_brown |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
No właśnie - eutanazję popierają ludzie dla których śmierć nie jest najgorszą rzeczą na świecie. Karę śmierci popierają ludzie, którzy myślą odwrotnie. Jedno wyklucza drugie, moim zdaniem. |
||
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Sencer, łatwo jest teoretyzowac w takich kwestiach jak śmierć, cierpienie, ból. to prawda, ze cierpienie powoduje zachwianie normalnych reakcji i instynktów [zdrowy organizm będzie raczej dążył do tego, by przetrwac za wszelką cene niz doprowadzic do samodestrukcji <-> w koncu najsilniejszym z instynktów jest instynkt samozachowawczy], jednak jeśli ktoś cierpi, jest wykonczony fizycznie i psychicznie, nie ma juz siły na to by dłużej walczyc, wie ze jego ból nie będzie miał końca, ze walka jest bezowocna i bezsensowna, to ma życ dalej dla zasady?czy Ciebie nie rusza to, że ten człowiek cierpi? do jakiej skrajnosci musi byc doprowadzony, zeby chciec śmierci... w jakiej desperacji musi byc pogrązony.. poza tym... to jest jednak wciąż tylko i wyłącznie życie tego człowieka, to nie Ty ani nie ja odczuwamy ten ból, więc nie powinnismy decydowac o tym, kiedy bedzie umierał. [yasne, najlepiej od razu wsadzajmy za kratki niedoszłych samobójców..]
ooo wydaje mi sie, ze to zbytnie uproszczenie. wezmy taki przykład. zabijasz kogos w obronie własnej. co tak samo jak morderstwo z premedytacją sprowadza sie do śmierci człowieka. jednak te dwie sprawy rozpatruje sie je pod innym kątem, bo liczy sie jeszcze cos takiego jak intencje, okolicznosci. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
MisieK |
![]()
|
||||
Słuchaj mnie teraz uwaznie. Równie dobrze mógłbym cipodac cytat z innej gazety, w której napisane jest zupelnie co innego. Domysly dziennikarzy mnie zupelnie nie interesuja. Dziennikarz jest za albo przeciw. Ma do tego prawo. Ale jako dziennikarz powinien podawac suche fakty. No ty tyle co do mojego wykladu na temat dziennikarstwa, a co do dobranocki. Zostaje na dobranocke, i jesli cie to interesuje, wydaje mi sie ze najpierw jest dobranocka potem wiadomosci. A poza tym, lubie czasem poogladac bajki z mojego dziecinstwa. Takrze zart ci sie udal... byl poprostu zajebisty... moge sie smiac? -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||||
Secner |
![]()
|
||||||||||
Dobrze - więc co w wypowiedzi, którą przytoczyłem nie jest faktem?
Zobacz o której napisałem tą wiadomość, a potem przeczytaj jeszcze raz.
Zmuszać się nie musisz. Nie oczekiwałem, że zrozumiesz. W wiadomościach tak nie żartują to niby skąd masz rozumieć ten rodzaj humoru? -------------------- Khamulec dał głos.
||||||||||
MisieK |
![]()
|
||||||
Po pierwsze tekst jest wyraznie stronniczy... "Zresztą statstyki zależą w oczywisty sposób od zbyt wielu czynników, aby szukać w nich argumentów" co to jest wogole... statystyki to najlepsze argumenty. Bo suche. Faktem nie jest to ze wprowadzenie kary smierci nie ma zwiazku z zmniejszeniem ilosci morderstw. Bo ma. No chyba ze panowie profesorowie klamia.
Nie wiem... jak dla mnie wszystko jest jasne:> Ostatniego nie skomentuje. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||||||
Secner |
![]()
|
||||||||||||
Na podstawie statystyki mogę udowodnić, że ziemia jest płaska (bo każdy, kogo spytam powie mi, że nie spada w kosmos). Tym nie mniej - jeśli uważasz, że to są fakty to przemawiają przeciw twojej tezie.
Skoro pisałem o 18:30.. (HINT: pół godziny przed o ile nic się nie zmieniło i dobranocka leci o 19).
Po co mi to mówisz? Zauważyłbym i bez tego. -------------------- Khamulec dał głos.
||||||||||||
MisieK |
![]()
|
||
Buahahah... Czekaj.. czy ja kiedys patrze na godzine... hm... wiesz chyba nie:> Musze zakonczyc ta gadke bo padaka mi wroci ze smiechu:> No nic ide gdzie indziej. Tu sokczylem, jest em za kara smierci, aborcja, eutanazja i dzienkuje. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
Secner |
![]()
|
||||
Statystycznie rzecz biorąc - największe głupoty wygadujesz, według moich obserwacji, po 23 (vide "Mów do slupa a słup jak dupa - idę spać". Teraz to ci chyba nawet klawiatura przysnęła. -------------------- Khamulec dał głos.
||||
MisieK |
![]()
|
Sluchaj gowniarzu. Chcesz zebym cie wyzwal, to przyjdz do mnie na gg. Nie mam ochoty zasypywac forum takimi tekstami, bo mama Syriusza patrzy(:>)
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
Secner ilustracja w twoim podpisie
pochodzi z ksiazki A.Szklarskiego???
nie jest troche za duza??? -------------------- szkoła :( :( :(
|
Secner |
![]()
|
||||
Nie, o ile mi wiadomo ![]()
Przczytaj co pod nią ![]() -------------------- Khamulec dał głos.
||||
mayi |
![]()
|
Teraz jej juz nie ma a co bylo
podpisane???
|
Secner |
![]()
|
||
Że to taka aluzja. -------------------- Khamulec dał głos.
||
mayi |
![]()
|
ale ja chce nsie tylko dpwiedziec co tam
bylo napisane
|
Secner |
![]()
|
||
To właśnie piszę. Pod obrazkiem było napisane "to taka aluzja". -------------------- Khamulec dał głos.
||
mayi |
![]()
|
to w takim razie co bylo na
obrazku???
skleroza ![]() -------------------- szkoła :( :( :(
|
Secner |
![]()
|
||
Na obrazku było dwóch facetów w łodzi. Nie chodziło o to co była na, ani pod. Aluzją była wielkość obrazka. -------------------- Khamulec dał głos.
||
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kufa politykierom znowu cos na mozg pdalo.
PiS wyszlo z propozycja kary smierci, LPR i Samoobrona im przytakuje. Bogom
dzieki ze napewno pomysl nie zostanie uchwalony. Jednak sam fakt mnie
dzisiaj na wieczor dobil.
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 15:02 |