Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

17 Strony « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Kara Smierci, czyli co o tym myslicie

Enaj
post 21.10.2004 01:12
Post #276 

Iluzjonista

Grupa: Magiczni Forumowicze

Co do kary śmierci - bat na dupę zwyrodnialcom był, jest i będzie potrzebny ( kiedyś ludzie bali się sił natury, później Boga, Boga i Pana (feudalizm- to dopiero była samowolka biggrin.gif biggrin.gif ), dalej podatków... ) dziś boją się bezrobocia...
Póki nie będzie rozwiązana masa problemów nie zniknie problem przestępczości a co do tych suchych statystyk to 2/3 naszego kochanego polskiego chrześcijańskiego społeczeństwa jest za!!!!!!!!!!!!!!! ;!!! KARĄ ŚMIERCI dementi.gif

a proszę mi powiedzieć czy ja nie narażam się na karę śmierci z rak jakichś nudzących się kolesi kiedy wracam późno ze szkoły uczelni, pracy (niepotrzebne sobie skreślić)
Może akurat któryś będzie miał urodziny ? albo będzie potrzebował szluga a ja biedna nie palę hę ?

Poza tym bez urazy moi kochani forumowicze ale większość z Was siedzi jeszcze pod rodzinnym kloszem bezpieczeństwa (czego Wam życzę jak najdłużej), a to co się dzieje widzicie głownie w TV

Jestem ZA bo tak mi mówi kobieca intuicja i wrodzona potrzeba bezpieczeństwa

BlackOmen ten temat buce poruszyli bo idą wybory dry.gif pozatym podsumowanie rządów Belki i muszą czymś mulić publikę żeby się nie zajęła tym co naprawde się tam dzieje. Z tego co pamiętam Belka miał się szarogęsić do jesieni a teraz chyba mamy jesień co nie ? jak się mylę to mnie z błędu wyprowadź będę za to wdzięczna, pozdrawiam biggrin.gif

--------------------
user posted image <--- drżyjcie dzieci tej ziemi <--- Samhain minął smućcie się niegodziwcy

Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi:
- Czemu się nie kąpiesz?
- Bo mam okres.
- A nie używasz owiec?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kubik
post 21.10.2004 08:55
Post #277 

Mistrz Różdżki

Bez sensu i w celu nabicia punktów poparcia... nie mozna wprowadzic w Polsce kary smierci przeciesz na Boga!!!
Za to za takie pomysły to był braci kaczynskich wykastrował hehehehe :devil:
ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp.

Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 09:00

--------------------
...
+Quote Post
nadzieja
post 21.10.2004 11:16
Post #278 

Uczeń Hogwartu

Znam wszystkie ZA bardzo dobrze, z ogromną większością się zgadzam. Mimo to, potrafię jedynie powiedzieć temu pomysłowi nie.
ten temat buce poruszyli bo idą wybory  pozatym podsumowanie rządów Belki i muszą czymś mulić publikę żeby się nie zajęła tym co naprawde się tam dzieje. Z tego co pamiętam Belka miał się szarogęsić do jesieni a teraz chyba mamy jesień co nie ? jak się mylę to mnie z błędu wyprowadź będę za to wdzięczna, pozdrawiam 

W ramach rozjaśnienia.
Bucami poruszającymi temat są niejacy Kaczyńscy-Zoibro. Panowie wywodzący się aktualnie z PiS-u. Podsumowanie rządów Belki (S-L-D) miejsce miało. Publiczka parlamentarna i zresztą nie tylko, mulenie oczek ma już ma za sobą. A gdyby nawet byłoby to jeszcze przed nami, to wierz mi, na pewno nie zająłby się tym PiS. Powiedzmy, ze nie byłoby to w interesie partii, która od pół roku robi wszystko, zeby Belkę obalić. Ale, ze to kiełbasa wyborcza nie ukrywamy.
A Belka wraz z rządem poszrogęsi się jeszcze do maja bo go sobie lewica namaściła po raz drugi.
+Quote Post
Enaj
post 21.10.2004 12:16
Post #279 

Iluzjonista

no to teraz wszystko jasne.

Nadzieja dzieki za sprostowanie smile.gif

Cały ten kocioł medialny niedługo przycichnie bo to jeden z tematów bumerangów, tym razem wypusciła go opozycja, pożyjemy zobaczymy...

--------------------
user posted image <--- drżyjcie dzieci tej ziemi <--- Samhain minął smućcie się niegodziwcy

Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi:
- Czemu się nie kąpiesz?
- Bo mam okres.
- A nie używasz owiec?
+Quote Post
Pawelord2
post 21.10.2004 12:26
Post #280 

Prefekt Naczelny

Pff... i tak odrzucą...
kwaśny już zapowiedział veto...

Ale w sumie dobrze - kara śmierci byłaby czymś w stylu krótkiego wyroku bo taki więxień by pożył dwa lata i koniec. A zwyrodnialców trzeba upodlić do końca, niech się czołgają i wykonuja nikomu niepotrzebne ale nieludzko ciężkie prace. Doświadczenia na takich prowadzić...nie humanitarne? kara smierci też specjalnie humanitarna nie jest.
Chodzi mi o to by człowiek który zasługuje na karę smierci po roku kary wręcz o smierc błagał i by jej nie dostał. By poczuł się jak śmieć i totalne zero.

A gwałcicieli zamknąć w celi z jakimś pedałem i wiadomo co obwiązać mu papierem ściernym. No ale to dopiero jak ja do włądzy dojde... :]
"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
+Quote Post
Aylet
post 21.10.2004 14:04
Post #281 

shinigami

Grupa: Prefekci

Ja uważam, że kara śmierci powinna być wprowadzona do naszego kraju... mamy wielu przestępców i morderców, a oni zabijając kogoś wiedzą, że ich to samo nie spotka, nawet w najgorszym wypadku... według mnie to jest właśnie nie fair... Ale i tak mogę, się założyć, że tak nie będzie bo prezydent mówi: "nie"... no coż... trudno dementi.gif

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
+Quote Post
Enaj
post 21.10.2004 15:08
Post #282 

Iluzjonista

Prezydent to se może .... placem w bucie pomieszać :]
Jak nie podpisze sprawa wróci spowrotem, wtedy oni odbiją piłeczke z poprawkami , i nie będzie miał WYBORU BO WTEDY TO JUŻ MUSI podpisać biggrin.gif
Takie jest prawo biggrin.gif i nawet oni mie mogą sie od tego wymigać :]

Oby tylko vatu na net nie podnieśli bo zatłuke ich chyba osobiście mad.gif mad.gif mad.gif !!!

--------------------

- Czemu się nie kąpiesz?
- Bo mam okres.
- A nie używasz owiec?
+Quote Post
kubik
post 21.10.2004 15:17
Post #283 

Mistrz Różdżki

co vatu na net to pretensje do francuzów prosze miec a nie do polskich parlamentarzystów
vat
ceny połączen
telekomuna
france telecom
francja

Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 15:18

--------------------
...
+Quote Post
Enaj
post 21.10.2004 15:30
Post #284 

Iluzjonista

oni niestety sa poddatni na zagramaniczne wpływy dry.gif i to my niestety pchalismy sie do tej Ue co nie ? CENTRALIZACJA nas powoli opanuje :/

eit: żabojady jedne nie dośc że nam wytykają kontakty z usa to jeszcze mają za złe że przegrali przetargi na samolociki hehehee I teraz widać jak sie mszczą dementi.gif dementi.gif

Ten post był edytowany przez Enaj: 21.10.2004 15:33

--------------------

- Czemu się nie kąpiesz?
- Bo mam okres.
- A nie używasz owiec?
+Quote Post
vigga
post 21.10.2004 16:46
Post #285 

Szukający

Bez sensu i w celu nabicia punktów poparcia... nie mozna wprowadzic w Polsce kary smierci przeciesz na Boga!!!
ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp

Kubik, pomyśl, a [przepraszam, że podaję na takim przykłądzie] jeśli to Tobie jakiś jebnięty zabójca zamorodowałby siostrę/brata/rodziców/dziewczynę to czy nie żądałbyś dla niego kary śmierci....? nie czułbyś nienawiści do sądu, który za zabicie człowieka dał temu mordercy np. 15 lat więzienia czy kastrację...? naprawdę? to święty z Ciebie człowiek.

--------------------
mądrzejsi mówili nie rób
mówili
trzymaj się z daleka
nie pozwalali mi
sam się dowiedziałem
czym jest kłamstwo
zło i krzywda
dziękuje Wam
za okaleczenie mojej duszy...

all we see or seem is but a dream within a dream
nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka...
+Quote Post
Aylet
post 21.10.2004 16:57
Post #286 

shinigami

Grupa: Prefekci

QUOTE(vigga @ 21.10.2004 16:46)
ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp

Kubik, pomyśl, a [przepraszam, że podaję na takim przykłądzie] jeśli to Tobie jakiś jebnięty zabójca zamorodowałby siostrę/brata/rodziców/dziewczynę to czy nie żądałbyś dla niego kary śmierci....? nie czułbyś nienawiści do sądu, który za zabicie człowieka dał temu mordercy np. 15 lat więzienia czy kastrację...? naprawdę? to święty z Ciebie człowiek.
*

Święte słowa... Masz rację vigga... ja zupełnie nie rozumiem kwaśniewskiego... dry.gif

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
+Quote Post
kubik
post 21.10.2004 16:59
Post #287 

Mistrz Różdżki

przeciesznie nie o to chodzi
juz raz to pisałem:
kara smierci jest nielogiczna poniewaz dla tych co na nia zasługują jest zbyt lekka
miałem na mysli umowy miedzynarodowe
chocby ze względu na to, ze jestesmy w unii nie mozemy honestly czarodziej.gif
Jakby taki baran wyszedł za wczesnie to bym go sam potorturował

Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 17:01

--------------------
...
+Quote Post
kelyy
post 23.10.2004 20:30
Post #288 

Uczeń Hogwartu

Nigdy nie opowiem się za karą śmierci, choćby ze względu na przykazanie nie zabijaj. To nie ludziom jest dane wyznaczać czas trwania zywota jkakiegokolwie, choćby i najgorszego człowieka. Dożywocie jest chyba wystarczającą karą...

--------------------
Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy"
+Quote Post
Atina
post 23.10.2004 20:33
Post #289 

Prefekt

Nie jest.
Ale śmierć również nie.

--------------------
At the end of the world... or the last thing I see...

user posted image
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so.
+Quote Post
Hefaj
post 23.10.2004 20:53
Post #290 

Cenzor

dożywocie było by dobrą karą , ale dożywocie w warunkach zbliżonych do łagrów na Syberii z robotami przymusowymi.
Bestialstwo?
Tak?
A czy mordecy są święci ?

Kubik - kastracja NIC nie da. Izolacja całkowita - owszem. Bo może i kastrat nie wychowa mordercy , ale może na zasadzie 'Nie ważne jak się jeździ , ważne że się jeździ' , jak to robią w USA - wyjść i zacząć morować wszystko i wszystkich strzelając z okna aż go nie trafi kulka , ew. wysadzić coś w powietrze 'metodą terrorystyczną' , a jeszcze w ekstremalnych przypadkach 'wychować' gang rozbójników i morderców - i wszystko od nowa..

Acha , i jeszcze jedno - jeżeli policjant podczas meczu np. Lech - Legia , Cracovia - Wisła lub Lechia - Arka zastrzeli kibica nie uczestniczącego w burdzie , powodując osierocenie 2 dzieci , zgadnijcie , czy ten pan w mundurze dostanie chociażby 10 lat więzienia i je przebyje w więzieniu ? ( vide przypadek śp. Przemka Czai , (około) 13 letniego kibica Czanych Słupsk wracającego z meczu koszykówki zabitego przez mundurowego pałką )

Ten post był edytowany przez Hefaj of Gryffindor: 23.10.2004 21:04

--------------------

Ciemnogrodzkie ogłoszenie:
Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka!
+Quote Post
mayi
post 23.10.2004 20:57
Post #291 

Uczeń Hogwartu

apropos kary i liczb to2/3 sa za a 90%to katolicy i sluchaja tego co mowi papierz papierz mowi nie aborcji nasze 90% mowi aborcji nie papierz jest przeciwny karze smierci a polacy nie...
Jak myslicie czemu tak jest

--------------------
szkoła :( :( :(
+Quote Post
Hefaj
post 23.10.2004 21:09
Post #292 

Cenzor

QUOTE(mayi @ 23.10.2004 20:57)
apropos kary i liczb to2/3 sa za a 90%to katolicy i sluchaja tego co mowi papierz papierz mowi nie aborcji nasze 90% mowi aborcji nie papierz jest przeciwny karze smierci a polacy nie...
Jak myslicie czemu tak jest
*

czemu?
Bo Polacy mają DOŚĆ burdelu w kraju nad Wisłą. Jak to raz rozmawiałem..:
"- A jeżeli ktoś cię uderzy to co zrobisz ?
- Będę się bronił.
- Ale jako katolik nie powinieneś postąpić według zasady 'nadstaw drugi policzek' ?
- Zależy czy bliźni też stosuje się do tej zasady."

--------------------

Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

+Quote Post
matoos
post 23.10.2004 21:14
Post #293 

Wytyczający Ścieżki

Grupa: czysta krew..

QUOTE(Hefaj of Gryffindor @ 23.10.2004 21:09)
- Ale jako katolik nie powinieneś postąpić według zasady 'nadstaw drugi policzek' ?
*

Po prostu uwielbiam to porównanie... Zasada mało że symboliczna to w dodatku przestarzała - stary testament... Jak tak lubicie bezpośrednio brać do siebie Pismo Św. to proszę bardzo. Każda kobieta która ma okres jest uważana za nieczystą. A każdy facet który takiej dotknie - także jest nieczysty - obmyje się wodą i pozostanie w stanie nieczystym do końca dnia.

Spojrzałeś na ładną panienkę? Wyłup sobie oko. Tak nakazuje Biblia.

Bez jaj, nie można wszystkiego interpretować dosłownie... A ludzie którzy nie lubią katolików zazwyczaj stosują ten argument... ale tylko ci głupi...

Hefaj, mam nadzieję ze to było tylko potknięcie... zazwyczaj mówisz sensownie biggrin.gif

Kurdę, ja naprawdę robię się uczulony na punkcie swojej religii biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
Hefaj
post 23.10.2004 21:20
Post #294 

Cenzor

QUOTE(matoos @ 23.10.2004 21:14)
QUOTE(Hefaj of Gryffindor @ 23.10.2004 21:09)
*

Hefaj, mam nadzieję ze to było tylko potknięcie... zazwyczaj mówisz sensownie biggrin.gif

*

drogi Matoosie , to mój kolega z LSO , katolik oczywiście , lektor chciał mnie 'przetestować' pod względem wiary i zagiąć tą zasadą ;-P

--------------------

+Quote Post
kubik
post 23.10.2004 21:59
Post #295 

Mistrz Różdżki

QUOTE(Hefaj of Gryffindor Posted Today @ 08:53 PM)
Kubik - kastracja NIC nie da. Izolacja całkowita - owszem. Bo może i kastrat nie wychowa mordercy , ale może na zasadzie 'Nie ważne jak się jeździ , ważne że się jeździ' , jak to robią w USA - wyjść i zacząć morować wszystko i wszystkich strzelając z okna aż go nie trafi kulka , ew. wysadzić coś w powietrze 'metodą terrorystyczną' , a jeszcze w ekstremalnych przypadkach 'wychować' gang rozbójników i morderców - i wszystko od nowa..

Nie zrozumiałeś mnie... nie chodziło mi o wychowanie ale o spłodzenie człowieka który łamie prawo.
Nasze zachowanie jest uwarunkowane przez geny. I tak syn mordercy ma większe szanse sam stac się mordercą niż ktoś "z ulicy".
Można powiedziec, ze człowiek rodzi się mordercą, gwałcicielem ale tez człowiekiem dobrym szanującym prawo i innych ludzi. Problem w tym, ze nie mozemy [na razie!] stwierdzić które geny przewazają w zapłodnionej komórce. Mozemy jedynie zapobiegać, a robimy to stosując kastrację.
Ze zbrodniarzami nie wolno postepowac głatko.

oho i mamy pierwszych kandydatów do oplucia i kastracji
uno
due

Ten post był edytowany przez kubik: 23.10.2004 22:11

--------------------
...
+Quote Post
Hefaj
post 23.10.2004 22:22
Post #296 

Cenzor

kubik ale zauważ - przy kastracji może i nie będzie możliwości i ojcostwa , przy izolacji też nie. A jak wyjdzie po 15 latach to ma szansę wychować , przy izolaacji dożywotniej - nie. Więc może i geny , lecz w tej kwiesi nie mają nic do rzeczy.

--------------------

+Quote Post
kubik
post 24.10.2004 10:33
Post #297 

Mistrz Różdżki

Nie zgadzam się jako przyszła mozliwa ofiara członek społeczenstwa które moze zostac na nowo przez tego samego człowieka zaatakowany mówię nie!
Za duże ryzyko IMO w wypuszczaniu.

--------------------
...
+Quote Post
Hefaj
post 24.10.2004 11:44
Post #298 

Cenzor

ale kto mówi o wypuszczaniu ? Dożywocie RZECZYWISTE ( Baksik też by dostał dożywocie ale co to za kara zwystawnymi kolacyjkami poza więzieniem ? ) , w 'warunkach przetrwania' połączone z robotą w fabrykach lub kamieniołomach. I tyle , niech mu kara nie minie za szybko i przysłuży się jescze narodowi.

--------------------

+Quote Post
kubik
post 24.10.2004 14:55
Post #299 

Mistrz Różdżki

Sorka Hefaj nie zrozumiałem twojej wypowiedzi. smile.gif I agree. Praca nikomu nie potrzebna ale dołująca zeby skuner sam myslał o samobójstwie

--------------------
...
+Quote Post
Katon
post 25.10.2004 11:12
Post #300 

YOU WON!!

Grupa: czysta krew..

Kubiku, Twój tok myślenia jest zatrważający!!! Ty uważasz karę za odpłatę, która ma być adekwatna do cierpienia jakie taki zbir zadał. Ja nie. Ja jestem zwolennikiem kary śmierci (TYLKO za morderstwa z premedytacją i zdradę w warunkach wojennych) dlatego, że ona jest sprawiedliwa. Ni mniej ni więcej. Odbierając komuś życie odbierasz swoje. Proste. Tortury i znęcanie się są nieludzkie (aczkolwiek nie pręgierz, którego jestem zwolennikiem). Proponuje poczytać Locka i Kanta. Ciekawe rzeczy o karze śmierci piszą.
+Quote Post

17 Strony « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 23:39