Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
Enaj |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Boat ;) ![]() |
Co do kary śmierci - bat na
dupę zwyrodnialcom był, jest i będzie potrzebny ( kiedyś
ludzie bali się sił natury, później Boga, Boga i Pana (feudalizm- to dopiero
była samowolka
![]() ![]() Póki nie będzie rozwiązana masa problemów nie zniknie problem przestępczości a co do tych suchych statystyk to 2/3 naszego kochanego polskiego chrześcijańskiego społeczeństwa jest za!!!!!!!!!!!!!!! ;!!! KARĄ ŚMIERCI ![]() a proszę mi powiedzieć czy ja nie narażam się na karę śmierci z rak jakichś nudzących się kolesi kiedy wracam późno ze szkoły uczelni, pracy (niepotrzebne sobie skreślić) Może akurat któryś będzie miał urodziny ? albo będzie potrzebował szluga a ja biedna nie palę hę ? Poza tym bez urazy moi kochani forumowicze ale większość z Was siedzi jeszcze pod rodzinnym kloszem bezpieczeństwa (czego Wam życzę jak najdłużej), a to co się dzieje widzicie głownie w TV Jestem ZA bo tak mi mówi kobieca intuicja i wrodzona potrzeba bezpieczeństwa BlackOmen ten temat buce poruszyli bo idą wybory ![]() ![]() -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bez sensu i w celu nabicia punktów
poparcia... nie mozna wprowadzic w Polsce kary smierci przeciesz na
Boga!!!
Za to za takie pomysły to był braci kaczynskich wykastrował hehehehe :devil: ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp. Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 09:00 -------------------- ...
|
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Znam wszystkie ZA bardzo dobrze, z ogromną
większością się zgadzam. Mimo to, potrafię jedynie powiedzieć temu pomysłowi
nie.
QUOTE ten temat buce poruszyli bo idą
wybory pozatym podsumowanie rządów Belki i muszą czymś mulić publikę
żeby się nie zajęła tym co naprawde się tam dzieje. Z tego co pamiętam Belka
miał się szarogęsić do jesieni a teraz chyba mamy jesień co nie ? jak się
mylę to mnie z błędu wyprowadź będę za to wdzięczna, pozdrawiam
W ramach rozjaśnienia. Bucami poruszającymi temat są niejacy Kaczyńscy-Zoibro. Panowie wywodzący się aktualnie z PiS-u. Podsumowanie rządów Belki (S-L-D) miejsce miało. Publiczka parlamentarna i zresztą nie tylko, mulenie oczek ma już ma za sobą. A gdyby nawet byłoby to jeszcze przed nami, to wierz mi, na pewno nie zająłby się tym PiS. Powiedzmy, ze nie byłoby to w interesie partii, która od pół roku robi wszystko, zeby Belkę obalić. Ale, ze to kiełbasa wyborcza nie ukrywamy. A Belka wraz z rządem poszrogęsi się jeszcze do maja bo go sobie lewica namaściła po raz drugi. |
Enaj |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Boat ;) ![]() |
no to teraz wszystko jasne.
Nadzieja dzieki za sprostowanie ![]() Cały ten kocioł medialny niedługo przycichnie bo to jeden z tematów bumerangów, tym razem wypusciła go opozycja, pożyjemy zobaczymy... -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pff... i tak odrzucą...
kwaśny już zapowiedział veto... Ale w sumie dobrze - kara śmierci byłaby czymś w stylu krótkiego wyroku bo taki więxień by pożył dwa lata i koniec. A zwyrodnialców trzeba upodlić do końca, niech się czołgają i wykonuja nikomu niepotrzebne ale nieludzko ciężkie prace. Doświadczenia na takich prowadzić...nie humanitarne? kara smierci też specjalnie humanitarna nie jest. Chodzi mi o to by człowiek który zasługuje na karę smierci po roku kary wręcz o smierc błagał i by jej nie dostał. By poczuł się jak śmieć i totalne zero. A gwałcicieli zamknąć w celi z jakimś pedałem i wiadomo co obwiązać mu papierem ściernym. No ale to dopiero jak ja do włądzy dojde... :] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja uważam, że kara śmierci powinna być
wprowadzona do naszego kraju... mamy wielu przestępców i morderców, a oni
zabijając kogoś wiedzą, że ich to samo nie spotka, nawet w najgorszym
wypadku... według mnie to jest właśnie nie fair... Ale i tak mogę, się
założyć, że tak nie będzie bo prezydent mówi: "nie"... no coż...
trudno
![]() -------------------- |
Enaj |
![]()
|
Prezydent to se może .... placem w bucie
pomieszać :]
Jak nie podpisze sprawa wróci spowrotem, wtedy oni odbiją piłeczke z poprawkami , i nie będzie miał WYBORU BO WTEDY TO JUŻ MUSI podpisać ![]() Takie jest prawo ![]() Oby tylko vatu na net nie podnieśli bo zatłuke ich chyba osobiście ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
co vatu na net to pretensje do francuzów
prosze miec a nie do polskich parlamentarzystów
vat ceny połączen telekomuna france telecom francja Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 15:18 -------------------- ...
|
Enaj |
![]()
|
oni niestety sa poddatni na zagramaniczne
wpływy
![]() eit: żabojady jedne nie dośc że nam wytykają kontakty z usa to jeszcze mają za złe że przegrali przetargi na samolociki hehehee I teraz widać jak sie mszczą ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Enaj: 21.10.2004 15:33 -------------------- ![]() Dwie dinozaurzyce wybrały się na basen kąpielowy. Jedna kąpie się a druga tylko moczy nogi: - Czemu się nie kąpiesz? - Bo mam okres. - A nie używasz owiec? |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
QUOTE Bez
sensu i w celu nabicia punktów poparcia... nie mozna wprowadzic w Polsce
kary smierci przeciesz na Boga!!! Za to za takie pomysły to był braci kaczynskich wykastrował hehehehe :devil: ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp Kubik, pomyśl, a [przepraszam, że podaję na takim przykłądzie] jeśli to Tobie jakiś jebnięty zabójca zamorodowałby siostrę/brata/rodziców/dziewczynę to czy nie żądałbyś dla niego kary śmierci....? nie czułbyś nienawiści do sądu, który za zabicie człowieka dał temu mordercy np. 15 lat więzienia czy kastrację...? naprawdę? to święty z Ciebie człowiek. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(vigga @ 21.10.2004
16:46) QUOTE Bez
sensu i w celu nabicia punktów poparcia... nie mozna wprowadzic w Polsce
kary smierci przeciesz na Boga!!! Za to za takie pomysły to był braci kaczynskich wykastrował hehehehe :devil: ja bym wogóle zamiast kary smierci proponował kare kastracji lub/i publicznego upokorzenia - uświadomienia społeczenstwu ze ten a ten to taki i taki i beda go szerokim łukiem omijać - az w koncu umrze z głodu/zimna/wycieńczenia itp Kubik, pomyśl, a [przepraszam, że podaję na takim przykłądzie] jeśli to Tobie jakiś jebnięty zabójca zamorodowałby siostrę/brata/rodziców/dziewczynę to czy nie żądałbyś dla niego kary śmierci....? nie czułbyś nienawiści do sądu, który za zabicie człowieka dał temu mordercy np. 15 lat więzienia czy kastrację...? naprawdę? to święty z Ciebie człowiek. Święte słowa... Masz rację vigga... ja zupełnie nie rozumiem kwaśniewskiego... ![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
przeciesznie nie o to chodzi
juz raz to pisałem: kara smierci jest nielogiczna poniewaz dla tych co na nia zasługują jest zbyt lekka *** miałem na mysli umowy miedzynarodowe chocby ze względu na to, ze jestesmy w unii nie mozemy honestly ![]() Jakby taki baran wyszedł za wczesnie to bym go sam potorturował Ten post był edytowany przez kubik: 21.10.2004 17:01 -------------------- ...
|
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Nigdy nie opowiem się za karą śmierci,
choćby ze względu na przykazanie nie zabijaj. To nie ludziom jest dane
wyznaczać czas trwania zywota jkakiegokolwie, choćby i najgorszego
człowieka. Dożywocie jest chyba wystarczającą karą...
-------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie jest.
Ale śmierć również nie. -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
dożywocie było by dobrą karą , ale
dożywocie w warunkach zbliżonych do łagrów na Syberii z robotami
przymusowymi.
Bestialstwo? Tak? A czy mordecy są święci ? Kubik - kastracja NIC nie da. Izolacja całkowita - owszem. Bo może i kastrat nie wychowa mordercy , ale może na zasadzie 'Nie ważne jak się jeździ , ważne że się jeździ' , jak to robią w USA - wyjść i zacząć morować wszystko i wszystkich strzelając z okna aż go nie trafi kulka , ew. wysadzić coś w powietrze 'metodą terrorystyczną' , a jeszcze w ekstremalnych przypadkach 'wychować' gang rozbójników i morderców - i wszystko od nowa.. Acha , i jeszcze jedno - jeżeli policjant podczas meczu np. Lech - Legia , Cracovia - Wisła lub Lechia - Arka zastrzeli kibica nie uczestniczącego w burdzie , powodując osierocenie 2 dzieci , zgadnijcie , czy ten pan w mundurze dostanie chociażby 10 lat więzienia i je przebyje w więzieniu ? ( vide przypadek śp. Przemka Czai , (około) 13 letniego kibica Czanych Słupsk wracającego z meczu koszykówki zabitego przez mundurowego pałką ) Ten post był edytowany przez Hefaj of Gryffindor: 23.10.2004 21:04 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
apropos kary i liczb to2/3 sa za a 90%to
katolicy i sluchaja tego co mowi papierz papierz mowi nie aborcji nasze 90%
mowi aborcji nie papierz jest przeciwny karze smierci a polacy nie...
Jak myslicie czemu tak jest -------------------- szkoła :( :( :(
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(mayi @ 23.10.2004
20:57) apropos kary i liczb
to2/3 sa za a 90%to katolicy i sluchaja tego co mowi papierz papierz mowi
nie aborcji nasze 90% mowi aborcji nie papierz jest przeciwny karze smierci
a polacy nie... Jak myslicie czemu tak jest czemu? Bo Polacy mają DOŚĆ burdelu w kraju nad Wisłą. Jak to raz rozmawiałem..: "- A jeżeli ktoś cię uderzy to co zrobisz ? - Będę się bronił. - Ale jako katolik nie powinieneś postąpić według zasady 'nadstaw drugi policzek' ? - Zależy czy bliźni też stosuje się do tej zasady." -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hefaj of
Gryffindor @ 23.10.2004 21:09) - Ale jako katolik nie powinieneś
postąpić według zasady 'nadstaw drugi policzek' ? - Zależy czy bliźni też stosuje się do tej zasady." Po prostu uwielbiam to porównanie... Zasada mało że symboliczna to w dodatku przestarzała - stary testament... Jak tak lubicie bezpośrednio brać do siebie Pismo Św. to proszę bardzo. Każda kobieta która ma okres jest uważana za nieczystą. A każdy facet który takiej dotknie - także jest nieczysty - obmyje się wodą i pozostanie w stanie nieczystym do końca dnia. Spojrzałeś na ładną panienkę? Wyłup sobie oko. Tak nakazuje Biblia. Bez jaj, nie można wszystkiego interpretować dosłownie... A ludzie którzy nie lubią katolików zazwyczaj stosują ten argument... ale tylko ci głupi... Hefaj, mam nadzieję ze to było tylko potknięcie... zazwyczaj mówisz sensownie ![]() Kurdę, ja naprawdę robię się uczulony na punkcie swojej religii ![]() -------------------- |
Hefaj |
![]()
|
QUOTE(matoos @ 23.10.2004
21:14) QUOTE(Hefaj of
Gryffindor @ 23.10.2004 21:09) - Ale jako katolik nie powinieneś
postąpić według zasady 'nadstaw drugi policzek' ? - Zależy czy bliźni też stosuje się do tej zasady." Hefaj, mam nadzieję ze to było tylko potknięcie... zazwyczaj mówisz sensownie ![]() drogi Matoosie , to mój kolega z LSO , katolik oczywiście , lektor chciał mnie 'przetestować' pod względem wiary i zagiąć tą zasadą ;-P -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
QUOTE(Hefaj of Gryffindor Posted
Today @ 08:53 PM) Kubik - kastracja NIC nie da. Izolacja
całkowita - owszem. Bo może i kastrat nie wychowa mordercy , ale może na
zasadzie 'Nie ważne jak się jeździ , ważne że się jeździ' , jak to
robią w USA - wyjść i zacząć morować wszystko i wszystkich strzelając z okna
aż go nie trafi kulka , ew. wysadzić coś w powietrze 'metodą
terrorystyczną' , a jeszcze w ekstremalnych przypadkach
'wychować' gang rozbójników i morderców - i wszystko od
nowa.. Nie zrozumiałeś mnie... nie chodziło mi o wychowanie ale o spłodzenie człowieka który łamie prawo. Nasze zachowanie jest uwarunkowane przez geny. I tak syn mordercy ma większe szanse sam stac się mordercą niż ktoś "z ulicy". Można powiedziec, ze człowiek rodzi się mordercą, gwałcicielem ale tez człowiekiem dobrym szanującym prawo i innych ludzi. Problem w tym, ze nie mozemy [na razie!] stwierdzić które geny przewazają w zapłodnionej komórce. Mozemy jedynie zapobiegać, a robimy to stosując kastrację. Ze zbrodniarzami nie wolno postepowac głatko. oho i mamy pierwszych kandydatów do oplucia i kastracji uno due Ten post był edytowany przez kubik: 23.10.2004 22:11 -------------------- ...
|
Hefaj |
![]()
|
kubik ale zauważ - przy kastracji może i
nie będzie możliwości i ojcostwa , przy izolacji też nie. A jak wyjdzie po
15 latach to ma szansę wychować , przy izolaacji dożywotniej - nie. Więc
może i geny , lecz w tej kwiesi nie mają nic do rzeczy.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
Nie zgadzam się jako przyszła mozliwa ofiara
członek społeczenstwa które moze zostac na nowo przez tego samego człowieka
zaatakowany mówię nie!
Za duże ryzyko IMO w wypuszczaniu. -------------------- ...
|
Hefaj |
![]()
|
ale kto mówi o wypuszczaniu ? Dożywocie RZECZYWISTE ( Baksik też by dostał dożywocie ale co to za kara zwystawnymi kolacyjkami poza więzieniem ? ) , w 'warunkach przetrwania' połączone z robotą w fabrykach lub kamieniołomach. I tyle , niech mu kara nie minie za szybko i przysłuży się jescze narodowi.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
![]()
|
Sorka Hefaj nie zrozumiałem twojej
wypowiedzi.
![]() -------------------- ...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Kubiku, Twój tok myślenia jest
zatrważający!!! Ty uważasz karę za odpłatę, która ma być
adekwatna do cierpienia jakie taki zbir zadał. Ja nie. Ja jestem
zwolennikiem kary śmierci (TYLKO za morderstwa z premedytacją i zdradę w
warunkach wojennych) dlatego, że ona jest sprawiedliwa. Ni mniej ni więcej.
Odbierając komuś życie odbierasz swoje. Proste. Tortury i znęcanie się są
nieludzkie (aczkolwiek nie pręgierz, którego jestem zwolennikiem). Proponuje
poczytać Locka i Kanta. Ciekawe rzeczy o karze śmierci piszą.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 23:39 |