Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeden taki na tysiace...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
jeden wystarczy pozatym proponuje zeby obejrzyc sobie film "Tańczac w ciemnosciach" Larsa von Tiera
-------------------- szkoła :( :( :(
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Albo obejrzeć/przeczytać "Zieloną Milę" S. Kinga....
-------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ogladalem oba i czytalem zielona mile. I?? A z reszta ja mowilem po polsce... w stanach faktycznie wiezniowie maja przechlapan, i tak miec powinni. A u nas, taki co zabije nawet sie nie boi. Siedzi sobie zul na ulicy, mysli tak: Zabije kogos, dostane dorzywocie i bede mial dach nad glowa, wyzywienie... bo to polska wlasnie...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Nie rozumiemy się... a szkoda...
-------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
Szkoda.... ale ja mam zdanie wyrobione i go nie zmienie... lajf is brutal...
Syriusz_Black |
![]()
|
Poczekajmy MisieK aż Ciebie skażą
![]() A popierając czyjeś zabójstwo, będąc za karą śmierci lub wykonując wyrok jesteś winny kary śmierci popełnionej na przestępcy... a to też jest morderstwo... -------------------- ![]() |
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
To jest zdecydowanie za często wypowiadane zdanie. Co dla mnie jest straszne - prawie 80% osób deklarujących wiarę w Chrystusa opowiada się za przywróceniem kary, na jaką został skazany ich Bóg. Kary śmierci. Dla mnie jest to tragedia. -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
Dokładnie Secner...
To jest przerażające... równie dobrze chcąc kary śmierci możecie wyrzec się swojej wiary... -------------------- ![]() |
MisieK |
![]()
|
Zabijaja, to niech wiedza ze tez moga zginac... sama wiedza ze moga pewnie zmniejszyla by ilosc morderstw...
A kto wam powiedzial ze wierze w Boga? Jestem realista, uwierze jak zobacze... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
pozatym kara smierci w sumnie nie kaze sie skazanego ale jego rodzine skazant jak bedzie sztywny to raczej nie bedzie romyslal o winie i rodzinie ktora zostala na ziemi ale rodzinie bedzie brakowac skazanego
|
MisieK |
![]()
|
mayi-> moze zaczniesz w to mieszac jeszcze sedziego, policjanta ktory nacisnie przycisk, kota skazanego i nie wiadomo czego jeszcze???
mayi |
![]()
|
MisieK->szkoda ze nie potrafisz uszanowac zdania innych tylko ironizujesz
|
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w drugą stronę - a rodzina zabitego to co? -------------------- |
||
mayi |
![]()
|
przyznaje rodzina zabitego tez cierpi
|
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Cierpi. Ale czy w związku z tym, że sama cierpi musi powodować cierpienie innych? Czy to jest to takie szeroko krytykowane podejście w stylu "Ja mam źle - a on lepiej - zrobię mu źle!"? -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
mayi |
![]()
|
w zwiazku z dyskusja o karze smierci przydalaby sie umiejetnosc przebaczania
|
MisieK |
![]()
|
wychowali dziecko na morderce to teraz maja... bo na niumyslne spowodowanie smierci nie dostaniesz kary smierci...
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie. Jednak rodzina ofiary w pewnym momencie, kiedy emocję biorą górę, widzi dla zabójcy jedna karę - śmierć. Nie uznają 25 lat [po 15 latach za dobre sprawowanie wyjdzie], dożywocia [zapewnione dobre warunki do życia, co byłoby w niektórych wypadkach nagrodą nie karą] -------------------- |
||
Secner |
![]()
|
||
Mówiąc tak obarczasz winą rodzinę. Więc skoro rodzina jest winna to logicznym jest, że także powinna być wsadzona do więzienia. Idąc tym tropem, do paki powinni pójść nauczyciele i przyjaciele skazanego. -------------------- Khamulec dał głos.
||
mayi |
![]()
|
dlatego powtorze po raz kolejny kto jest bez winy niechaj pierwszy zuci kamieni wszyscy jestesmy w jakis sposb polaczeni
|
MisieK |
![]()
|
||
Nie no... nie rozsmieszaj mnie... dam ci taki topny ostatno przyklad... Andrzej S. znany w swiecie psycholog, bral udzial w wielu sprawach o pedofilie, a sam zgwalcil pare dzieci, dodam autystycznych(dla lolkow, dzieci autystyczne nic nie mowia praktycznie) i co wybaczyc mam mu niby? Chyba cie popier..... Secner -> ta jasne i jeszcze jego pies ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
mayi |
![]()
|
Misiek dzieci altystyczne to nie takie co nie mowia ale takie ktore maja problemz porozumniewaniem sie nie potrafia werbalnie przekazac swoich uczuc problemy z komunikowaniem sie z otoczeniem.Z tego co wiem nie ma oficjalnego komunikatu co zrobil andrzej S.
|
MisieK |
![]()
|
Z tego co ja widzialem 3 dni temu czy 4 w wiadomosciach to sie przyznal... ogladajci czasem wiadomosci ludzie!
mayi |
![]()
|
wiem ze sie przyznal ale nie podano czy zgwalcil swoich pacjentow a zwlaszcza dzieci altystyczne
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 10:44 |