Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przypominam że wsród stawianych mu zarzutow jest "zmuszanie dzieci do czynnosci seksualnych"
-------------------- |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
ale na razie nie ma zadnych konkretnych informacji
-------------------- szkoła :( :( :(
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
toć się przyznał
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a wiesz jak to z nim bylo? Znaleziono u niego w domu kupe gazet z aktami z dziecmi w roli glownej... na jednym z nich bylo dziecko autystyczne... a pana Andrzeja S. poznano po dziarze na rece... wyjasnilem?
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
Jeżeli już ma być ta kara śmierci to w takich przypadkach!!
-Zabicie z zimną krwią (Zabicie->Zbeszczeszczenie zwłok->zgwałcenie zwłok->wyrzucenie do rzeki(albo jeziora)) -Jeżeli przestępca się przyzna -Nie wyrazi skruchy KARA ŚMIERCI pozostaje jeszcze pytanie jak, w Amercye zabija się trucizną, kiedyś było krzesło ![]() -------------------- |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
moim zdaniem skuteczniejsze jest wiezienie pan Andrzej S. bedzie mila duzo czasu na przemyslenia
|
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
Moim zdaniem powinien mieć więzienie i spotkania z psychologiem (oby nie kobietą)
-------------------- |
Nemo |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 11.07.2004 ![]() |
Wiezienie dla przemyslen? Oj... To by sie
ludzie rozbestwili. A nie lepsza "cela smierci"? Delikwent
posiedzi tam z jakis miesiac przed smiercia i ma zalatwione przemyslenia za
cale zycie.
-------------------- just can't let it go
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja wam mowie ze go wsadza do
psychiatryka...
Dla mnie powinien przesc sie po zielonym dywanie... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
ale po smierci skoncza sie jego wyzuty
sumnienia zostaje od nich uwolniony
|
Nemo |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 11.07.2004 ![]() |
To tez zalezy - gdzie trafi.
-------------------- just can't let it go
|
MisieK |
![]()
|
Oj... pomysli sobie... rzeczywiscie cos to
zmieni... a i tak bedziecei tak gadac puki wam w rodzinie ktos nie zostanie
zamordowany... cikaw jestem czy wtedy chcielibyscie zeby morderca mial czas
na przemyslenia...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
mayi |
![]()
|
niechcialabym przyczynic sie do wydania na
kogos takiego wyroku
|
MisieK |
![]()
|
juz ja to widze...
mayi |
![]()
|
wiesz MisieK moze dlatego nie mozesz mnie
zrozumniec bo faceta trudniej wczuc sie w innych ,podobno
|
MisieK |
![]()
|
czekaj czekaj... zaluzmy ze ktos zgwalcil a
potem zabil ci corke... i co niech sobie zyje tak?
kubik |
![]()
|
||||||||||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak prestepcy zaczną respektowc tą zasadę to i ja zaczne a narazie = 0 tolerancji
I znów wracamy do pytania kto? Bo jezeli nie powinnismy jako ludzie [czyli istoty ujemne -nie potrafiace wejść w umysł podejrzanego] to może wogóle zrezygnowac z sądów, kar i więzień. Bo przeciesz nie mamy prawa sądzić ludzi.
Będe brutalny: Jak smiesz Syriusz porównywac "morderstwo" na zabójcy z morderstwem na ofierze jego? Moge chłodną analize poprowadzić i wykazac ze smierć tego smiecia jest wybawianiem dla społeczenstwa a innej jednostki społecznej tragedią
po pierwsze: kolejny dowód na to że POlska jest krajem HIPOKRYTÓW po drugie ja się nie deklarowałem. ![]()
A ile dzieci uratował? Ilu dorosłych? Nie bronie go oczywiście ale nie bądżcie tacy samosądnu juz jeszcze facia nie skazali a gówna* go juz skazali. W zasadzie to nawet chciałbym aby okazał się niewionny. Powinien wtedy milionowe odszkodowania od tych gównien powyciagac tak aby padły. * - brukowce
Jestem dowodem, że to nieprawda ![]()
troche zbyt skrajny przykład podajesz ale zgadzam się z toba ogólnie ![]() -------------------- ...
|
||||||||||||||
MisieK |
![]()
|
||
Czyt me posty... przyznal sie do winy... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie znaczy, że jest winny
-------------------- ...
|
Secner |
![]()
|
||||||||||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Wiem, że dla wielu coś takiego jak "wyższe uczucia" to całkowita abstrakcja. Ale uspokuj się. Nie mówiąc już o tym, że nic tak naprawdę nie wiadomo o A.S.
Więc powiedz - dlaczego tylko rodzina?
Nie wiem czy wiesz, ale wiadomości i brukowce nie są całkowicie pewnym źródłem informacji. Dopóki nie będzie podany wyrok, człowiek jest niewinny. (Nawet jeśli się przyznał).
Tak. Wiem. "Fakt" pisał nawet ciekawsze rzeczy. Ostatnio chyba o ufo gdzieś w małopolsce. Innymi słowy - pozwól zająć się tą sprawą sądom.
Swoją drogą - nie wiem czy wiesz, ale kara śmierci to też "zabicie z zimną krwią".
Przeczytaj sobie "Komorę" Grishama. A co do gilotyny - bywały przypadki kiedy ostrze zatrzymywało się w połowie karku, tak, że skazany wciąż żył, ale sparaliżowany. -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||||||||||||
MisieK |
![]()
|
||||||
Jeszcze do konca nie stracilem zaufania do telewizji publicznej. I bardzo rzadko sie zdarza by podawali nieprawdziwe informacje.
Ktos kogos zabil bo chcial zabic, kara smirci to zaplata.
To tylko taki chwyt marketingowy. Ale zejdzmy z AS, a co powiecie o tych rodzicach co zabili 4 swoich dzieci, dwójke w dzien po urodzeniu, sa dowody, jest wszystko. I co? Darujecie im zabicie czwórki wlasnych dzieci? Rodzina ich pozaluje? Piesek? -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||||||
Secner |
![]()
|
||||||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Tak tłumaczą się bandyci. "Zaczepiał mnie to ma!". "Krzywo się uśmiechną to dostał!"
Słucham? Możesz rozwinąć?
Nie sądzę, żeby prześciganie się w zbrodniach było dobrym pomysłem. Powiem tak - Kara śmierci ma tak naprawdę jeden cel - dać upust złości poszkodowanych (co i tak nie działa). Pokazać, że "niech ma za swoje". Tylko tyle. Zwierzęcy instynkt, akcja -> reakcja, oko za oko. Na wielu to nie działa może, ale ja jestem pewien jednego - jeśli jesteśmy za karą śmierci zamieniamy się miejscami z zabójcą. To tyle odnośnie mojego zdania na ten temat. -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||||||||
MisieK |
![]()
|
||
Hm... tak mi si skojazylo, ze skoro on jest niewinny, nawet jesli sie przyznal to uwazasz ze co to jest chwyt marketingowy, dla wiekszego rozglosu, czy moze chce wywolac litosc, ze jest niby chory i w ogole... I moral z tego taki ze bede utrzymywal za wlasne pieniadze mordercow, gwalcicieli i nie wiadomo kogo jeszcze... co sie kluci z moim poczuciem sprawiedliwosci... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
peggy_brown |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Mayi, dokładnie tak samo to widzę. A w wielu przypadkach mordercy pochodzą z normalnych rodzin, są szanowanymi obywatelami. Wyobrażcie sobie, że ktoś z waszej rodziny morduje z zimną krwią np. dziecko. Gdyby dostał karę śmierci cały żal spadłby na was i wasze rodziny. Świadomość, że żyje, choćby zamknięty na cztery spusty i z daleka od domu, byłaby chyba lepsza, prawda? (Nie mówię o przypadkach, kiedy rodziny zabójców zaczynają pałać do nich nienawiścia) Jeśli uważacie, że nie ma nic gorszego od smierci, to po co wymyślono eutanazję? Ludzie chcący się jej poddać nie boją się śmierci, wręcz przeciwnie - pragną jej. Kolejny przykład - samobójstwa. Wyczerpanie psychiczne i fizyczne, ból, strata kogoś bliskiego - to gorsze niż śmierć. Dlatego nie jestem za przywróceniem kary śmierci. Skazańcy powinni ciężko harować. Nie obchodzi mnie jak - niech im choćby skują nogi i postawią przy jakiejś taśmie produkcyjnej. Kilkanaście godzin w jednej pozycji da im popalić. Albo niech, cholera, pojadą na wykopki. Niech zarobią na siebie, a reszta pieniędzy niech zostanie przekazana na jakiś dom dziecka czy schronisko. Powinni ostro dostać w dupę. Niezależnie, czy siedzą za pobicie, gwałt, zabójstwo czy oszustwo podatkowe. A nie - telewizorek w celi i bójki ze współwięźniami. Zmienić system więzieńnictwa, a kara śmierci nie będzie potrzebna. Polepszyć wykrywalność zbrodni. No, ale w tym kraju chyba sobie jeszcze na to poczekamy. |
||
BUNTOWINIK |
![]()
|
||
FEMINISTKA!!! -------------------- |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:56 |