Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
umiem biegle po angielsku i tak jak moja
mama i babcia po rosyjsku w podstawiaku uczyłam sie niemieckiego ale prawie
nic nie pamietam trza tez wpomnieć ze mnie przyjaciółka uczy ukrainskiego
narazie umiem tylko ,,durak,,
![]() -------------------- m
|
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
ja sie uczę (już długo i znam całkiem
nieźle, mysle żebym sie z jakims niemrawym anglikiem dogadała) angielskiego
=)
z niemca zrezygnowałam ich weiB nicht po za "twardy" bede sie uczyć hiszpana. a potem, to bedzie potem. jestem jeszcze młoda.mam czas. (mam nadzieje) -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Uczę się od 5. klasy podstawówki
angielskiego - rozumiem, co do mnie mówią, nie mam większych problemów ze
zrozumnieniem tekstu, ale mam wielkie problemy z wypowiadaniem się. Zawsze
jak chcę coś powiedzieć, to wszystkie słówka uciekają mi z
głowy...
Niemieckiego uczę się od 1 klasy gimnazjum. 3 razy zmieniał się nauczyciel, 3 razy zaczynałam się go uczyć od początku.... Niezbyt wiele rozumiem i nie jestem z tego powodu szczęśliwa ![]() Teraz zdałam do 2 klasy liceum. Powli zaczynam myśleć o przedmiotach na maturę i nie wiem co zrobić. Moim wielkim marzeniem (jeżeli chodzi o studia) jest lingwistyka stosowana. Nie wiem tylko czy się na nią nadaję i czy w ogóle mam jakieś szanse się dostać... ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Ja od 4 klasy podstawowki... no juz 6
rok, uczę sie niemieckiego. Niby rozumiem to i owo z gramatyki, ale nie
jestem pewna w 100% czy dogadałabym sie z kims w tym języku. Teraz postaram
się poszerzyć moją wiedzę, chociaż ten język nie badzio mi sie podoba. A tak
poza tym to umiem podstawy...hmm podstawy, takie drobnostki z anglika, które
praktycznie niczym zadowalającym nie są.:-P. Za to chciałabym się nauczyć
francuskiego i hiszpańskiego, strasznie podobają mi sie oba te języki, ale
nie wiem czy mi się to uda, np w liceum. O i z angielskim trzeba by się
podnieść wreszcie
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Meave |
![]()
|
||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Nam nauczycielka pozwala mieć ściągi z końcówkami ![]() ![]() Pół roku temu zaczęłam uczyć się francuskiego. Póki co jeszcze ten jężyk nie wydaje mi się zbyt trudny, ale to dopiero początki. W przyszłości chciałabym nauczyć się rosyjskiego, no i może hiszpański... -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||||
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
ktoś powiedział że uczy sie na własną rękę MORSA (czy jak tosie tam pisze
![]() uważam że to przydatna rzecz. =) (= ![]() łaciny bym ise nie uczyła. wystarczy mi mea culpa. =) bo mam zwariowaną średniowieczną polonistkę która na polskim uczy nas łąciny (od czasu do czasu ![]() -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Łacina we współczesnym świecie, wg
mnie, jest martwym językiem. Przydaje się lekarzom i tym, którzy chcą
zaszpanować przed polonistą
![]() Morsa (coś z tą pisownią jest nie tak, ale nie wiem co ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Hm
ja wczoraj się przekonałam, dlaczego FCE to poziom średniozaawansowany. Przyjechała do Polski moja ciocia, Polka z pochodzenia, Angielka z urodzenia mieszkająca w Anglii.Świetnie mówi po polsku. Przyjechała razem ze swoim kolegą, który ma pochodzenie polskie, trochę mówi po polsku. Pojechali do Zakopanego, połazić po górach (hyhy, wczoraj nawet gór nie było widać =P) i spotkać się z bratem tego jej kolegi i całą jego rodziną. Wszyscy mówią po angielsku tak, że mnie wcięło. No i słuchałam ich rozmów (warto dodać, że była już 23, więc mój umysł nie funkcjonował tak, jak powinien, ale mniejsza z tym =P) i burzyła się cała moja pewność, że ja umiem DOBRZE mówić po angielsku, z tym moim całym poziomem średniozaawansowanym i papierkiem zdania egzaminu. Owszem, tu w Polsce, umiem. Bo rozumiałam, rozumiem i będę rozumieć, ale NIE W TAKIM TEMPIE! Na Boga, oni mówili tak strasznie szybko, że normalnie wgięcie totalne. Co prawda trochę z nimi rozmawiałam, ale po chwili traciłam wątek. Także naprawdę przekonałam się, że to, co ja umiem, to zaledwie kropla w morzu... -------------------- borufki
|
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
No ja się jeszcze ucze angielskiego bo w
przyszłości mam zamiar wyjechać na stałe do Anglii
![]() A pozatym umiem już francuski ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
||
zastanów się. to chyba normalne że Anglicy nie cedzą słów, żebyś ich zrozumiała. tak samo MY, POLACY nie gadamy N A Z Y W A M S I Ę J A K O Ś T A M tyko NAZYWAMSIĘJAKOŚTAM prawda? ja pewnie też bym nie wiele zrozumiała z rozmowy Anglików, ale cóż taki los =) -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
||
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja wciąż jeszcze czekam na wynik FCE. Mój angielski jest chyba dobry, bo na obozie bez problemu dogadywałam się z amerykańskim nauczycielem.
Zusia -> to spróbuj pogadać ze Szkotami... |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Anastazja- dobrze, ale wiesz, uczymy się
języków chyba własnie po to, żeby się dogadać z Anglikami czy tam innymi, a
nie po to, żeby umieć rozmawiać na lekcjach z nauczycielem, prawda?
Nai- próbowałam... mieliśmy w szkole języków takiego gostka ze Szkocji... to jest masakra totalna -------------------- borufki
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Do nas przychodzili Irlandczycy i Irlandki
![]() My flewr yn daa ![]() -------------------- ![]() |
Marta |
![]()
|
![]() XXX Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 03.04.2003 ![]() |
Hehe to ja widze ze tutaj polowa forum to sami poliglogi, 4 jezyki no ladnie ladnie
![]() No tak jeszcze troszke laciny, bo nasza polonistka umie to uczy nas czegos od czasu do czasu. Ale to takie pojedyncze zwroty to nie mozna powiedziec ze umiem lacine i to samo z czeskim, jezdze tam na narty to sie zawsze podlapie troche jezyka tak na wlasne potrzeby. Ten post był edytowany przez Marta: 31.07.2004 19:21 |
Empire |
![]()
|
||
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
kochanie BZdUUUraaaaa!!!! =P słuchaj, jedyne co jest trudne, to zapis. Bo są trzy alfabety w tym jeden to alfabet kanji którzych jest DUUUUŻOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ale cała reszta to banał to coś tak śmiesznego jak się tylko da gramatyka jest poprostu taka że największy ułom by ją sczaił Nihongo wa ii desu! Kawaii desu! ^^ -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
||
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli chodzi o angielski to wiadomo, że
jak jakiś Anglik zaczyna gadac po angielsku to się traci całe poczucie, że
sie zna ten język
![]() Mam ochotę uczyć się włoskiego, ale tego uzywa się tylko we Włoszech, a poza tym w licku jest hiszpański, więc nie wiem czy się nie zaczac uczyć hiszpańskiego ... Może zacznę w tym roku szkolnym? ![]() -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Ale łacina nadal pozostaje podstawą do innych języków. Dlatego Ci, którzy ją opanowali mają o wiele mniej problemów z nauką języków, które się wywodzą z łaciny. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Bitter |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
a ja wrecz przeciwnie. Zarowno moj nejtif jak i grammar ticzer (polka) mowia wyjatkowo plynnie i uwielbiam sie z nimi klocic, kiedy spotkamy sie na ulicy. Po angielsku oczywiscie... I jakos nie mam problemow z rozmowa, ani tym bardziej zrozumieniem [= -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
||
Zusia =) |
![]()
|
No, to oczywiste. Chociaż to nie był pierwszy raz, kiedy rozmawiałam z Anglikami po angielsku, to i tak nie byłam pewna siebie. Bałam się, że strzelę gafę- niepotrzebnie. Ci ludzie okazali się bardzo wyrozumiali dla tych, którzy się jeszcze uczą.
Bitter- ja z nativem ani z polką nie mam problemów jeśli chodzi o rozmowę albo rozumienie- wręcz przeciwnie. Ale to nie to samo. Native jest nauczycielem, mówi trochę inaczej niż zwykły obywatel. Wiadomo, że to dużo daje, bo się rozmawia z kimś, kto to umie, ale w rozmowie z np. Anglikiem jest inaczej. -------------------- borufki
|
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bitt> ja mówiłam o swoich początkach
![]() Teraz już się osłuchałam i rozumiem co mówią, na lekcjach gdy mamy jakieś dyskusje lubie się poprzekomarzać z 'nejtifką' ;] Ale sądze, że gdybym nie poszła do tej szkoły, tylko nadal miała prywatnego nauczyciela, to nie byłoby mi tak łatwo. Trzeba sie zarówno 'osłuchac' jak i 'rozgadać' ;] -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
dokladnie, bylem kiedys na wycieczce w londynie, bylem pewien ,ze umiem dobrze rozmawiac po angielsku i,ze doskonale rozumiem kazde slowo...po mniej wiecej 15 minutach stwierdzilem,ze nie rozumiem ani slowa ![]() -------------------- |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ale Wy jesteście ogólnie cholernie
uzdolnieni i zajebiści. wszyscy będziecie za granicą pracować.
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
..na uprawach czy innej charówie w
ulubionych Dojczlanach i Niederlandach.
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
GrimmY |
![]()
|
||
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale zeby bylo smieszniej to beda wiecej zarabiac niz dobry nauczyciel czy lekarz w polsce, o slodka rzeczywistosci! -------------------- |
||
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
it o się nazywa kurna ironia , masz mały
zakres planów i możliwości to masz 2 możliwości: nie jestś ambitny -
lądujesz gdzie na bruku , ambitny - możesz nawet zostać
sędzią/prezydentem.
Polski Paradoks. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 02.08.2025 09:16 |